dscf7615 - כרובית מעוכה וזהובה בתנור

כרובית מעוכה וזהובה בתנור

dscf7615 1 - כרובית מעוכה וזהובה בתנורזוכרים את תפוחי האדמה המעוכים שלי? קשה לשכוח מרוב שהם טעימים.
היום תתכבדו בכרובית מעוכה.
ולמה? כי כך חלמתי שאני רוצה ושכולנו נהנה מהשינוי.

מצרכים:
כרובית ענקית או שתיים
פירורי לחם טעימים וקריספיים
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
4 כפות רוטב צ'ילי
2 כפות פפריקה מתוקה
מיץ מלימון שלם
מלח
פלפל שחור

הכנה:
מבשלים את פ ר ח י הכרוביות במי מלח ואחרי 15 דקות מסננים ומקררים.הכרובית צריכה להיות כמעט רכה.
משמנים תבנית גדולה מאד ומפזרים עליה 3 כפות פירורי לחם
מניחים את פרחי הכרובית ומועכים עם היד כמו בתמונה.(לא באגרסיביות,ככה בעדינות)
ממליחים ומפלפלים ומברישים במיץ לימון שלם.
את השמן והתבלינים מערבבים ומברישים את הכרוביות.
מפזרים הרבה פירורי לחם איכותיים
מרססים בתרסיס שמן
אופים בחום 170 כ-25 דקות או עד הזהבה חומית.

"טיפ"
הכרובית תאהב כל תיבול אחר שתעסו אותה. היא לא אומרת לא כי הכל טעים.
תהנו

16 תגובות על “כרובית מעוכה וזהובה בתנור

  1. נורא מוזר ביום שישי שמתי שתיי כרובית לבשל אותם ושכחתי מהם..יצאו נורא רכים מיד מעכתי אותם הוספתי תפוח אדמה שבישלתי 3 בצים ..בזליקום טרי נענע טרי ג'נגר טרי ושום טיפה של שמן זית מרחתי בתבנית ולתנור יצא שגעון……עם סלט טוב….
    תודה לך זה נהדר

    • דליה,האילתורים האלה,הם הכי הכי טעימים.
      תודה והמשך יום נפלא

  2. נראה נפלא,
    אני אישית,מבשלת,את הכרובית לריכוך קל
    מסננת
    מחלקת לפרחים,מכינת בלילה עם קמח,מיים שמרים ,תבלינים, פאנקו
    או לחלופין בלילת בירה
    מטגנת, נחטף נחטף, טעים נהדר !!!
    רחלי

  3. ואפשר גם לבשל כרובית עם שמנת מתוקה.
    אני אוהבת לאכול אותה טריה, פריכה, ואני מקפידה לקנות רק כרובית טריה שהפרחים שלה לבנים לגמרי.

  4. מתכון מנצח,תודה רבה פירגה.הבת הגדולה שלי אכלה את כל התבשיל לבדה,לא השאירה פירור.יצא פשוט מעולה, הכרובית הזו תאומץ קבוע במטבחי.

    • טובה יקרה,אלה בדיוק התגובות שאני "ניזונה" מהם.
      יישר כח ובריאות ושנמשיך להכין ולפנק .מסרי לבת שלך חיבוק ענק ממני ותודה רבה.

  5. האם ניתן להוסיף גבינה צהובה מגוררת – כמו גלעד עמק או פרמזן ?? (או גבינה בולגרית /חמד?)
    תודה על תשובתך !

  6. מאוד אוהבת את המתכון הזה. הכרובית כבר על הגז, ומחכה שתתרכך כדי להכין אותו בפעם העשירית בערך… laugh

    • הי מ.
      אחד המתכונים האהובים גם על משפחתי. תודה לך וכיף לקבל מחמאות על המתכון.
      שתמיד תהנו smile

להגיב על לא צריך לחכות אנ לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *