בטעם שוקולד מתוק, והפתעתי אפילו את עצמי. כמעט 4 תבניות גדולות של התנור.
הכנתי מגוון מאפים מתוקים ומלוחים מהאתר שלי בעזרתו של הסו-שף החדש שלי (בעלי) ובעזרת שחר הנכדה (בת 6)
מצרכים בקערה:
1 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
4 כוסות קמח תופח (או רגיל עם שקית אבקת אפיה)
1/2 כוס קקאו
2 ביצים טרופות קלות במזלג
1/2 כוס שומשום
200 גרם חמאה רכה (במיקרו) אבל לא נוזלית.
1/2 כוס שמנת או יוגורט (מכל סוג)
אופן הכנה:
לשים את כל המצרכים ביחד לבצק נעים וחלק.אם צריך מוסיפים קמח או מים עד שנוצר כדור בצק נהדר וגמיש לעבודה.
מחלקים את הבצק ל-2
שומרים במקרר שעה.
מוציאים מהמקרר ומשאירים לנוח 5 דקות
מכינים כדורים.מכל כדור מכינים שרוך ומעגלים לצורת כעך
מניחים על ניר אפיה
כשכל הכעכים המתוקים בתבנית מברישים בביצה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 כ-20 דקות או לבדוק עד שמוכנים.
אם הם מאבדים מפריכותם,ניתן לפני ההגשה לחמם מעט בתנור/אובן.
תהנו.
פירגה יקרה
מאחלת לך עוד המון שנים טובות עם בעלך ושתזכי לראות את נכדייך גדלים ומצליחים!!
תודה יקירתי
שתהיי בריאה ותזכי אף את לנחת
פירגוש בוקר טוב זה נראה מעולה, ונכדתך מקסימה!!!
תודה ממוש.
היי פירגה בוקר טוב!
אפשר להפוך את המתכון לפרווה?במקום חמאה מרגרינה?
ובמקום שמנת מים?
תודה!
כן,בוודאי.
בהצלחה ובהנאה
היי פירגה אין לי כרגע מיקסר האם אפשר לעשות במערבל מזון (מג׳ימיקס)
לדאבוני הרב אני לא יודעת לעבוד ביד.
תנסי,אני לשה ביד,הבצק נוח.
היי פירגה, איזה כיף!
עכשיו שהימים גשומים, יהיה לי איך להעסיק את הפשושים שלי בבית.
תודה אישה יקרה!
רחלי.ג.
זה עיסוק מהנה ונפלא ביחד .תהני חיבוק.
פירגה ,חצי כוס שומשום זה לתוך הבצק או לפזר למעלה.
תודה
מה שרשום בקערה זה בתוך (כולל השומשום)
ויש כמובן גם למעלה.
מקסים!!!
תודה על השיתוף. :lol:
באהבה
פירגה זה ממש עושה לי חשק להכין, כמו רבים ממתכונייך! ינוסה בקרוב, תודה וסוף שבוע חמים ונעים!
סוף שבוע נפלא גם לך ותודה על הפירגון
ווואאאאוווווווו, נפלא. כמות יפה של עוגיות בכלום זמן ומאמץ.
הולכת למלא את צנצנת העוגיות שלי.
שבת שלום ותבורכי על היצירתיות שלך…
נגה,איך יצאו העוגיות? טעימות?
שבת שלום וטעים לכולנו
נראה דלישס ינוסה
רק בטוויסט קטן,
אוסיף שברי שוקולד מריר,וקליפות תפוזים מסוכרות
תודה פירגה
רחלי ;) ;)
לבריאות רחלי,
שיהיה טעים ומדליק
פירגה,נוסה,הלחמניות יצאו חלומיות !!!!!!!!!!!!!
כלום מאמץ,המון,הצלחה,המון תפוקה,,,,,,,,
שכבר חצי נאכלה,,,,,,,,,
תודה
לפירגה יותר מתאים שאקרא לך דודה פירגה
מרגישה כמו במשפחה
ובטוחה שכל קוראייך מרגשים/ות, כמוני,,,,,
תודה כה לחיי
;) ;) רחלי
רחלי הי חמודה
תודה על המחמאות והפירגון המתמשך :lol:
חיבוק לשבוע נפלא ומתוק
היי פירגה, הכנת עם בנותיי(התאומות המקסימות), ויצאו המון המון עוגיות טעימות מאוד מאוד והעיקר שהבנות נורא אהבו אז תודה רבה משלושתינו :P ושבוע טוב
ליאן בקר אור
תודה לך ותודה לבנות המקסימות.
שמחתי לקרוא שאהבתם את העוגיות החדשות שלי.
לבריאות ועם המון
הכעכים מדהימים! וכל הכבוד לבעלך והנכדה ממש מקסימה הרבה נחת ;) יעלי
תודה רבה. אמסור לבעלי ולנכדה.
תהנו ולילה טוב
שלום פירגה, נראה מעולה!
מס' שאלות:
1. אפשר להכין עם קמח מלא?
2. אפשרי להמיר את החמאה לשמן (פרווה ובריא יותר)? במה אפשר להחליף את השמנת)?
מקווה שלא הרסתי את המתכון המקורי…
כיון שלא הכנתי עם המרכיבים שכתבת,אין לי מושג מה יוצא.
לשיקולך.
האם הבצק מתאים גם ליצירת עוגיות באמצעות קורצנים?
תודה
נאוה,תכיני את הבצק הזה שנפלא להכנת עוגיות עם קורצנים:
http://pirge.co.il/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%94%D7%91%D7%99%D7%9D/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91-%D7%A9%D7%97%D7%A8
בהצלחה
היי ,מזה חצי כוסשמנת או יוגורט….הכוונה חצי כוס או חצי גביע…תודה
1/2 כוס זה כ-100 מ"ל
פירגה היקרה שלום רב ,אפיתי את העוגיות כפי שאמרת יצאו קצת קשות כמו עוגיות עבאדי כאלו.
כך זה אמור להיות?
אורלי,תאפי פחות זמן ותראי שיצאו טובות ולא קשות. כמו הצבע שיש בתמונה חום ולא מעבר לכך.
פירגה שלום,
אני לא הבנתי אם אני לא רוצה אותם שוקולדיים , אז לא להוסיף קקאו?
תודה רבה
עשיתי את העוגה שלך עם פירות יבשים ויצא מדהים
כל הכבוד לך……………
סופי יקרה
קודם כל חבל שלא רשמת את המחמאות לעוגה פירות יבשים במתכון עצמו.כך המחמאה הולכת לאיבוד ואף אחד לא רואה.
אז להבא,אם לא קשה לך להוסיף כל מחמאה למתכון שלה.
תודה
לא להוסיף קקאו אבל אולי צריך עוד קצת קמח ללישה.את כבר תראי.
תודה ותהנו
היי פירגה,
האם אפשר במקום השמנת 1/2 כוס מיץ תפוזים ?
ואם חסר לי סוכר חום אפשרי לשים כוס סוכר רגיל ?
תודה :lol:
תיקון – להוסיף עוד חצי כוס סוכר רגיל במקום החום
עוד שאלה – האם אפשר להקפיא אותן ?
לדעתי ניתנות להקפאה
אפשר מיץ ואפשר סוכר לבן בהצלחה
מאודדדדד רוצה להכין ואין לי שעה לחכות אפשר ישר לאפות אותן ?
אוהבתתת
לא חייבת לחכות.תכיני ותהנו