הדבר היחידי שצריך לעשות זה לבשל כוס אחת של אורז+1/2 1 כוסות מים רותחים בישול של 10 דקות בסיר מכוסה.
קדירת חרס (לצלם)
מה בקדירה?
שימו לב……לסדר את הקדירה לפי הסדר הרשום:הבטטות למטה והבצל למעלה….
מיני בטטות מקולפות, או פרוסות עבות, בשכבה אחת (להמליח ולפלפל)
2 כוסות ערמונים (בשקיות ואקום)
6 שזיפים שחורים מיובשים
התירסים חתוכים לרבעים
האורז החצי מבושל לשטח וליישר.
6 או יותר חלקי עוף בלי עור (להמליח ולפלפל)
פרוסות דקות של 2 בצלים
ראש שום שלם מקולף
אפשר להוסיף פרוסות עגבנייה חתוכה דק
הרוטב:
בכלי שמים:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס דבש
3 כפות רוטב סויה
1/2 כפית קינמון
1/2 כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור
2 כפות גריל עוף
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית כמון
מלח להוסיף אחרי טעימות, בגלל הסויה ואבקת המרק.
להוסיף לכל התבלינים 1/2 כוס מים ולערבב.
להבריש את הכל מלמעלה באופן שווה.
אפשר לבזוק עוד פפריקה לפני שסוגרים את המכסה.
לחמם תנור לחום 200.
לאפות 45 דקות בחום 200 ולהוריד לחום 170 לעוד שעה וחצי-שעתיים.
כדאי לבדוק במהלך האפייה מה קורה בקדירה.אולי צריך להוסיף עוד קצת מים.
לפני הארוחה מסירים מכסה ומשחימים מספר דקות.
תהנו.
:lol:
:shock: :lol: :oops: :twisted:
אם אין לי סיר חרס אפשר בסיר כבד?
כן,אפשר בסיר כבד.
פירגה
נראה מגרהההההההההההה
איך להכין את האורז? פשוט לשים אורז+מים רותחים בסיר,בלי שמן,בלי מלח,ולהרתיח למשך עשר דקות?
בדיוק.האורז צריך להתבשל 1/2 זמן. לסנן.
את כל הטעמים הוא יקבל בקדירה.
ב
המתכון נפלא. מלא תבלינים. ממש יצירתי. אני הייתי מציעה להפרד מאבקת המרק, הוא קצת מיותר כיש עושר כזה של טעמים. מה גם שהוא מזיק….. :P
הי טובה,
אני למדתי לחיות עם אבקות מרק בשלום.חהחהחהחהחה
כמובן שכל אחד ושיקוליו איתו.
תהנו
היי פירגה. אין ספק שאני מפרגנת לך מאד וצופה מידי יום במרשמים הכיפיים. יחד עם זאת במתכון הספציפי הזה אני הורדתי אבקת מרק והיה מעולה.כאחת כמוך שמשפיעה על תחום רחב של אוכלוסיה ולאוו דוקא הצ :lol: :lol: :lol: :lol: עירה מאד אשמח אילו תשפיעי גם בכיוון שמירת הבריאות ולו רק כהמלצה….. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
אני ממש לא אכנס לזה באתר שלי.
כל אחד ושיקוליו איתו.
המודעות קיימת ולכן גם אבקות המרק משתפרות עם השנים.
פירגה נישמע טוב.
שאלה מה לשים ככה קלחים של תירס?
אני חושבת על זה לעשות לשבת ולהשאיר. בפלטה.
רק תגידי מה עם התירס. ויש לי סיר כבד מחרס.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
מעולה שיש לך סיר חרס. קלחים שימי כמה שייכנסו וכמה שאת רוצה.הכמות לא חשובה,העיקר שייכנס לסיר.
בהצלחה
היי פירגה
האם סיר טאג'ין יתאים?
נראה נפלא
רחל
רחל,יתאים מאד.
בהצלחה
הי פירגה
שאלה –
את יכולה להסביר יותר על התירס?
שמים קלחי תירס שלמים? איך אוכלים את זה? מפרידים את התירסים משאר הקדירה?
כי הרי אי אפשר לאכול את הקלח עצמו, נכון?
תודה
עירית,תסתכלי בתמונה .שמתי רבעים.
כתוב בדיוק במתכון איך לסדר את הקדירה ואיפה המקום שלהם.
מאד פשוט סדרי לפי הסדר שרשמתי. אין פשוט מזה.
ולא הבנתי למה אי אפשר לאכול את הקלח עצמו? בוודאי שאפשר.אלא איך?
אפשר להחליף את סיר החרס בסיר אלומינים גדול?
זה סיר שאני שמה בתנור ומכינה בו ג'חנון, כשצריך לכמויות גדולות
נראה טעים ביותר, וקל, מתה על המתכונים שמערביים הכל ונגמרים בשתי דקות הכנה
אולי לא יצא שחום אבל אפשרי בהחלט……שווה להכין.
פירגה בוקר טוב!
לפני השאלה ….גם אם לא אכין זה נשמע טעיםםםםםםם ברמות!!!
ועכשו לשאלה……האם אפשר להניח בתבנית אלמיניום כפולה שהיא קשיחה וחזקה?אין לי סירים שמתאימים לתנור.
על הכל תודה רבה על המתכונים שקבלנו ועל מה שאקבל בעתיד :lol:
אמא יהודית,תחפשי מתכונים אחרים שמכינים בתנור בתוך תבנית יש לי המון בקטגוריה:עופות.
כמה כפות יש ברבע כוס דבש?
אני פשוט חושבת על הטכניקה, אני גם ככה מוציאה את הדבש מהצנצנת עם כף אז כבר אפשר לשים אותו ישר בתוך בכלי של הרוטב.
כי גם ככה זה קצת קשה להעביר אותו מכלי לכלי כי הוא נדבק….
שאלה נוספת – האם אפשר לשים סילאן גם? נראה לי שזה הולך טוב עם הדבש
יפה שימי 4 כפות.
סילאן=דבש ולהיפך.
אפשר לשלב ולעשות מה שאוהבים ;)
היי פירגה
תודה על כל המתכונים הנפלאים עד כה.
במתכון אצלי לא מופיע כמה קלחי תירס ?
רגיל? קפוא ?
תודה
דיצה,זו קדירה אז שימי כמה שאת רוצה. אין כמויות.
אני שמתי תירס טרי וחתכתי לרבעים. את יכולה גם קפוא. לי היה מקום ל-4 חתיכות.
תודה
אפשר להכין בלי סויה? רוצה להכין למישהי שלא אוכלת גלוטן.
מיכל,הסויה והדבש הם חלק חשוב בהשחמת הקדירה. אם לא,אז יצא בהיר ולא מעורר תיאבון.
ניתן לרכוש סויה ללא גלוטן = קנור / אקיטה
נהייתי רעבה :lol:
אפשר להבין אותך,חהחהחהחהחה
לילה טוב דליוש
הקדירה נראית נהדרת .בארוחה הבאה עם כל השבט היא תככב. וכתשובה למיכל קיים בשוק גם
סויה ללא גלוטן
בכיף,תעדכני אחרי טעימות
תודה
הכנתי לשבת, בלי תירס, הילדים והבעל התלהבו. יש לילדים הרגל שכשאני מכינה משהו שמאוד טעים להם, הם מבקשים אותו ליום ההולדת שלהם…אז הגדול (16.5) ביקש את זה ליומולדת…
פירגה, אני לא חושבת שיש מחמאה יותר גדולה מזו…
לא יאומן איך את קולעת לטעם שלנו עם כל מתכון מחדש! :lol:
אוהבת אותך!!
נ.ב. הבעל שוטף כרגע את הקדרה הריקה…
מרב,גובה העיניים ופשטות,זה המוטו באתר שלי.
המשך מוצלח וטעים ביחד ותודה על כל המחמאות
שתמשיכו לחגוג ימי הולדת ושתמיד יהיה טעים ;)
נשמע פשוט מעולה
שלום לך,
כבר צוחקים עלי במשפחה, כי כמעט כל ארוחת יום שישי ברובה מפירגה… ביום שישי האחרון הכנתי, בעצם הבן שלי הכין את מתכון העוף בקדירה ויצא נפלא. הכל היה שם, קלחים, ערמונים, שזיפים – מדהים….
שרה,תודה לך ותודה לבן המקסים שהכין ואהב.
שימשיך להיות נפלא ביחד
התבשיל יצא מעולה . כולם מעוד נהנו טעים מאוד מאוד
ברק בהירה,תודה שחזרת לשתף אותי.
שימחת אותי מאד שהצליח ושנהניתם.
המשך שבוע נפלא וטעים לכם
אפשר במקום הכרעיים לשים פרגיות?
פרגיות זה עדיין עוף.כל סוג של עוף מתאים
הי פירגה
תודה על המתכונים הנפלאים
שתי שאלות האם ניתן לוותר על הערמונים?
והאם ניתןלהשתמש בתירס מקופסת שימורים?
הדס,את יכולה להוסיף ולגרוע כרצונך.
בהצלחה ותהנו
שמתי עין את המתכון הזה עוד במאי, כל הזמן זה היה לי בראש ואיכשהו עד השבת לא הייתה לי הזדמנות להכין אותו.
אז יש לציין שהציפייה הייתה משתלמת!
אמנם לא היו לי שזיפים אז שמתי קצת חמוציות וצימוקים במקום.
היה נורא טעים וגרפתי המון מחמאות,
( וגם נתתי את הקרדיט הראוי מאוד… ) :lol:
שרונה,אף פעם לא מאוחר.
לאט לאט תכירי את המתכונים שלי.הם תמיד ביתיים באהבה ענקית, כי אני מכינה הכל למשפחה שלי.איך לא?
תמשיכי לקבל מחמאות ,זה כיף ומרגש.
תודה על הכל.
היי פירגה יצא מצוין המשפחה אהבה מאוד -שמתי תפוחי אדמה במקום בטטה ולא הוספתי ערמונים ותירס רציתי לדעת איך את מצליחה להכניס הכל לסיר חרס כי לי בקושי נכנס הכל- העוף בלט מעל הסיר מזל שהמכסה גבוה ואני כאמור לא הכנסתי תירס וערמונים אלא אורז תפוחי אדמה 3 כרעיים וחזה עוף אחד גם השתמשתי ב-2 כפות סילאן במקום הדבש ונראה לי שיש לנו אותו סיר חרס , תודה על עוד מתכון טעים והכנתי ליד גם סלט כרוב וגזר שלך עם מיונז לייט הלמנס שבת שלום
אירית הי, ערמונים ותירס לא לוקחים הרבה מקום ערמונים זה כמו אגוזים קטנים ואת התירס תחתכי לפרוסות של 3 ס"מ. שימי אותו בין חלקי העוף ותפוחי האדמה.
שמחתי שאהבתם כיף היה לי לקרוא שנהניתם.
המשך שבת חמימה וטעימה