מינוס אחד למתכון הזה. שצריך לטגן את הגלילות ממש לפני הארוחה. אפשר להכין בבקר ולשמור במקרר עד לטיגון.
יום אחרי ליל הסדר דיברתי בטלפון עם יהודית חברה שלי והיא אמרה ש"טרפו" את גלילות המצה הממולאות בכבד. מסתבר שזה מאכל ידוע וקבוע ומייצג את החג במשפחתם מאז ומתמיד.שאלתי כבד מטוגן או כבד קצוץ? הכוונה שלה היא למלא בכבד קצוץ.
אז הנה המתכון הטעים:
מצרכים והכנה:
מצות ש ל מ ו ת רטובות במים מושהות בתוך מגבת 30 דקות. גם במהלך ההכנה להשאיר את המצות עטופות במגבת.
כבד קצוץ- את המתכון אתם יכולים לקחת מהאתר שלי. רשמו בחיפוש: כבד קצוץ
שוברים כל מצה לשניים ושמים לאורכה מהכבד .
מגלגלים כמו לבלינצ'ס.
מכינים צלחת עם ביצה מתובלת במלח ופלפל שחור.
טובלים את הגלילים בביצה ומטגנים מכל הצדדים.
אפשרות נוספת היא להכין כבדים מטוגנים עם המון בצל ולקצוץ אותם דק.
טיפ: אפשר להכין פטריות מטוגנות עם בצל ולהגיש ביחד.
תהנו.
שלום פירגה. הכנתי רולדות אלו אך לאחר החימום המצות כבר לא היו קריספיות. היו רכות למרות שלא כיסיתי אותן. יש דרך לשמור על קשיחותן?
תודה אורה
אורה ערב טוב,
אז זהו…שבעלי גם מעדיף אותן קרות ללא חימום.לשיקולך.
אבל למרות שאפשר לאכול קר,השהות מזמן הטיגון לארוחה מרכך את המצות והן כבר לא קריספיות.