קדירת חרס ממולאה בתפוחי אדמה מחורצים
ואם רוצים מוסיפים גם מעטפת של חזה עוף.
יש לכם קדירת חרס? רוצים גם? מבטיחה קלי קלות .
מצרכים:
חובת קדירת חרס
תפוחי אדמה שלמים בקליפה – רצוי האדומים אפשר לשלב כל גודל וביחד.
שמן זית בנדיבות כ-1/2 כוס
מלח, פלפל שחור, גריל עוף,פפריקה מתוקה וכמון.
שיני שום חצויות לפיזור מעל.
אופן הכנה:
בכלי החרס שמים 1/2 כוס שמן זית ותבלינים ומערבבים.
בסיר גדול מבשלים את התפוחים עם הקליפה 20 דקות בסיר מכוסה.
משאירים עוד 20 דקות בסיר מכוסה (ללא בישול) מקררים.
חורצים את פני התפוחים .
מברישים מהשמן והתבלינים שבסיר החרס את התפוחים ומסדרים אותם בשכבות.
מכסים במכסה ואופים בחום 200 מעלות כ- שעה שעתיים.
רוצים להוסיף פרגיות? חזה עוף?
בשעה האחרונה לבישול התפוחים אפשר להוסיף חזה עוף.
אפשר להכין פרגיות או מחתיכות חזה עוף בשרניות ושמנות או דקות אחת על השניה.
מתבלים בתיבול של התפוחים ועוטפים בניר אפייה/ניר כסף עטיפה הרמטית. גוש אחד.
מניחים בסיר וזהו……..בודקים אחרי שעה אם רך או ממשיכים עוד קצת.
החזה טעים מיד אחרי שמוציאים מהסיר ואז הוא רך כחמאה.
תהנו
יופי של מתכון
עדיין אין לי סיר חרס :lol:
תקני,שווה.בסיר הזה יוצאים מעדנים.כולל עופות ממולאים.
פירגה בוקר טוב
למה הכוונה
בסיר גדול מבשלים את התפוחים עם הקליפה 20 דקות בסיר מכוסה?
להרתיח במים?
תודה על האתר הנהדר שבנית.
מירי
תודה מירי
כן,להרתיח 20 דקות.
בהצלחה
הנייר הכסף שעוטף אלא הפרגיות נוטה להתקלף בחום מהציפוי אלומיניום האם את בטוחה שמניחים עם הפרגיות בתוך סיר החרס?
סליחה,לא שמעתי על דבר כזה אף פעם.מוזר.
עוטפים וסוגרים את הפרגיות המתובלות בתוך הניר ומניחים מעל לתפוחי האדמה.יוצא מהמם.
נשמע מעדן ונראה מצויין. אבל איך מנקים את סיר החרס?
כמו כל כלי.
מרתיחה מים בסיר מוסיפה אבקת כביסה מכסה ואחרי כרבע שעה את שוטפת -הסיר נקי כמו חדש
אגב אחרי שאת מרתיחה את המים עלייך לכבות את הגז
שלום פירגה.שנים אני איתך ועם המתכונים הנהדרים שלך. התבשיל נישמה טעים, אבל יש לי שאלה. האם אפשר להחיף נייר אלומיניום בנייר אפיה? כי ידוע שנייר אלומינים לא בריא, אפילו שנשים את הבשר אל הצד הלא מבריק של נייר האלומיניום, עדיין הצד המבריק הלא בריא, מונח מעל תפוחי האדמה. בתודה על תשומת ליבך פולינה
פולינה,אין בעיה להחליף
לבריאות ותהני
תודה פירה
יופי של מתכון והרעיון עם תוספת הבשר גם הוא מעניין.
אני מציעה לך לציין כיצד לטפל בכלי החרס לפני השימוש בו ולפני הכנסתו לתנור כי הוא
עלול להתפוצץ אם לא מטפלים בו כראוי. :twisted:
פירגה תודה על המתכונים. האם מתבלים את חזה העוף עם שמן ? :?
תודה
דקלה
דקלה,גם בשמן ורצוי גם תבלינים שאת אוהבת.
שלום אני מבקרת חדשה.
האם ניתן יהיה לחמם את התבשיל על הפלטה לשבת?
בתודה
דריקס הי, ברוכה הבאה לאתר הביתי שלי.
חזה עוף לא שורד שהות,צריך להכין ולאכול.
את יכולה להכין עם פרגיות או חלקי עוף ואז אין בעיה לחמם.
אישית,אף פעם לא חיממתי על פלטה ואין לי מושג איך להתנהג איתה,אבל פשוט תנהגי כהרגלך.
בהצלחה והמשך טעים
פירגה שלום!
האם את סיר החרס וגם את המיכסה שלו צריך להשרות במי ברז כחצי שעה ?
יש שלי את הסיר הזה כבר שנים והרבה זמן לא השתמשתי איתו ואני זוכרת שצריך להשרות אותו במים, האם נכון ?
אודה לתשובתך.
מקסימום תשרי כפי שכתבת,להזיק זה לא יזיק.
תכיני ותהני מהתבשיל
אני קורא כאן את התגובות של הקוראות הן מאוד משעשעות.
שמחתי להשתמש בקדירה שהייתה "בהמתנה" למתכון הזה .הוספתי חזה עוף עטוף ברדיד אלומיניום בשעה האחרונה והענקתי 4 כוכבים לאחר שהקדירה התרוקנה.
ניר הי,תודה על הכוכבים הטעימים.
בריאות ושלווה