d797d79ed795d7a6d799d79d d79ed79cd7a4d7a4d795 - מלפפונים חמוצים

מלפפונים חמוצים

רפ - מלפפונים חמוציםמלפפוני בלאדי קטנים,טריים הם הסוד להצלחה.
מלפפוני חממה זה הימור ולפעמים אכזבה.

המצרכים :
קילו מלפפונים בלאדי
2 ראשי שום מקולפים וחתוכים
פלפלון חריף עם חתך לאורך.
זר שמיר טרי/עלי גפן
על כל כוס מים כפית מלאה מלח ג ס
או על כל 2 כוסות מים כף מלח ג ס.
לסדר בצנצנת שאפשר לאטום בשכבות עם יתר החומרים.
למעלה להניח את זר השמיר . או כמה עלי גפן.
בסוף לצקת את המים והמלח.
הצנצנות עומדות על השיש בתוך מגש לתקופה של שבועיים במידה ויחזיקו מעמד.אחר כך למקרר.
המלפפונים טעימים ואכילים אחרי 3 ימים .

"טיפ" חשוב
1. לא לגעת בכלל בידיים. להשתמש רק במלקחיים. הסיבה? המלפפונים ישמרו על טריות ורעננות ולא יתקמטו ויתעייפו.

תהנו

29 תגובות על “מלפפונים חמוצים

  1. היי פירגה,
    בפעמים האחרונות כשהחתמצתי מלפפונים לאחר יומיים נוצר קרום לבן מעליהם לכן תמיד נאלצתי לזרוק
    את כל לפח, רציתי לדעת אם המלפפונים הקטנים שמגיעים ארוזים בקלקר ונמצאים במקרר בסופר
    מתאימים להחמצה. תודה על התשובה ויום טוב.

    • אם אין הרבה לבן,תורידי ושמרי במקרר.

      הלבן נוצר בגלל כמות לא נכונה של מלח למים.

      לגבי הקטנים הארוזים? לא ניסיתי. smile
      יום נפלא רבקה.

  2. בוקר טוב פירגה

    גם אני מכינה לפי המתכון הנל אך אני מוסיפה גם רבע כפית מלח לימון {זה המתכון של אבי הוא טוען שמלפפונים לא יוצאים רכים ]

    יום טוב לך פירגה

  3. בוקר טוב פירגה,
    אני שנים מחמיצה מלפפונים בדיוק לפי המתכון שלך רק שאני שמה מלח רגיל.מה ההבדל אם שמים מלח גס?
    שאלה נוספת ולא קשורה למלפפונים חמוצים:יש לי מתכון לעוגה בחושה עם תפוחים שיש בה 5 כפות יין אדום.האם לדעתך אפשר להחליף את היין האדום במיץ תפוזים,סילאן,מייפל וכו' או שזה עלול לשנות את מרקם העוגה?
    יום נפלא לך יקרה smile smile smile

    • רותי, חמוצים מכינים עם מלח גס. לא יודעת למה. תנסי ןתמצאי את ההבדל.

      לגבי העוגה,זה רק ייתן טעם דומיננתי אחר בהתאם לבחירה שלך.

      ההמרה צריכה להיות בנוזל ולא בסירופ.

      יום נפלא גם לך חמודה smile

  4. בוקר טוב דליה,
    אני מוסיפה למתכון שלך חצי כוס חומץ, הוא לא מורגש כלל, אך שומר על מוצקותם.

    • הי חמודה,מה שלומך?
      המלפפונים שנתתי הם במלח. לא בחומץ.
      יום נפלא ממוש smile

  5. אין לי הבדל בין סודי המלח מה שחשוב יהיו טריים וחשוב יותא בלאדי אני מסיף רבי כוס חומת וכף סוכר התוצאה שכרון חושים

  6. בוקרטוב פירגה אני לא מבינה את ההערה שלך לא לגעת בידיים, אשמח לתשובתך, תודה. :P

    • מתוך ניסיון כשנוגעים בידיים הכל מתקלקל. כנראה עניין של חיידקים. צריך לשאול מורה לביולוגיה.

  7. בעלי מכין שנים את המלפפונים, על פי אותו מרשם
    והנה שני רעיונות שנוסו בהמון הצלחה
    הוא מחמיץ את המלפפונים בתוך בקבוקי שתיה [קולה, מים. מיץ וכו….]
    המים שהוא מוסיף הם מים רותחים [כשהם חמים] אחרי שהבקבוקים מלאים במלפפונים, בשום בשמיר
    סוגר את הבקבוקים, יומיים שלושה בשמש ואז בחושך מתחת לכיור,
    מחזיק מעמד עד לחורף הבא.
    ולא צריך לחכות שיחזירו את הצנצנות….

  8. תודה רבה פירגה…תבורכי על כל מתכונייך הנפלאים שמככבים אצלי כל הזמן.
    לגבי המלפפונים אני נוהגת גם להוסיף 1 כף חומץ, ו-1 כפית סוכר לאיזון המליחות. יום נעים יקירה smile

  9. אני כובשת מלפפונים עם תמיסת מים: ארבעה וחצי כוסות מים ו-60 גרם מלח גס. בנוסף אני מוסיפה 2 כפות חומץ (שומר על קשיות המלפפונים וצבעם ו- 5-6 כדורי סוכרזית. כדי שלא ייווצר קרום לבן יש לשים מעל המלפפונים זר שמיר ופרוסת לחם שחור שצוברת את העובש. המלפפונים מוכנים כעבור 4-5 ימים.

  10. פירגה יקרה, איזה גודל צנצנת צריך לאחד וחצי קג מלפפונים עם השמיר והמים. ככלל האם את יודעת להגיד לי אם יש אפשרות לחשב כמויות שמחמיצים כדי לדעת לאיזה גודל נצטרך צנצנת. אי מאוד מודה לך אם תיידעי אותי. לפעמים בא לי לעשות כל מיני חמוצים ולא תמיד יש לי את הצנצנת המתאימה. מחכה לשמוע ממך כדי להכין.

    • מרים שלום
      תקני כמה גדלים של צנצנות.
      לפני שאני מכינה אני מסדרת את המלפפונים "דמה" בתוך הצנצנת…כאילו לראות אם מתאים.
      חשוב שהצנצנת תהיה בגודל של הכמות להחמצה.
      בהצלחה. smile

  11. שלום פירגה,

    אני עושה מלפפונים חמוצים לעיתים קרובות. כל פעם הם יוצאים לי רכות ולא מוצקות. מה אני עושה לא בסדר.
    אני עושה את החמוצים באותו צורה שאת עושה. אני אשמח אם תוכלי לתת לי תשובה. תודה רבה.

    • קרן,מלפפונים חמוצים קונים רק בתחילת העונה שלהם מסוג בלאדי.
      סוג אחר לא מתאים .
      תשאלי את הירקן מתי העונה או שתקראי בגוגל.
      שבת שלום smile

להגיב על בילי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *