dscf6189 - כעכים מתוקים בטעם שוקולד

כעכים מתוקים בטעם שוקולד

dscf6189 300x225 - כעכים מתוקים בטעם שוקולדdscf6180 300x225 - כעכים מתוקים בטעם שוקולדdscf6190 300x225 - כעכים מתוקים בטעם שוקולד

בטעם שוקולד מתוק, והפתעתי אפילו את עצמי.  כמעט 4 תבניות גדולות של התנור.

הכנתי מגוון מאפים מתוקים ומלוחים מהאתר שלי בעזרתו של הסו-שף החדש שלי (בעלי) ובעזרת שחר הנכדה (בת 6)

מצרכים בקערה:
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
4 כוסות קמח תופח (או רגיל עם שקית אבקת אפיה)
1/2 כוס קקאו
2 ביצים טרופות קלות במזלג
1/2 כוס שומשום
200 גרם חמאה רכה (במיקרו) אבל לא נוזלית.
1/2 כוס שמנת או יוגורט (מכל סוג)

אופן הכנה:
לשים את כל המצרכים ביחד לבצק נעים וחלק.אם צריך מוסיפים קמח או מים עד שנוצר כדור בצק נהדר וגמיש לעבודה.
מחלקים את הבצק ל-2
שומרים במקרר שעה.
מוציאים מהמקרר ומשאירים לנוח 5 דקות
מכינים כדורים.מכל כדור מכינים שרוך ומעגלים לצורת כעך
מניחים על ניר אפיה
כשכל הכעכים המתוקים בתבנית מברישים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 כ-20 דקות או לבדוק עד שמוכנים.

אם הם מאבדים מפריכותם,ניתן לפני ההגשה לחמם מעט בתנור/אובן.
תהנו.

43 תגובות על “כעכים מתוקים בטעם שוקולד

  1. פירגה יקרה
    מאחלת לך עוד המון שנים טובות עם בעלך ושתזכי לראות את נכדייך גדלים ומצליחים!!
    smile

  2. היי פירגה בוקר טוב!
    אפשר להפוך את המתכון לפרווה?במקום חמאה מרגרינה?
    ובמקום שמנת מים?
    תודה! smile

  3. היי פירגה אין לי כרגע מיקסר האם אפשר לעשות במערבל מזון (מג׳ימיקס)
    לדאבוני הרב אני לא יודעת לעבוד ביד.

  4. היי פירגה, איזה כיף!

    עכשיו שהימים גשומים, יהיה לי איך להעסיק את הפשושים שלי בבית.

    תודה אישה יקרה!

    רחלי.ג. smile

  5. פירגה זה ממש עושה לי חשק להכין, כמו רבים ממתכונייך! ינוסה בקרוב, תודה וסוף שבוע חמים ונעים!

  6. ווואאאאוווווווו, נפלא. כמות יפה של עוגיות בכלום זמן ומאמץ.
    הולכת למלא את צנצנת העוגיות שלי.
    שבת שלום ותבורכי על היצירתיות שלך… smile

  7. נראה דלישס ינוסה
    רק בטוויסט קטן,
    אוסיף שברי שוקולד מריר,וקליפות תפוזים מסוכרות
    תודה פירגה
    רחלי ;) ;)

  8. פירגה,נוסה,הלחמניות יצאו חלומיות !!!!!!!!!!!!!
    כלום מאמץ,המון,הצלחה,המון תפוקה,,,,,,,,
    שכבר חצי נאכלה,,,,,,,,,
    תודה
    לפירגה יותר מתאים שאקרא לך דודה פירגה
    מרגישה כמו במשפחה
    ובטוחה שכל קוראייך מרגשים/ות, כמוני,,,,,
    תודה כה לחיי

    ;) ;) רחלי

    • רחלי הי חמודה
      תודה על המחמאות והפירגון המתמשך :lol:
      חיבוק לשבוע נפלא ומתוק smile

  9. היי פירגה, הכנת עם בנותיי(התאומות המקסימות), ויצאו המון המון עוגיות טעימות מאוד מאוד והעיקר smile שהבנות נורא אהבו אז תודה רבה משלושתינו :P ושבוע טוב

    • ליאן בקר אור
      תודה לך ותודה לבנות המקסימות.
      שמחתי לקרוא שאהבתם את העוגיות החדשות שלי.
      לבריאות ועם המון smile

  10. laugh הכעכים מדהימים! וכל הכבוד לבעלך והנכדה ממש מקסימה הרבה נחת smile ;) יעלי

  11. שלום פירגה, נראה מעולה!
    מס' שאלות:
    1. אפשר להכין עם קמח מלא?
    2. אפשרי להמיר את החמאה לשמן (פרווה ובריא יותר)? במה אפשר להחליף את השמנת)?
    מקווה שלא הרסתי את המתכון המקורי…smile

  12. פירגה היקרה שלום רב ,אפיתי את העוגיות כפי שאמרת יצאו קצת קשות כמו עוגיות עבאדי כאלו.
    כך זה אמור להיות?

    • אורלי,תאפי פחות זמן ותראי שיצאו טובות ולא קשות. כמו הצבע שיש בתמונה חום ולא מעבר לכך.
      smile

  13. פירגה שלום,
    אני לא הבנתי אם אני לא רוצה אותם שוקולדיים , אז לא להוסיף קקאו?
    תודה רבה
    עשיתי את העוגה שלך עם פירות יבשים ויצא מדהים
    כל הכבוד לך……………

    • סופי יקרה
      קודם כל חבל שלא רשמת את המחמאות לעוגה פירות יבשים במתכון עצמו.כך המחמאה הולכת לאיבוד ואף אחד לא רואה.
      אז להבא,אם לא קשה לך להוסיף כל מחמאה למתכון שלה.
      תודה smile smile smile smile
      לא להוסיף קקאו אבל אולי צריך עוד קצת קמח ללישה.את כבר תראי.

      תודה ותהנו smile

  14. היי פירגה,

    האם אפשר במקום השמנת 1/2 כוס מיץ תפוזים ?
    ואם חסר לי סוכר חום אפשרי לשים כוס סוכר רגיל ?

    תודה :lol:

  15. מאודדדדד רוצה להכין ואין לי שעה לחכות אפשר ישר לאפות אותן ?
    אוהבתתת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *