d794d799d7a2d7a8 d794d7a9d797d795d7a855 - עוגת היער השחור כשרה לפסח

עוגת היער השחור כשרה לפסח

d794d799d7a2d7a8 d794d7a9d797d795d7a855 1 - עוגת היער השחור כשרה לפסחסגנון אישי בקלי קלות הכל בחוש בקערה.

מצרכים:
מכינים את העוגה שבחרתם (מהשוקולדיות שלי לפסח)  ב-2 תבניות אינגליש קייק
מתכון למטה.
צנצנת גדולה של דובדבנים מתוקים בסירופ
2 מיכלי  שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס חלב + 2 שקיות סוכר וניל + 4 כפות סוכר
5 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות ריבה מתוקה אדומה
250 גרם גבינה לבנה רכה
100 גרם שוקולד חלב מגורר

אופן הכנה לעוגת השוקולד ב-2 תבניות אינגליש קייק:
שמים בקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח מצות מסונן פעמיים
שקית אבקת אפיה
כוס שמן קנולה
2 ביצים טרופות במזלג
ל ע ר ב ב היטב ולהוסיף:
2 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
יש לערבב היטב וחזק עד שתתקבל מסה כמו קרם שוקולד אחיד. לערבב עם כף ולא במיקסר.
לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
תנור מחומם ל- 175 מעלות זמן אפיה כ-35 דקות
לבדוק בשיטת הקיסם.
לקרר את העוגות היטב ולגזור את השוליים של התבניות (כי אין אפשרות להפוך את העוגות ולהוציאן שלמות)

הכנת העוגות:
פורסים 16 מנות.

מכינים 8 כלים אישיים 10X10
במיקסר מקציפים שמנות מתוקות ,סוכר וניל , פודינג וחלב לקרם .מערבבים לתוך את הגבינה.
מסננים את הדובדבנים לתוך קערה ומוסיפים אליהם את הריבה ומערבבים (את הסירופ שומרים)בצד.
הרכבת העוגות:
שמים בתחתית כל כלי פרוסת עוגה ומזלפים מעט מסירופ הדובדבנים
מעל מסדרים שכבה אחת של דובדבנים
מכסים בקרם קצפת
שוב מכסים בפרוסת עוגה ומטפטפים מעט מהסירופ
מעל קצפת ומעל 3-4 דובדבנים לקישוט
מגררים את השוקולד מעל.
שומרים במקרר עד להגשה.
תהנו.

"טיפים"
למתכון הזה תתאים כל עוגה שוקולדית אחרת שתמצאו באתר שלי עוגה שוקולדית קוקוסית,שוקולדית אגוזית או שוקולדית בפרג.

אפשר להכין כעוגה אחת גדולה רק שימו לב שאי אפשר להוציא את העוגה מהתבנית כי היא מתפוררת.

תהנו.

17 תגובות על “עוגת היער השחור כשרה לפסח

  1. שלום יקרה
    על מנת שאפשר יהיה להוציא עוגה שלמה מהתבנית, יש לרפד התבנית בנייר אפיה.
    אין צורך גם הדפנות הקטנות, רק הארוכות והתחתית של אינגליש קייק.
    לאחר האפיה, להעביר סכין בקצוות התבנית ולשלוף את העוגה על נייר האפיה.
    בקלות רבה ניתן לקלף הנייר ואז גם נשארת תבנית לשימוש נוסף וגם ובעיקר
    עוגה שלמה.
    אני אופה כך כל דבר. גם בתבניות גדולות במיוחד. מניחה מגש על התבנית,
    הופכת, מקלפת הנייר ומחזירה למגש אחר או לתבנית.
    תודה על מגוון מתכונייך!! יישר כוח!!!

    • צודקת במאה אחוז לגבי 99.9. מהעוגות וזה באמת ההליך.

      בדיוק כמו שכתבת.

      לגבי העוגות האלה ספציפית אי אפשר להפוך . הם מתפוררות וחבל שיישברו לכם ותתבאסו.
      לכן כתבתי את שכתבתי.

      תודה והמשך טעים smile

  2. בוודאי שאכין לפסח. מדהים :lol:
    נראה שאצטרך לשכנע את אורחיי – א. שאני עשיתי אותה…
    ב. שהיא אכן כשרה לפסח…
    תודה והמשיכי להפתיע עם מתכונים נוספים עד החג.

    • תדהימי ותפנקי את האורחים.הם ישתגעו עליה smile
      יש עשרות רבות של מתכונים מדהימים באתר.
      בעיקר עוגות ועוגיות לפסח. את רק צריכה להכנס לקטגוריות המתאימות ולבחור. smile

  3. פירגה הצילווווווווווווו!!!!!! אימי ואחותי חוגגות יום הולדת בדיוק בפסח, בהפרש של יומיים!!!!
    על מה את ממליצה לי????? אני רוצה להכין שתי עוגות אחת חייבת להיות פרווה!!!
    אנא עזרי לי אני ממש בלחץץץץ…לא יודעת מה להכין…
    ובלי קשר, האתר שלך מדהים!!!!!! התחלתי לבשל רק בזכותך, והכלללל תמיד יוצא טעים!!!!
    רק עוגות עוד לא ניסיתי אף פעם…אז בבקשה עזרי לי…זה מאוד חשוב!!!
    עוגה אחת אני צריכה ליום הולדת של אמא שיוצא בול בליל הסדר וחייב להיות פרווה…
    והשני לאחותי לא משנה אפשר חלבי…
    בתודהההההההההההההההההההההההה….. ליטל ;)

    • ליטל,עברי על קטגוריה של עוגות לפסח ותבחרי מה שנראה לך לפי התמונות.
      לדעתי,כל העוגות של פסח נפלאות וטעימות מאד.
      שתהנו ותחגגו תמיד בשמחה.
      חג שמח smile

  4. פירגה, ראיתי שיש קמח כשר לפסח (גם תופח וגם רגיל)
    האם בצק פריך יוצא טוב מקמח כזה?

    • ברבור, לא מכירה את הקמח הזה.
      בהצלחה אם תכיני ואשמח לעדכון :lol:

  5. 4ביצים 1כוס סוכר 1 אבקת אפיה 1אינסנט שוקולד 4כפות שמן לאפות 20 דקות בסיס לכל עוגה שתרצו :lol:

    • בבקשה קיש לפסח

      תבנית 24

      בצק:
      1 ביצה טרופה
      3 כפות מים
      1/4 1 כוסות קמח מצה
      100 גרם חמאה רכה
      פלפל, מלח

      למלית:
      כ-600 גרם תפרחת ברוקולי
      1 בצל
      מעט חמאה/שמן
      3 ביצים
      1 מיכל שמנת לבישול
      1 כוס גבינה קשקבל מגוררת
      מלח, פלפל
      קורט אגוז מוסקט

      אופן הכנה:
      הכנת הבצק:
      1. ללוש את כל החומרים לתערובת אחידה. אולי צריך להוסיף עוד כפית מים.
      2. לשמן היטב את התבנית ולהדק את התערובת לבסיס ולדפנות. לצנן במקרר.

      אופן הכנה:
      1. לבשל את הברוקולי עד ריכוך מלא. לקרר.
      2לטגן במעט שמן את הבצל להזהבה קלה. לקרר.
      4. לטרוף את הביצים, להוסיף שמנת לבישול ואת הברוקולי, הבצל המטוגן והגבינה.
      5. לתבל, לערבב ולצקת על הבצק.
      אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שמוכן.
      תהנו

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *