בצק בקערה:
100 גרם חמאה רכה מאד
כוס קמח תופח
חלמון
כף שמנת מתוקה (יתר השמנת המתוקה הולכת לציפוי הקיש.)
מעט מלח
ללוש ולשטח בתבנית קיש 26 משומנת עגולה גם בבסיס וגם קצת בדפנות
לאפות רק 8 עד 10 דקות חצי אפיה בחום 175 מעלות עד הזהבה חומית עדינה.
המלית:
בצל קצוץ מוזהב בכפית שמן
כפית רוזמרין קצוץ דקיק
קילו בטטות (6 בינוניות) קלופות פרוסות דק מעורבבות עם:
כפית דבש, מעט מלח,מעט פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט,כפית רוזמרין
הבטטות אפויות עד לריכוך.
לצקת את הבצל המטוגן והבטטות האפויות על הבצק האפוי
מעל לבטטות להניח 4-5 פרוסות של גבינה טל העמק.לחתוך לפיסות קטנות.
(אפשר להניח במקום גבינת טל העמק פרוסות דקיקות של גבינת עיזים).
לערבב בקערה את מצרכי הציפוי:
100 גרם גבינת פרמז'ן מעורבת עם רוקפור
מי שרוצה ישים גבינות צהובות אחרות לטעמו (אפשר פשוט עם גבינה של פיצה).
2 ביצים+החלבון שנשאר
שמנת מתוקה שנשארה
כף וחצי קמח, מעט מלח ופלפל שחור וקורט אגוז מוסקט.
לערבב הכל (יוצא מאד נוזלי) לצקת על הבטטות והגבינות
לפזר שקדים מולבנים או צנוברים – לא חובה
לאפות 30 דקות ולכסות בניר כסף
לאפות עוד 20 דקות
לבדוק שהקיש אפוי בפנים או להמשיך לאפות
היי פירגה.נראה מדהים,ינוסה.אין תמונה של הגבינת עיזים שרצית לשים
לא חשוב איזו גבינת עיזים. תכיני,הקיש טעים מאד.
תהנו
: נראה נפלא האם אפשר להכין ללא בצק?
תבדקי עם מי שבנה לך את האתר. יכול להיות שצריך להעביר לגרסה חדשה ומעודכנת יותר.
זה מה שקרה לי.
בקרוב יהיה אתר חדש .
תודה רבה.
אני כבר הרבה זמן מנוי לאתר שלך ונהנית כמעט כל מתכון
במתכון זה שנראה לי נהדר ובטח אעשה אותו לכסות בניר
כסף לכסות מיד עם הכנסה לתנור או אחרי 30 דקות
באמת באהבה
יעל
יעל,תודה יקירתי, לכסות אחרי 30 דקות. בהצלחה והמשך טעים ביחד.
האם אפשר לרכך את הבטטות במיקרו?
לרכך קריספי,כן.
את ה"ווירוס", המרגיז שנטפל לאתרך
צריך לרסס,ולהדביר ממש מרגיז
כרגיל פירגלה מתכונייך נהדרים
תודה
רחלי
;) ;)
צודקת,זה מרגיז ואין מה לעשות.
כנראה שבקרוב יהיה אתר חדש וזהו……נילחם בחזרה.חהחהחהחהחה ;) :lol:
נראה טוב מאד.
אם יש בטטה ורוצים משהו מהיר וטעים
בטטה בשמן ורוזמרין
לסדר פרוסות בטטה בתבנית, לפזר קצת שמן על הפרוסות. לפזר עליהן עלי רוזמרין טרי.
40 דקות בתנור.
מתכון של הבת שלי
שלום פירגה ,
מהו הצבע האדמדם בתמונה ? רוטב עגבניות ?
אני שואלת משום שאני מחפשת מתכון לקיש פיצה עם גבינות בסיסיות כמו מלוחה , צהובה ורוטב פיצה ..
מה דעתך ? יש לי בצק מוכן לקיש ( אני תמיד קונה מוכן כדי שלא להיתקע בלי חומרים )
תודה
קרן הי,
הנה מתכון שלי לקישפיצה
זה נראה כאילו אדום אבל זה גבינות.אולי משהו מהצילום.
http://pirge.co.il/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C-%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%93%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%94%D7%91%D7%99%D7%9D/%D7%A4%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%93%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%A9%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%94