d7a4d798d7a8d799d795d7aa d797d7a6d799d79c d798d797d799d7a0d7a0d794 - פטריות עטופות בטחינה – אפוי

פטריות עטופות בטחינה – אפוי

חציל טחיננה - פטריות עטופות בטחינה – אפוי

פטריות עטופות בטחינה – אפוי

המצרכים:
מארז פטריות שמפיניון נקיות וחצויות
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוץ
מלח,פלפל שחור,מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מטגנים ומזהיבים את הבצלים ומוסיפים את השום והפטריות
מטגנים ומקפיצים ביחד עד שמקבלים גוון חום זהוב
מעבירים לתבנית הגשה יפה שמתאימה לאפיה בתנור
מכסים בטחינה מתובלת ופיקנטית.
ניתן להכין את הטחינה עם יוגורט במקום עם מים .תנסו פעם,שווה.
אופים בחום 175 מספר דקות עד שהטחינה מבעבעת ומגישים מיד.

"טיפים"
1. נהדר לזלף מעל לטחינה טיפה סילאן.
2. אפשר לשלב קוביות חצילים או להכין רק מקוביות חצילים . אופן ההכנה זהה.

תהנו

47 תגובות על “פטריות עטופות בטחינה – אפוי

  1. נראה מדהים פירגה

    שאלה,אצלינו לא חסידי טחינה,(אני הפושעת,חיחיחי,,,),.אפשרי שמנת
    מתוקה מעורבת ביוגורט+מעט מוסקט,במקום הטחינה
    אשמח לתשובה
    על כל מקרה אכין למשפחתי,את גרסתך,שנראית ;) ;)

    • למעשה פטריות הולך עם הכל.כלומר מה שאוהבים.
      טחינה ופטריות חמות זה לדעתי שילוב מנצח בגדול. טחינה עם יוגורט,זה בכלל מעדן.
      לשיקולכם וטעמכם. ;) :lol:

  2. למתכון הזה כמה טחינה צריך.?

    אני רוצה לציין שאני ממש נהנית מהמתכונים שלך.
    כל המשפחה והחברות ביקשו ממני את המתכונים.
    ולכולם אני מוסרת את שם האתר שלך.
    שייהנו גם הם.
    אז שיהיה לך המשך שבוע ניפלא

    • תודה דינה ,בהחלט שכולם יהנו. smile
      שהטחינה תכסה את הפטריות (לא צריך שכבה עבה)
      לבריאות ושיהיה לך בקר נפלא

      :lol:

  3. פשוט מדהים ! אנו זוג טרי שהתחתנו לפני 8 חודשים וכמה מטעמים אני מכינה לבעלי !! הוא ממש אוהב… תודה לך..

  4. הי פירגה, הכנת לצהריים ויצא ממש טעים וקל להכנה תודה לך, עכשיו עם תוכךי לעזור לי פירגה אודה לך מאוד אני צריכה למחר בבוקר עוגת יום הולדת תעזרי לי בבקשה מה הכי קל להכין ומהיר פשוט אני לחוצה בזמן ולא יכולה לטרוח הרבה אז שוב בבקשה תעני לי כמה שיותר מהר תודה, יפה

    • כנסי לכושיות המהממות שלי שכולן בחושות או לעוגות בחושות
      אולי כושית קוקוסית.
      יום הולדת שמח smile

  5. פירגה שכחתי לציין שהכנתי גם את העוגת שוקולד השחר ויצא מהמם משהו תודה, יפה

  6. פירגה תודה נשמה אני צריכה את זה למחר בבוקר לעבודה גיליתי מאוחר מדי שיש לחברה בעבודה יום הולדת…תודה רבה הכנתי את מה שהמלצת כושית קוקוסית ונרא מה יהיה מחר נראה טעים משהו תודה ולילה טוב לך, יפה

    • יפה אם טעים לך,כתבי במתכון עצמו את החוויות. הכוונה בכושית קוקוסית
      תודה והמשך שמחות ומזל טוב smile

  7. smile פירגה אפשר לעשות עם פטריות משומרות.
    אני אף פעם לא קניתי פיטריות .ולא יודעת מה זורקים .ואיך מנקים.
    לאכל כן אכלתי כאלה. בסלטים במסעדות.. ;) :lol: smile smile smile את אלופה

    • הבולגריה בקר טוב,
      אם את לא בטוחה,תכיני עם קופסאות.שטפי היטב במסננת ותסחטי אותם.
      לבריאות ובאהבה smile

    • פירגה שלום אני הכנתי ביום שישי וחיממתי על הפלטה.
      אני חושבת שאולי אפתי יותר מידי. אבל היה טעים. טעים
      בפעם הבאה אני יאפה פחות.. :lol: smile smile smile smile

  8. שלום פירגה
    מה שלומך מזמן לא דיברנו לא בגלל שאת לא מככבת במטבחי אלא בגלל שהכל כל כך ברור שלא היו לי שאלות smile smile
    רציתי לשאול לגבי הטחינה המתובלת הכוונה כמו שאני עושה עם מים שום מלח ולימון? או שקונים אותה מטובלת וגם רציתי לדעת האם אני משאירה את החציךלים עם קליפה זה נראה לי משגע בטירוף

    תודה smile smile smile smile

    • הי ריקה
      טחינה מתובלת זה עם תבלינים כפי שכתבת. או להכין בבית או לקנות.
      את החצילים תקלפי,עדיף,אבל יש כאלה שאוהבים עם הקליפה,אז לשיקולך.
      בהצלחה והמשך טעים ו smile בהנאה

  9. שלום פירגה.
    האם אפשר להכין את המאפה מראש ולחמם מאוחר יותר.
    תודה על המתכונים הנפלאים,העשרת את המטבח שלי.
    בתודה רבקה.

  10. הכנתי זאת עם טחינה והוספתי צנוברים פשוט מעדן……… ;) ;) בפעם הבאה אשלב גם חצילים, האם יש לטגן אותם?

    • הי ציפי
      חצילים אופים או קולים או מטגנים תחילה .
      טעים באמת להוסיף צנוברים.
      תודה על השיתוף smile

  11. הכנתי אתמול וכולם ליקקו את האצבעות. תוספת קלה להכנה, יפה להגשה וטעימה מאד.
    תודה.

  12. פירגה, כתבתי לך בזמנו על הפטריות, כמה הן מוצלחות, והתגובה שלי לא פה :eek: בכל אופן, הצלחה מסחררת

    • יעל תודה מתוקה.
      אני אבקש מהבן שלי לבדוק לגבי התגובה שלך.
      לבריאות ובכיף. smile

  13. פירגה שלום
    תוכלי בבקשה להסביר איזה כמות טחינה להשתמש ? ואיזה כמות מים ? אני בדרך כלל לא מתעסקת עם טחינה אש אודה לך על ההסבר.

    • פירגה,
      בטיפ הקודם, שמעל, את בוודאי התכוונת ש-
      למרקם דליל של הטחינה-מוסיפים מים ,
      ולמרקם סמיך מוסיפים טחינה.

    • בקר טוב יעלי

      המצרכים בכלי עמוק:
      כוס וחצי טחינה גולמית
      כוס מים
      2-3 שיני שום קצוצות
      1/4 כוס מיץ לימון
      כפית שטוחה מלח
      מערבלים במג'ימיקס או במוט חשמלי ומוסיפים לאט לאט מים עד שמקבלים את המרקם הנוזלי הרצוי.
      למתכון הזה צריך טחינה דלילה,אז יש להוסיף יותר מים.
      טועמים. משפרים טעמים.

      תהנו

  14. בוקר טוב פירגוש smile
    שאלה לי אליך בבקשה האם חייב להגיש את זה מיד או שאפשר נגיד להכין עכשיו ולהגיש בערב
    מודה לך מראש על תשובתך smile
    שנה טובה ומתוקה שתהיה לך ולמשפחתך ! laugh

    • טניה ,פטריות זה מסוג המאכלים שמכינים ומיד אוכלים.
      שנה טובה וחג שמח smile

  15. לא יכול להיות שרק אני ניסיתי את גרסת החצילים.. :?

    אני הלכתי על 2 חצילים ושילבתי פטריות. יצא פשוט נפלא. :lol: הוספתי קוביות חצילים לבצל ולשום המוזהבים.

    כמו תמיד, תודה לך פירגה על שידרוג המטבח שלנו.. smile

    • ערב טוב איילה
      בטוח שעוד ניסו את גרסת החצילים. לא כולם מגיבים ומשתפים.
      אני ממש אוהבת אותה,השילוב טחינה וחצילים מושלם.
      לבריאות ובאהבה.

  16. פירגה יקרה,
    קודם כל שמחים שת פה, ומקוים שאת מבריאה לך!

    המתכון הזה הוא קלי קלות של הכנה, טעם פשוט גן עדן. קצר המון מחמאות..

    תודה רבה מכל האנשים שאת משמחת אותם smile smile

להגיב על הבולגריה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *