במאפה זה ניתן ל"שבץ" מגוון ממרחים לפי טעם אישי ולפיכך,כל ביס הוא הפתעה. .
בצק גבינה מכינים בקערה:
500 גרם גבינה לבנה רכה 5%
4 ביצים שלמות
10 כפות מלאות קמח תופח
1/2 כוס שמן
מלח לטעם
4 – 6 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת לציפוי
אופן הכנה:
לשמן תבנית מלבנית (אפשר חד פעמית בגודל 27X33)
לערבב את הביצים עם השמן
להוסיף גבינה ולערבב ובסוף לערבב עם הקמח לבלילה חלקה.
להוסיף קצת מלח לטעם ולצקת לתבנית
להטביע כפיות מהממרח האהוב עליכם . כל ביס יכול להוות הפתעה נפלאה.
לפזר את הפרמז'ן
לאפות בחום 175 כ-35 דקות עד השחמה.
שיבוץ טעמים כמו:
בצל מקורמל, גבינות מתובלות, חצילים/קישואים בטעם כבד , סלט טונה, סרדינים, סלט חצילים, בטטות ופטריות ועוד המון טעמים שאתם אוהבים. אני הכנתי עם קישואים בטעם כבד ו"התעלפו" מרוב שיצא פיקנטי וטעים
תהנו.
הרעיון נפלא הכנתו פשוטה כל כך האם המלית מתפזרת או שנשארת שלמה באפיה? מה מרחק בין הכפיות? :P תודה :P תבורכי במעשיי ידייך :P
תודה ציפי,המאפה הזה מדהים,באמת.
שימי איך שאת רוצה.בערך כל 2 ס"מ תטביעי כפית מלאה. המלית נשארת במקום ולא מתפשטת לכל המאפה.
באהבה ותהנו כמונו.
נראה טוב! אני מנסה להימנע מגבינות……. יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום? זה פשוט נשמע פשוט להכנה וזה בול בשבילי ;)
שלום פירגה,
האם אפשר לשים קוטג' במקום גבינה לבנה,זה מה
שנשאר מהחג, והאם ניתן לפזר גבינה צהובה לא משנה איזה?
תודה על התשובה.
מירי הי,
לא נראה לי קוטג,לגבי הצהובה כל גבינה מגוררת שאת אוהבת מתאימה פה
וואו זה נראה טעים. רעיון גדול!
רעיון טעים ונפלא שקשה לא להכין :| ;)
:lol: יצא מעולה
:lol: :lol:
נהדר
תודה רבה
אשמח לקבל המלצות לגבי עוד מאפים קלים חלביים. את זה אני אכין היום. נראה ממש קל ומקווה שגם טעים
רגינה שלום,ראי קטגוריה: מתכונים לשבועות.
הכל קל וטעים. אין אצלי דברים מסובכים.
בהצלחה והנאה
פירגה יקרה , שבת שלום !
את מוכשרת ההמצאות !
אתמול הכנתי את המאפה , יצא מושלםםםםםםםם!
שמתי למעלה רצועות של פילפל קלוי משומר , נתן צבעוניות והטעם השתלב עם הגבינה .
תודה רבה לך !
הבת שלי אפתה את העוגה מוס אפוי, אין מה להגיד יותר , את אתנו בחגיגות !
המשך יום נפלא !
לידיה יקירתי,אני גאה באתר שלי שהוא נכנס ללב של כולכם ושהכל מצליח וטעים לכם.
אני מקווה שנמשיך כך ביחד עוד הרבה שנים
חיבוק לך ולבת שלך.
המאפה יצא טעים ביותר.כל משפחתי מתה עליו
נעמי ערב טוב
תודה שחזרת לשתף בהצלחת המתכון.
המשך הנאה צרופה ביחד
קודם כולהמאפה עם מעדן פסטו יוצא מדהים ומאז שהכנתי לפני חודש כל יום שישי קבוע על השולחן. בכל מקרה יש לי שאלה- האם ניתן להכים מראש ולהקפיא? זה יחסוך לי עבודה בימי שישי וגם ניתן לאחר אם מגיעים אורחים בהפתעה ואז יש משהו מוכן וזה נוח
רגינה הי,
אין בעיה להקפיא.
שבוע טוב
פירגהשלום
אפשר הכין יום לפני?
נכון שזה עדיף?
יצא פשוט מעולה, התאפקנו לא לחסל את כל התבנית בארוחה אחת…. שמתי כפיות של טונה והטבעתי זיתים שלמים ( מגולענים) בין לבין. יצא ממש טעים, תודה רבה!
כמה פשוט, ככה טעים. מינימום השקעה, מקסימום הנאה.
תודה רבה רינה חמודה,אני מלאת הערכה אליך שטרחת לחזור לפרגן,להגיב,להמליץ על המאפה הנפלא.
שבת שלום וטעימה לכולכם
פירגוש אפשר גבינת קשקבח???
קשקבל כמובן
ליאתי חמודה,למאפה הזה השמיים הם הגבול.
כל אחד יכול לשים מה שעולה בדעתו ובטעמו. ממש הכללללללללללל
בהצלחה
שבת שלום
נשמע מעולה ובדיוק מתאים למינוס אפס אנרגיות שלי(עוברת טיפולים…)אין לי גבינה לבנה אבל יש לי שמנת חמוצה בכמות הדרושה,אפשרי במקום הגבינה הלבנה??ורציתי לדעת אם אפשר לאפות בתבניות לחם? המרקם של המאפה דומה לבסיס פיצה עבה? פוקצ'ה רכה?? וובלי קשר,מה שלומכם?? והכי חשוב! מקוה שאתם בקו הבריאות!!!
יעלי שבת שלום,שימי שמנת אבל תוסיפי עוד כף או שתיים קמח . הבלילה אמורה לצאת די דביקה. אפשר בכל תבנית אבל לא גבוהה מדי. המאפה יוצא בגובה פשטידה.
אני מקווה שתאהבו את המאפה הטעים.
תכיני ותהנו