הטעם נפלא והפשטות בעשייה תגרה אתכם להתחיל כבר ומיד.
מהבצק על בסיס גבינה הכנתי בעבר מספר מאפים משגעים וכולם באתר.
מצרכים לבצק :
250 גרם גבינה טוב-טעם
ביצה שלמה
3/4 כוס שמן או 200 גרם חמאה (אני הכנתי על בסיס שמן)
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר
ללוש תוך הוספת קצת קמח לבצק נוח ולא נדבק
לעטוף בניילון ולמקרר לשעה.
לחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים.
מצרכים למלית ל-3 כרוכיות:
3 תפוחי עץ פינק לויד גדולים (אני אוהבת מתוק אבל אפשר גם סוג אחר) לגרר ולסחוט מעודף מיצים.
כוס סוכר
1/2 1 כפות קינמון
3 כפות סילאן
6 כפות צימוקים (אם רוצים ואוהבים)
אופן הכנת הכרוכיות:
לרדד כל חלק על משטח מקומח לצורת מלבן.
על כל מלבן לגרר גס תפוח שלם וליישר
לפזר בנדיבות סוכר,סילאן,קינמון ואם רוצים קצת צימוקים
לגלגל לכרוכית.
לחתוך לפרוסות עבות של כ-6 – 7 ס"מ לפרוסה כ-6 פרוסות לכל כרוכית.
כך להכין את 2 הכרוכיות הנותרות ולחתוך גם אותם . מתקבלים 18 חלקים.
את החלקים השושניים להניח בתבנית עגולה משומנת כשהמלית כלפי מעלה
(אני הכנתי צ פ ו ף בתבנית פאי נמוכה מספר 28 והעוגות תפחו לגובה).
לחמם תנור מראש לחום 175 ולאפות 50 דקות.
תהנו
פירגה, בוקר טוב ושבוע טוב
אין כמו לקום בבוקר של שבוע חדש, ולהריח את נפלאות התפוח והקינמון – עוד לפני שניגשתי בכלל לאפות. זה מה שעושה לי המתכון הזה.
עוד מעט אלך לאפות- אך עם סוג תפוח אחר – מתוק גם הוא -ואז גם יתפזר בבית הריח המקורי והמוכר כל כך. תודה לך על כל מתכוניך. תבורכי.
רחל יקירה
תכיני ואני כבר מחכה לקרוא את התגובה שלך ;) :lol:
באהבה
ושבוע נפלא ומתוק לך ולבני ביתך
מתכון מעולה פירגה יקירתי כל מתכון שלך זה פיצוץ של הצלחה….,
שבוע טוב.
תודה אשה יקרה
שבוע טוב מחובק ומתוק גם לך
היי פירגה
כמה עוגות מתקבלות מ-18 שושניים ?
בתבנית 26 כנה שושנים מומלץ לשים ?
בטח לא 18…
תודה
הי שושי,אני הכנתי בתבנית פאי 28 ונכנסו לי כולם. צפוף בלי רווח והם תפחו לגובה. המלצה שלי להכין כפי שאני הכנתי אבל…..
אם תכיני,תוכלי להחליט ותמיד אפשר להשאיר כמה יחידות לתבנית מאפינס/אינגליש קייק
בהצלחה והנאה
היי פירגה,
נראה ונקרא טעים,טעים!אני מאוד אוהבת עוגות עם תפוחים ולכן מעניין אותי אם אפשר להוסיף כמות גדולה יותר של תפוחים מגוררים,כדי שהטעם יורגש יותר.מה דעתך?שאלה נוספת,האם אפשר לפרוס לפרוסות מעט יותר דקות כדי שיצאו יותר שושנים?אשמח לתשובתך ובינתיים שיהיה לך המשך יום נפלא
סליחה פירגה,שכחתי עוד שאלה-האם אפשר להקפיא?סליחה על הנדנוד :? :oops:
רותי,אני לא הכנתי כפי שכתבת לכן אין לי תשובות לגבי התוצאה.
מה שהכנתי כתבתי. יצא מאד עסיסי וטעים.
ברור שאפשר להקפיא.נפלא אחרי חימום חוזר.
בהצלחה ויום נפלא גם לך.
אוווווווווו
רעיון גאוני יש לי תפוחים כבר שבוע שאף אחד לא רצה לאכול
כבר בתנור עם ריח משגע
בטח בערב כבר לא תישאר עוגה
למרות שלא כתבתי מזמן אין יום שאני לא פותחת את האתר
כולם אבל כולם חיבים לנסות את המתכוניים אתם לא מאמינים איזה מחמאות גורפים
ולך אישה יקרה שבוע טוב ותודה רבה
סיגל יקרה
אני מחכה לשמוע אם אהבת
איזה מתכון נפלא וקל! ממש עושה לי חשק להכין! כיף לפתוח את השבוע עם מתכון נוסף מוצלח שלך פירגה! תודה.
נשמונת,תודה
תכיני ותהנו
פירגה שלום.
.האים אפשר לחהליף את סוג הגבינהתודה.
אולי ריקוטה,עדיף גבינה בלי נוזלים.
ערב טוב
פירגה ערב טוב, הכנתי וזה בתנור איזה ריח…להתעלף!!!
כבר כולנו מתים לטעום… ;) תודה !!!
כבר טעמתם?
באהבה ולא לשכוח לשתף אותי בטעימות.
בוקר טוב!
נראה מעולה והבצק נראה ממש נוח לעבודה! איזה כיף בלי שמרים!!!! מה עוד ניתן להכין ממנו?
יום נפלא!
ענת יש לי קטגוריה של מגוון מאפים מבצק על בסיס גבינה. ראי פה:
http://pirge.co.il/category/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D
אוהבתתתתתתתתתתת….אין עיך אשה יקרה.
לינדוש,תודה מותק.
בוקר מתוק עם מאפה טעיםםם
אהבתי.
בקר אור דליוש
יום מתוק ונפלא גם לך
האם ניתן להחליף את המלית.אצלי במשפחה לא אוהבים תפוחי עץ באפיה.המתכונים שלך משגעים.כל הכבוד ליצירתיות :lol: :lol:
גליה תודה מתוקה
הנה פה יש לי מאפים בבצק גבינה בכמה אפשרויות.
לדעתי כל מלית תהיה מעולה . כל מה שעולה לך לראש.
על המלית להיות מעט דלילה אחרת המאפים יצאו יבשים.
יום מתוק לך
והקישור:
http://pirge.co.il/category/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A9%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D
היי פירגה,
העוגה נראית ונקראית נפלא, היא כבר מתוכננת להכנה לשבת.
נפלא שאת מביאה את אופצית השמן כתחליף לחמאה, כן ירבו מתכונים שכאלו.
יום נפלא,
איריס
באהבה איריס,אני הכנתי עם שמן ויצא פשוט נהדר.
בהצלחה ואחרי טעימות נא עדכונך
פירגה צהריים טובים, חזרתי לדווח שזה יצא מהמם!!! :lol:
כבר אתמול בלילה נהננו כל המשפחה כשזה היה חם!
והבוקר טעם התפוחים היה אפילו טוב יותר מודגש וטעים!!!
ממליצה בכל פה להכין שווה!!! מתוק ויאמי יאמי… ;) תודהההההההה :lol:
אור,דיווח נפלא לעוגות הטעימות האלה.
שימחת אותי מאד. תודה לך.
מתכוונת השבוע להכין אותם שוב אולי עם מלית שוקולד וחלבה.
תהנו
היי פירגה,
הכנתי את המתכון ללא גלוטן(במקום 2וחצי כוסות קמח שמתי כוס קמח קונדיטור, כוס קמח תפו"א וחצי כוס קמח טפיוקה) ויצא מדהים!!!!!! הכי טעים שאכלתי!
תודה תודה תודה!
תמר,את נהדרת ששיתפת שגם הללא גלוטן יוכלו להנות.
זה חשוב ונפלא שתעדכני אותי בעוד מתכונים שאת מכינה כך.
תודה מעומק ליבי והמשך טעים לכולכם
בריאות
תודה על המתכון של ללא גלוטן… תודה ששיתפת אנסה גם אני להכין.
תנסי ואשמח לעדכונך.
תודה מזל
הכנתי ויצא 10 מאוד טעים הילדים ביקשו עם שוקלד ואשמח גם למלית כזו בכל מקרה, אני ובעלי מאוד אהבנו וגם חמותי טעמה ונדלקה תודה לך פירגה
גבינה ותפוחים שילוב מעולה!!!
בהחלט שילוב נהדר
גל שלום
שימחת אותי שיצא טעים.
בקטגוריה: מליות תמצאי את כל המליות שמתאימות כולל כמה מליות שוקולד.
המשך טעים והמשך הנאה ביחד
פירגה ערב טוב.
התמונות מעוררות את כל החושים.
הכנתי והלכתי לבקר חברה בחופש מחלה. החברות שביקרו אותה וגם אני חיסלנו את כל התבנית.
.אהבו וביקשו לפרגן לך. יצא טעים מאוד וגם יפה.
תודה רבה .
פנינה,כל הכבוד על הרעיון.
יופי שיצא לך טעים ושכולכן התפנקתן בעוגה הטעימה.
בריאות ואהבה.
פירגה שלום,
ראיתי שיש לך גם מתכונים של בצק גבינה בתוספת שמנת מתוקה.מה ההבדל במרקם בין שני סוגי הבצקים?…ורק להזכירך שאני מאוד אוהבת את מתכונייך ומתחילה כל יום בכניסה לאתר שלך
רותי,צריך לנסות את המתכונים כדי להבין ולהרגיש אותם.
בהצלחה.
בוקר טוב,השתמשתי בשמן "אפיולה" קנולה החדש בטעם חמאה אגב יש גם בטעם אגוזים ,תפוחי עץ סמיט החמצמצים.יצא טעים טעים
תודה לך פירגה על מתכונייך המעוליים והכי חשוב חזרתי לקבל את מתכונייך למייל שלי.המשך יום טוב ופורה במתכונים.
פנינה בקר אור
נהדר. אני שמחה שחלקת איתי את הטעם בעוגה הנהדרת הזו.
תודה על המידע על השמן החדש. אנסה אותו בכיף.
המשך פורה ועשייה טעימה.
פירגה שלום,
תודה על המתכונים המוצלחים!
רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום אבקת אפייה?
תודה מראש,
אילנה
אילנה הי
זה אותו דבר
באותה כמות רק בלי שקית אבקת אפיה.
תודה רבה!!!
אילנה
פירגה שלום.
מתכון נהדר ממש נהנהו לאכול.
תודה רבה כן ירבו רעיונותייך הניפלאים.
באהבה מוריה
היי פירגה הכנתי עם נוטלה ויצא טעים מאוד אבל שרדדתי את הבצק הוא נקרע מדוע ? גם שהוספתי עוד קמח. בתודה ויום נעים וחמים אירית
לא יודעת.אין סיבה לאור המתכון הפשוט והתגובות. תנסי שוב.בהצלחה.
שלום פירגה !
היום הכנתי ומה כבר אפשר להגיד לך , שאת אלופה,שכל מתכון שלך הוא הצלחה , העשייה כיפית והתוצאה, פשוט שיכרון חושים .אהבתי, נהנתי , תודה לך !
אני מחפשת מתכון שהופיע בפייסבוק ונעלם לי, מין פלצ'לך שמנמנים ,איפה מופיע , באיזה קטגוריה .
תודה לך והמשך יום נפלא !
לידיה מקסימה איזה מחמאות על הבקר
תודה מעומק ליבי ואני מקווה שכך יהיה גם בהמשך.מוצלח,וטעים.
לדעתי את מחפשת את אלה:
http://pirge.co.il/%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%92%D7%9C%D7%94-%D7%A2%D7%9D-%D7%A9%D7%9C%D7%9C-%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A4%D7%99-%D7%91
במידה וזה לא זה, אז כנסי לקטגוריה: לחמים ולחמניות
ותעברי על כל התמונות (יש שם 54 מתכונים)
בהצלחה ושבת שלום
שלום פירגה יקרה!!אני כ"כ נהנת מהאתר שלך,וכל מתכון הוא הצלחה!!!כייף גדול!
רציתי לשאול ,אני גרה בחו"ל,ורציתי לדעת מה זה גבינת טוב טעם??כמו גבינת שמנת??או שאני יכולה להשתמש בגבינה לבנה 9%??
תודה רבה על העזרה!!
בקר טוב שי
תודה על הפירגון והמחמאות. באהבה גדולה ושרק ימשיך להיות לכולנו טעים.
גבינות טוב-טעם או כנען אלו גבינות ללא נוזלים משהו שמזכיר ריקוטה במרקם.
בעוגה הזו אפשר להשתמש בגבינה 9%,אין בעיה.
בהצלחה ותעדכני אותנו.
חיבוק ושבת שלום
שלום פירגה!
הכנתי את המאפה כרגע בתנור יש המון נוזלים בתחתית התבנית ויש ריח שח כרמל שרוף. האם זה מסד?
דנה,מאיפה באו לך נוזלים?
תנסי אולי לספוג את הנוזלים ותמשיכי באפייה. נקווה לטוב.
הריח של השרוף זה מהסוכר שנזל על התבנית עם הנוזלים שכתבת.
תעדכני.
כן זה מהנוזלים של התפוחים והסוכר. אבל יצא טעים וכמעט חוסל כבר. תודה
העיקר שיצא טעים.להבא תסחטי קצת את התפוחים.
חיבוק ושבת נפלאה לך ולבני ביתך
שלום פירגה !
תודה רבה לך ! מצאתי את השמנמנים !
עכשיו אני רגועה !
כל מחמאה מגיע לך כפליים , את מלאה נתינה, סבלנות , מעניקה כל הידע ונסיון למעננו.
שבת שלום !!!!
לידיה,איזה יופי שמצאת אותם.
תמשיכי להכין מטעמים ולפנק את כולם וגם להתפנק בעצמך.
אני נהנית,כמוך בדיוק.חהחהחהחהחהחה
חיבוקי ושבת שלום
היי פירגה.
האם אפשר לאפות את הסינרול-תפוחים ,
בתבנית הגדולה של התנור ?
דניאלי הי,צריך לערוך צפוף אז תבחרי תבנית מתאימה
פירגה הכנתי ויצא מעולה.
רציתי לספר לך ,
שעל כרוכית אחת מתך השלוש,
מרחתי בסיס גבינה מעורבבת בפודינג, ומעל פיזרתי את התפוחים ,הקינמון, והסוכר,
יצא טעים טעים.
תודה פירגה על מתכון סינרול התפוחים המעולה.
סיון ערב טוב חמדתי,כולי נחת לקרוא את התגובה הטעימה שלך.
חיבוק והמשך טעים ביחד
פירגה
הכנתי ויצא טעים מאוד,
תודה על המתכון המעולה.
ערב טוב דניאל,
לבריאות,באהבה ותודה רבה על השיתוף
פירגה היקרה
עשיתי בשבוע שעבר. הכנתי בדיוק לפי הוראותיך וזה קצר מחמאות !
מן הסתם אעשה בקרוב שוב כי זה קל פשוט וטעים להפליא.
תודה רבה ושבת שלום
:P :P
דקלה,תודה רבה והמשך טעים ביחד
פירגה היקרה
עשיתי בשבוע שעבר וזו היתה (כרגיל) הצלחה כבירה.
פשוט, קל וטעים להפליא.
תבורכי ושבת שלום
:P :P
דקלה,תודה והמשך טעים ביחד.כיף גם לי שהכנת ושאהבתם
בוקר טוב פירגה,
הכנתי את הסינרולים לאחר פרסום המתכון והקפאתי.אתמול הבאתי אותם (כמובן לאחר הפשרה) למפגש חברים והם פשוט נטרפו. :lol: :lol: :lol: אז קודם כל רציתי לשתף אותך ולהודות לך פעם נוספת על מתכונייך הנפלאים.מאחלת לך חג פורים שמח
הי רותי
יופי שהכנת את הסינרולים למפגש. יופי של תגובה ואני שמחה שכולם אהבו.
המשך יום טעים ומתוק לך
שלום לך פירגה
תודה על המכונים שאת שולחת לי.
רציתי לשאול במה להחליף את הגבינה, מאחר ואינני אוכלת מצרכי חלב.
.
יהודית,בבקשה.
המתכון עם חלב ,לא ניסיתי אחרת.
שלום פירגה האם אפשר לוותר על התפוחים?
העוגה זו עוגת תפוחים,אז לא.
היי פירגה, אני רוצה להכין את העוגה,
אני מניחה שלא הכל ניכנס בתבנית אחת, נכון ?
ברלה,כפי שכתוב במתכון הכל נכנס בתבנית אחת.
כל ה- 18 בתבנית אחת ?
לי התאים בול. 18 חתיכות צפופות….
במקרה ולא יספיק,תמיד אפשר להוסיף כמה חתיכות בתבנית ארוכה.
פירגה יקרה
הכנתי הערב את הסינרול הזה. תודה לך, פשוט מעדן!!!
השתמשתי בגבינה לבנה 5% של טרה, הפחתתי את כמות השמן בבצק (חצי כוס שמן ועוד רבע כוס מים). במלית שמתי קצת גרד לימון והפחתתי את כמות הסוכר ל-2/3 כוס סוכר בערך.
אבל חוץ מהשינויים הקלים הללו (מה לעשות, אצלי רגילים לפחות סוכר ושמן), פשוט יצא מעולה. יופי של מתכון. יוצא יפה מאוד ולא מסובך.
יעל יקירתי,
תודה על המחמאות למתכון הטעים.
המשך טעים ונפלא ביחד גם בשנה החדשה.
:lol:
בוקר טוב פירגה יקרה,
יש לי שתי שאלות בקשר למתכון שנקרא טעים ביותר:
1. האם אפשר להקפיא?
2.האם אפשר לאפות ככרוכיות ארוכות ולפרוס לאחר האפייה?
מאחלת לך המשך יום נפלא
רותי יקירתי
אפשר הכל,מה שבא לך ומתאים לך.
המשך יום נפלא ורגוע