אין מי שלא ינגוס בהם באהבה וחמדה. ובזהירות,הם ממכרים.
בצק:
3/4 כוס שמן
2 ביצים
כף גדושה גבינה לבנה רכה כל סוג יתאים.
1/2 כוס סוכר+קורט מלח
1/2 3 כוסות קמח רגיל+כפית אבקת אפיה
ללוש לבצק נעים ואם הוא נדבק אפשר להוסיף עוד קמח.
מלית:
ממרח נוטלה או אחר
תבנית גדולה של התנור משומנת ומקומחת (אני אפיתי בתבנית עגולה 26+אינגליש קייק)
אופן הכנה:
מהבצק להוריד כ-3/4 כוס שישמש לפירורים.
את 3/4 הכוס לחלק לכדורים קטנים ולהכניס לפריזר .
את יתר הבצק לשטח בתבנית ולמרוח בנדיבות את הנוטלה
כשכדורי הבצק כמעט מוקפאים ,קל לגרר אותם על מגררת.
לאפות בחום 180 מעלות כ-35 דקות או עד שישחימו.
לקרר, לפרוס לריבועים ולשמור בקופסת העוגיות.
תהנו
מה אפשר לשים בלי הגבינה כדי שיהיה פרווה ??
אולי מיץ או מים אבל אני לא הכנתי כך ולא בטוחה במרקם של הבצק.
במקום (תיקון טעות )
להשאיר 3/4 בצק לפירורים ?
לא ההיפך ?
הכוונה ל-3/4 כוס ולא 3/4 מהבצק.מקווה שעזרתי לך!
רותי,פשוט להוריד חלק לפירורים.
פירגה אני הבנתי למה הכוונה,פשוט מישהי שאלה אז הבהרתי לה למה התכוונת.בכל מקרהתודה על מתכונייך הנהדרים וחג עצמאות שמח
אמממממממממ רותי, ,ראיתי.
תודה לך חמודה
חג עצמאות שמח
תודה פירבה – נראה נהדר! כבר מדפיסה ומקווה שאצליח לאפות עם הילדים בבוקר יום העצמאות.
שבוע טוב וחג שמח
חני,תהני עם הילדודס.
העוגיות יאמי יאמי. בברכת חג שמח לכולכם.
בוקר טוב
אפשר לשים גבינה שמנת 30 אחוז במקום גבינה לבנה?..
תודה ויום טוב
כן חני,אפשר.
בהצלחה והנאה
הבצק לא יוצא חלק אלא יבש אולי להוסיף קצת מים או שמן?
תודה
כן.בדיוק.אפילו עוד כפית שמנת או יוגורט.
הי פירגה, האם ניתן להקפיא את העוגה? וכמה זמן לדעתך אפשר לחכות עד ששולחים אותה למקפיא?
מיד לקרר ולהקפיא.לא לשכוח לשים ניר בין השכבות שבקופסה.
ואם שמתי את העוגה יומיים במקרר? העוגה מאתמול בערב במקרר, ורק מחר אני אחזור לדירה ואוכל להעביר אותה לפריזר
מקווה שזה לא בעייתי
מירב בקר אור,
בכלל לא בעייתי
חג שמח
כל פעם שאני קוראת מתכון שלך ממש מתחשק לי לרוץ ולהכין! המתכון הזה גם קל וגם ניראה טעים. אין ספק שבעתיד הקרוב ינוסה. תודה ל וחג עצמאות שמח!
נשמונת
תכיני ותעדכני אותנו.
א. בתמונה נראה שה׳פירורים׳ לא כל כך פירוריים
ב. נראה שלא מספיק הכמות המופרשת לטובת הפירורים מספיקה
יש לשים ליותר זמן את הבצק של הפירורים בפריזר כדי שיהיה ממש קשה ואז יוצאים פירורים פירורים.
אני לא חיכיתי מספיק ולא התגרד טוב.
אבל טעים גם כך וגם כך….ולא נורא אם הפירורים לא מכסים את כל השוקולד.
פירגה, ראיתי שהחומרים שונים אבל במראה זה די דומה לעוגת מוס שוקולד אפויה.
הטעם הוא אחר ? אשמח לדעת.
ברלה אין בכלל דמיון.אפילו במקצתו. לא במצרכים,לא בהכנה ולא במרקם.
שווה להכין את שניהם ולהתנסות.
אמרתי שאין דמיון בחומרים.
חשבתי אולי …..
העוגה מזמינה ביס :lol:
תודה דליושה
פירגה, כמו תמיד במתכונים מהאתר שלך – יצא מעולה!
אודי,תודה
עם התגובה הנהדרת והטעימה שלך,אני צונחת למיטה.
לילה טוב וחלומות פז לכולם
לפירגה הכנתי אבל הבצק לא התאחד לגמרי למרות שהוא מאוד שומני אבל הצלחתי לשטח אותו ביד על התבנית וזה היה מוכן תוך רבע שעה וכמובן היה טעים.
יפה שכתבת שהיה בסוף טעים.והבצק לא אמור להיות שומני.צריך להוסיף קמח ללישה נוחה.
היי פירגה , מזה זמן זאני עוקבת אחר המתכונים שלך והכנתי כמה מהם והתגובות היו בשמיים אז קודם כל תודה רבה על השיתוף והמאמץ
לגבי המתכון הנ"ל גם הכנתי השבוע אבל הוא לא יתאחד לי בכלל עד שהוספתי ביצה נוספת לאחר מכן נתתי לו זמן לנוח במקרר
ואח"כ זה פשוט נגמר טעים ומעלף ישר כוח ותמשיכי ותמשיכי אני יוצאת נשכרת תודה : :cool:
פנינה תודה על המחמאות
להבא אין צורך להוסיף כ"כ הרבה ביצים.
לגיבוש בצק מתפורר כלל: להוסיף כפית או לפי הצורך מים. או במקרה הנ"ל עוד כפית גבינה.
באהבה,פירגה
ניתן למרוח גם בריבה במקום שוקולד?
בהנחה שכן,אבל אלה עוגיות נוטלה. עם ריבה יש הרבה אופציות אחרות באתר.