dscf6279 - לחמניות תלישה בגבינה ללא שמרים

לחמניות תלישה בגבינה ללא שמרים

dscf6278 1 - לחמניות תלישה בגבינה ללא שמריםלחמניות ענקיות בצורת זר בתבנית, מיועדות לתלישה והנאה מטריפה.
הן תופחות כמו בצק שמרים, רכות ונמסות בפה.

זה מה שעלה לי לראש ממש בדקה האחרונה לפני שהכנתי "סתם" לחמניות גבינה במאפינס כלומר….בואיקום.

בת שבע ארגמן,חברה מהפייסבוק, הכינה,המליצה בחום ואף שלחה תמונה טעימה.תראו….

d79cd797d79ed7a0d799d795d7aa d7aad79cd799d7a9d794 d791d7aa d7a9d791d7a2 d790d7a8d792d79ed79f d79d 300x300 - לחמניות תלישה בגבינה ללא שמרים

בת שבע ארגמן הכינה את לחמניות התלישה של פירגה

מצרכים בתוך קערה ג ד ו ל ה:
500 גרם גבינת כנען
250 גבינה חמד 5%
250 גבינה קשקבל או צהובה מגוררת
2 ביצים
כוס שמן
1/4 כפית מלח או לפי הטעם והדומיננטיות של הגבינות
1/2 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל עם 1 שקית אבקת אפיה) ומכינים עוד קמח לזמן לישה.
אני לשה ביד. הבצק אמור להיות ממש טיפטיפה דביק. אם יבש להוסיף מעט אשל או שמנת ואם רטוב להוסיף עוד קצת קמח.

תוספות לא חובה: עשבי תיבול,עגבניות מיובשות,בצל מטוגן יבש,זעתר, זיתים קצוצים ועוד….
ללוש לבצק טיפה דביק ולהכין 10 לחמניות ענקיות בגודל תפוז
לסדר בתבנית פ א י מספר 26 (או תבנית מתפרקת) ע ל נ י ר אפייה,
(8 כדורים מסביב צמודים זה לזה ללא רווח ו-2כדורים באמצע.
להבריש ביצה ולפזר שומשום
לאפות בתנור חם 175 כ-30 דקות לבדוק ששחום ומוכן.
ניתן להקפאה ולחימום בתנור מחדש
תהנו

103 תגובות על “לחמניות תלישה בגבינה ללא שמרים

  1. פירגה יקירתי
    כבר אמרתי לך שמה שאת עושה לנו זה פשוט פשע?????
    יבורכו ידייך
    יום נעים
    smile smile :lol:

    • רינה,נפלא ואפשר גם למרוח כל כדור בצבע שונה.כמו: פפריקה,שקדים,עשבי תיבול,וכו' כיד הדמיון.
      smile תודה.

  2. היי פירגה איזה כייף לפתוח את הבוקר ולראות מה את מכינה..הבת שלי בהריון 8.5.אז אני יפנק אותה.תודה אין עליך..

  3. שלום לך פירגה מה שלומך אני רוצה לשאול אם אפשר להכין בתור לחמניות בנפרד בתודה דוד

  4. לפריגה היקרה !
    תודה יצא מעולה כרגיל ריח משגע בכל הבית תבורכי על כך . צריך להכין כמות כפולה ולא בטוח שזה יספיק
    בברכה
    דידי smile smile smile smile :lol: :lol: :lol: smile

  5. שלום לכולם.
    היום אני בחופש מחלה.
    אחותי באה והכנתי לנישנוש עם הקפה.
    לא עמדנו בפיתוי וחיסלנו הכל .
    מומלץ ניבה.

  6. פירגה הנהדרת שלום,
    נראה נהדר,,מריח עד לכאן
    רציתי לשאול האם אפשרי לפתוח במערוך,
    ולמרוח בפנים,רוטב פיצה,ולגלגל
    כמו שושנים גם צמודות,כמו הלחמניות שלך
    אשמח לתשובה
    תודה
    רחלי
    ;) ;)

    • הי רחלי,ממש לא.
      זה בצק של בואיקום. דביק.
      את יכולה להכניס פנימה כפי שרשמתי טעמים.
      בהצלחה. smile

  7. היי פירגה , הכנתי וזה טעיםםםםםםםםםםםם מאודדדדדד :P :P :P מחר אני אכין שוב כי זה נגמר ומהר……

  8. פירגה – פשוט מטריף.
    שומרת את המתכון ואכין בהתאם – עשית לי חשק לא נורמלי.
    תבורכי על רעיונותייך ויבורכו ידייך על ביצועייך! :lol:

    • הי רותי חמדתי,
      זה כל כך טעים,אך תתמהמהי ותכיני שכולכם תהנו כמונו.
      אם את שוקלת להקפיא,עדיף לפרוס למנות לפני ההקפאה שתוכלי לשלוף כמה שאת רוצה.
      תודה והכל באהבה. smile

  9. פירגה בוקר טוב,
    המתכון ״הדליק״ אותי, נראה כל כך טעים.
    אני הולכת להכין עוד היום.
    תודה לך שוב על כל המתכונים הנהדרים שלך,
    הצלחה גדולה. ממליצה עלייך לכל מכריי.
    שיהיה לך יום מופלא ומקסים.
    ושוב תודה.
    :P smile

    • רותי חמודה,חן חן על המחמאות .
      בכיף בשמחה ובאהבה גדולה,אני חולקת אתכם.
      שיהיה יום נפלא וסוף שבוע טעים ומקסים smile

  10. לחמניות נהדרות אכלנו כל המשפחה בבוקר ונהננו מאוד
    גם לא קשה להכנה והטעם מצויין, ממליץ לכולם להכין

    • תודה משה
      שימחת אותי עם התגובה הטעימה ללחמניות.
      תודה על ההמלצה .שיהיה לכם המשך טעים.

  11. היי פירגה!הלחמניות נפלאות!טעם מהמם! היה ממש שווה להכין …
    שיהיה לך לילה טוב ושבת שלום! smile

  12. שלום פירגה, אין לי תבנית פאי. האם אפשר להשתמש בתבנית 26 פיירקס? תודה ושבת שלום!

  13. פירגה יקרה,

    laugh הצילו! טורפים לי את הלחמניות!!!
    הכנתי כלחמניות בודדות קטנות, יצאו כ- 25 יחידות, והן מעולות!!
    היה לי מתכון של בואיקוס על בסיס חמאה, וללא ספק המתכון הזה יחליף אותו מעתה והלאה.

    תבורכי!
    סופ"ש נעים,
    שירלי.

  14. נראה טעים ביותר ולא פחות חשוב קל להכנה. כל ארוחה משפחתית חלבית אני מכינה את לחם הגבינות המהיר שלך ותמיד מתפעלים מחדש – אין ספק בארוחה הבאה לחמניות תלישה. תודה תודה תודה על כל המתכונים המצויינים – אין עלייך ;) .

    • טובה ערב טוב.
      תודה לך, אני מקווה שגם את אלה תכיני ותהנו כמונו
      ביחד ,באהבה smile

    • הי גל,כיף להוסיף עוד מחמאה ללחמניות הטעימות
      לילה טוב וחלומות פז smile

  15. פירגה יקרה
    הכנתי אתמול יצא כמובן מעולה
    ולא פחות חשוב זמן ההכנה היה מהיר
    תודה לך

  16. פירגה המקסימה
    הכנתי אתמול כשהיו אורחים לארוחת ליל שבת.
    לא היתה לי כנען אז השתמשתי בגבינת סקי.
    שמתי בכל כדור תוספת אחרת ויצא מעולה !! כולם התפעלו וכרגיל סיפרתי שזה מהאתר שלך והמלצתי בחום.
    תודה רבה
    :lol: :lol:

    • ערב טוב דקלה
      כיף לראות את התגובה של על הלחמניות.
      שימחת אותי שכולכם נהניתם ושימחת אותי על ההמלצות לאתר.
      לבריאות ובאהבה smile

  17. הכנתי את המאפה הזה וזה טעים בטירוף באמת מי שלא מכין לא יודע מה הוא מפסיד ארוחת ערב מושלמת יחד עם סלט עגבניות עם שמן זית שום ומיץ לימון כדי לטבול את הלחמניה ת ע נ ו ג

    • חניתה,ערב טוב
      קבלי חיבוק מעומק ליבי על התגובה הנהדרת והפירגון.
      מאחלת לכולנו שימשיך להיות תמיד טעים וחמים smile

  18. שלום, אני הכנתי את הלחמניות ויצא כל כך טעים שהייתי חיבת לשתף אותך פירגה
    תודה רבה לך דליה (פירגה),כל המתכונים שלך טובים מפולינה

    • שלום פולינה,
      אני מאד מעריכה ומודה לך שבאת לשתף אותי. אני רואה שכל מי שהכין מתלהב וזה תענוג גדול בשבילי לקרוא אתכם.
      תמשיכי להכין ולהנות smile תודה מעומק ליבי

  19. הי, האם אפשר להכין את הבצק מראש ולהקפיא כבצק (לפני האפייה)?
    תודה, יופי של מתכונים!

    • איילה,לא להכין בצק מראש.

      קודם לאפות ואחר כך להקפיא את התוצר המוגמר
      בהצלחה smile

  20. האם אפשר להכין עם גבינות שמנת במקום? יש לי סטוק שנדרש לחסל
    (אם לא, יש לך רעיון למשהו אחר שניתן להכין מהן? תודה)

  21. פירגה יקרה
    חייבת לומר שזה היה פשוט ברור…
    הלחמניות נחטפו
    מחר אעשה כמות נוספת
    הכנתי עם גבינת טוב טעם ולא היה צורך להוסיף עוד קמח, הבצק פשוט נ ה ד ר
    את נהדרת ותודה רבה לך על השיתוף במתכונייך

    שבת שלום

    • טוב יונית,בחרת במתכון נפלא ולא פלא שאת מתלהבת.תודה רבה לך ושימשיך להיות לנו תמיד טעים וביחד.
      smile

  22. שלום פירגה יקרה. מיותר לציין את המתכונים הנהדרים שלך שבני משפחתי מתענגים אליהם. והנה כרגע הלחמניות בתנור ריח ממכר מתפשט בבית. נראה נהדר ובטוח שעוד מעט יחטף… יאמי… שבוע טוב

  23. לקח לי 5 דקות להכין ולקח למשפחה דקה לחסל… מתכון גאוני טעים מאוד פשוט להכין ונראה כאילו השקעתי וטרחתי רבות… פירגה -תודה רבה smile

    • אני אוהבת את התגובות האלה.תודה רבה והמשך טעים ונפלא ביחד smile

  24. מתכון מעולה יצא לי כל כך טעים שזה נחטף הוספתי אבקת שום ואורגנו לבצק

  25. פירגה יקרה
    הכנתי ביום שישי, אחרי שהכנתי ומילאתי בתבנית,עוד נשאר לי בצק והכנתי 2 לחמניות.
    אל הלחמניות חיסלתי ואת החלה קיררתי והקפאתי.
    תודה
    smile

    • רותי הי חמודה.תודה שחזרת לשתף אותי.תהנו מהלחמניות הטעימות. smile

  26. היי פירגה מה שלומך?
    רציתי לעדכן אותך שביום שישי האחרון הוצאתי מהפריזר
    את החלה והעברתי למקרר,ובשבת בבוקר חיממתי על הפלטה.
    יצאתי מעולה,טעים טעים מאוד.
    תודה לך
    רותי
    smile

    • הי רותי יקרה,
      את תמיד מחממת לי ת'לב עם התגובות הנפלאות שלך.
      תודה מעומק ליבי וחיבוק smile חם

  27. הי לכולן/ם ! אני "הילדה" החדשה בכיתה ! שמי יעל,גיליתי את האתר המושקע שלך הלילה,זיפזפתי בין מאות המתכונים וכמעט ולא היה מתכון שאמרתי לעצמי את זה אני חייבת לנסות! " התמונות ברורות ברובן ונהדרות ובהחלט ממחישות את המתכונים ( לצערי,ללא הריחות..) אני אמנםצעירה יחסית אך מערכת היחסים שלי עם המטבח החלה מקטנות ולשמחתי היא רק הולכת ומתעצמת עם הזמן.,מדוע לשמחתי? מפני שהיא מכניסה בי ןלחיי אהבה גדולה ! נראה כי יש פה לא מעט אנשים שמרגישים כמוני ואחרי הכרות ראשונית עם האתר שלך פירגה,בהחלט נראה שה כל בא ונעשה עם המון אהבה !!! אני יותר מאשמח לפרגן ולהצטרף לרשימה הארוכה של נותני ה " קומפלימנטים " לאחר שתנסה במתכונים רק בריאות ( ! ) ויום נהדר לכולנו ! :P

    • יעל יקרה,אני מודה יום יום לבן שלי שלפני כ-6 שנים בנה לי את האתר,לימד אותי יסודות האינטרנט ומאז אני חורשת עליו באהבה ענקית.
      כל יום לומדת וזה לא קל לי בגילי. יש עוד המון ללמוד. לשמחתי הבן לקח עליו את ניהול האתר והוא עוזר לי המון. הוא גם בונה אתר חדש לתפארת כולנו.
      כל מה שאני מכינה למשפחתי עובר אליכם , כמובן אחרי מחמאות מילדי ונכדי וכמובן בעלי.
      אני שמחה שהתחברת אלי דרך האתר,זה נפלא ומחמיא מאד. אני מקווה שכל מה שתכיני דרכי או לא דרכי יצליח לך וייתן לך תחושות סיפוק.זה אף פעם לא נגמר.
      חיבוק והמשך טעים ביחד.

  28. הנה,אני עושה את ה " וידוי " הראשון בחיי בפרהסיה, אני מכורה! מכורה לדברים (טובים בלבד!) שאין להם סוף ! י(פה אמרת ש"זה אף פעם לא נגמר") בישול,אפיה,אהבה של אמא,ואם התמזל מזלנו אז של כל משפחתנו וחברינו ,אלו דברים ממכרים נכון? את יודעת? אפילו שבנך זר לי לחלוטין,אני מרגישה גאה בו ! כמו בבן משפחה שלי! כל הכבוד לו!בבקשה,תאמרי לו ומסרי לו בנוסף תודה בשמי על ה "אוצר" שקיבלנו בזכותו,טוב נו…גם בזכותך! (חחחחה.. smile )אגב,אימי בדיוק בגילך,אולי יש לך טיפ עבורי כיצד לשכנע אותה כבר ללמוד על המחשב והאינטרנט ועמוד בקו ישר עם הקידמה ??? יקירתי,רק בריאות! כדי שנוכל כולנו להמשיך בעשיה! שלך,יעל. smile

  29. פירגה יקירתי, בקר טוב ! אני יודעת שמוקדם יחסית וים שישי קצר ועמוס,אך זקוקה לעזרתך ממש.אני רוצה להכין את עוגת הלחמניות ומסיבה בריאותית לא יכולה להשתמש בגבינת הכנען לצערי. האם ניתן להחליפה בגבינה אחרת? כגון ריקוטה? אולי? או ברינזה או אלי גבינה לבנה 5% ? בבקשה אם רק תוכלי,כל כך כל כך אודה לך אם תשיבי לשאלתי,הבטחתי לסבי בן ה 93 שאכין לו…ת-ו-ד-ה מראש,שלך יעל.

