כמות: 20 קישואים + כ-12 קציצות נאות.
הסוד הוא בטיגון הקישואים והשחמתם טרם הבישול .
למלית הקישואים ולקציצות.
בצל גדול קצוץ מטוגן
קילו בשר טחון
2 ביצים
כוס אורז (בושל חצי בישול כ-10 דקות)
3-4 עלים פטרוזיליה או כוסברה.
2-3 קורטים קינמון
מלח
פלפל שחור ומי שאוהב יכול להוסיף למלית גם 2-3 כפות צנובר קלוי.
אופן הכנה:
מנקים את הקישואים ושומרים את התוכן לתחתית הסיר.
מערבבים את מצרכי המלית וממלאים את הקישואים.
מעודפי המלית מכינים קציצות בשר שטוחות.
מטגנים את הקישואים מכל הצדדים ומשחימים. שמים על ניר סופג.
מטגנים את הקציצות מ-2 הצדדים. שמים על ניר סופג.
בסיר רחב וגדול שמים:
5 כפות שמן זית
קופסה בינונית עגבניות מרוסקות בערך 250-300 גרם.
2 קורטים קינמון
כפית אבקת מרק עוף מלח ופלפל שחור
3 עלי פטרוזיליה/כוסברה
מערבבים .
שמים את תוכן הקישואים ומעל מסדרים את הקישואים המטוגנים.
מסביב למעלה מסדרים את הקציצות המטוגנות. מפזרים קצת צנוברים.
ממלאים מים טיפה מתחת לתוכן הסיר משהו כמו 1 ס"מ.מרתיחים,טועמים ומשלימים טעמים.
מבשלים כשעתיים על בעבוע איטי. מכסה סגור הרמטי.
אם אחרי שעתיים, נשאר הרבה מים בסיר, מבשלים על להבה יותר גדולה, עם מכסה חצי פתוח עוד 30 דקות.
משאירים בסיר מספיק רוטב לטבילת החלה.
תהנו.
פירגה ערב טוב,
אשמח אם תוכלי ליעץ לי, אני מוזמנת לפיקניק בשבת ועלי להכין תוספת כלשהיא לארוחה.
הבעיה היא שאפשרות ההכנה היחידה שלי היא ביום חמישי…מה לדעתך יהיה עמיד ועדיין טעים יומיים מראש?(במקרר.)
אשמח לעזרתך,תודה.
טובית.
אני מיד עונה וממליצה בחום על…..
http://pirge.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%97/%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%A9-%D7%91%D7%A6%D7%9C-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%9C%D7%92%D7%99%D7%94-%D7%9E%D7%96%D7%94-%D7%93%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%AA
תודה גדולה, על התשובה…הרעיון…האתר הנפלא…ובכלל-תודה!!
ואם את רוצה עוגה לפיקניק אחת כזו שידברו עליה כל החיים? ה…מושלמת?
תכיני את עוגת המוס האפויה.
תבלו יפה והמשך נפלא ביחד
יאמי :lol:
הטיגון והבישול הארוך מאד עושים את ההבדלים
בוקר טוב פירגה!
נקרא ונראה נפלא!! :lol: מה מטרת הבישול הממושך כל כך? :?
המשך שבוע טוב לך
בקר אור רותי
אחד הדברים שעושים בישול טוב הוא בישול ארוך , על להבה הכי קטנה….. ובעיקר בממולאים.
יוצא ממש כמו חמין.
הטעמים והנימוחות , הרכות והספיגה ניכרים היטב עם כל ביס.
חובה להכין ולהתעלף מעונג.
;)
פירגה יקרה, בדיוק חשבתי להכין לארוחת שבת עם המשפחה קישואים ממולאים
וכמו מלאך טוב הופיע ההמתכון שנראה לי בדיוק מה שאני רוצה
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים
יעל
יעל יקירתי
אני שמחה שבחרת להכין את הממולאים המעולים האלה .
תהנו ולא לשכוח לספר לי כמה ;)
תודה
היי פירגה, הכנתי את המילוי גם עם עגבניות ופלפלים בלי לטגן אותם וגם יצא מעולה תודה על מתכון נהדר זה.
בהחלט שאפשר בלי טיגון,זה משהו אחר לגמרי ואין ל ;) השוות.
העיקר שטעים ושנהנים
פירגה יקרה האם הכוונה לקישורים העגולים או הארוכים תודה רבה לאה קליין
אישית מעדיפה ארוכים.