  30. ת ו ד ההההההההההההההההההההההההההההההההההה !!! (גם בשם סבי ! ) את פשוט נהדרת ! נעמי שמר צדקה, יש אנשים טובים באמצע הדרך..! אני רצה לקנות ולהכין! נשיבוק (נשיקה +חיבוק) ענננק ! smile smile smile אעדכן אותך אחרי שסבי יתלוש לו חתיכה ! שבת שלום וסופ"ש שמח ונעים! באהבה,יעל.

  31. פירגה שבוע טוב וחג אורים שמח
    מה שלומך?
    אני רוצה שוב להודות לך על המתכון המדהים. ביום שישי האחרון הכנתי את זה שוב , הכנתי 2 תבניות.נשאר לי קצת מהעיסה אז הכנתי גם בתוך תבניות קטנות של מאפינס. 2 הלכו ישר לבטן שלי smile …. אחד אביא היום לבן שלי ואשתו. גם פעם שעברה נתתי להם אחד הביתה והם מאד אהבו.

    אמן שתמשיכי תמיד בעשייה
    smile smile

    • רותי,הי מותק
      תמיד כיף לקבל מחמאות על מתכונים שהכנתם.
      תודה וחיבוק לכולכם וחג שמח smile

    • יעל,כמו גבינת טוב – טעם.
      זו גבינה לבנה ללא נוזלים.
      יש אותה בכל סופר במדף הגבינות.
      יש גם את הגבינה הטובורג הרוסיה שמתאימה אף היא. (לדעתי גם הכי זולה,שווה בדיקה)

  32. פירגה שלום, נראה מצוין. הולכת לנסת.
    האם יש לך המלצות על מאכלים שאפשר להכין ולהשאיר בחוץ 3 – 4 שעות ויישארו טעימים? (בשביל הפיקניק שיהיה בסוף טיול של חצי יום בשבת) תודה

    • קרניאל שלום,
      תדפדפי באתר יש מלא לחמניות,פשטידות בלי גבינה,עוגות.
      עוגת מוס שוקולד אפויה הכי מתאימה והכי טעימה.

  33. הי פירגה!

    נראה מאוד מגרה! נראה לך שאפשר ללא ביצים?

    אני נהנית מאוד מהמתכונים היצירתיים שלך והם מככבים דרך קבע אצלי!

    ישר כח המשיכי ליצור עוד מתכונים שיביאו עוד מעריצים שמתענגים…!

    • ענת צהריים טובים,אפשר בלי,אבל יצא פחות.
      לבריאות והמשך עשייה מפנקת ומהנה ביח smile ד

  34. איז smile ה לחמניות נופת צופים אכין מייד תודה לך גברת פירגה ורק בריאות והנאה בחיים אמן !

    • מצילי בקר טוב.
      תודה על הברכות.. גם לכם שפע ברכות לבריאות ושבת שלום ומתוק לכם smile

  35. שלום לך פירה יקרה, הלחמניות נראות מעולות ומאוד הייתי רוצה להכין אותם גם אך אני לא גרה כרגע בארץ ולא מצליחה למצוא גבינות טובות כמו שיש בארץ. לדוגמא, את גבינת הקשקבל אוכל להחליף במוצרלה? ואילו סוג של גבינות אלה "גבינת חמד" ו"גבינת כנען"? מלוחות, רכות, קשות? במה אפשר להחליף אם יש לי פה רק גבינת שמנת למריחה?

    • הי ענת. לא שמים גבינות רכות . כל סוגי הקשות מתאימות. צריך שיהיה מלוח במידה. אם הגבינות מלוחות יש להתחשב בכמות המלח שמוסיפים.

      גבינת כנען היא לא קשה מאד אבל גם לא נוזלית. ואין לה טעם. היא מקבלת את הטעם מהמאפה.

      בהצלחה ובאהבה גדולה kiss

להגיב על רותי ב. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *