d7a4d799d7a8d794 d79ed7a2d79c d7a9d79bd791d7aa d791d7a9d7a8 - מאפה בשר טחון עגבנייה וטחינה

מאפה בשר טחון עגבנייה וטחינה

פירה - מאפה בשר טחון עגבנייה וטחינה

 

מאפה בשכבות שרק נראה תמים…נפלא וטעים לאוהבי הגיוון של הטחון.

מצרכים :
5 תפוחי אדמה מבושלים ל"פירה" , שמים בקערה.
להוסיף לקערה:
1בצל קצוץ מטוגן + ביצה אחת טרייה + פלפל שחור+ מעט מאד אבקת מרק עוף/מלח
לטעום. לשפר.
פורסים דק עגבנייה טרייה לכיסוי הבשר – לפני האפייה
לקלות 50 גרם צנובר לפיזור בין העגבניות.

לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ מטוגן זהוב
ביצה טרייה או שתיים
קורט קינמון
מלח,פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
3 כפות פירורי לחם
כף סלט חומוס (אפשר קנוי)
פטרוזיליה קצוצה
לתבל עם כמון,קרי,כורכום
ל ע ר ב ב ביחד.
תבנית מספר 27X33 משמנים ומפזרים פירורי לחם
יוצקים את תערובת הבשר ומיישרים.
מניחים את פרוסות העגבנייה על פני הבשר ממליחים ומפלפלים מעט מאד.
מפזרים בין העגבניות את הצנובר.
אופים כ- 50 דקות בחום 170 מעלות.

אחרי 50 דקות משטחים את ה"פירה" מעל לעגבניות וחורצים במזלג לצורה יפה.
אופים עד שה"פירה" מזהיב.
2-3 כפות של שקדים מולבנים יכולים להוסיף למראה ולטעם.
לפני ההגשה ניתן (אם אוהבים) לצקת טחינה מתובלת על פני המאפה ולחמם מספר דקות בתנור .מעל שכבת בשר - מאפה בשר טחון עגבנייה וטחינה
תהנו.

17 תגובות על “מאפה בשר טחון עגבנייה וטחינה

  1. בוקר טוב פירגה!

    אני מאד אוהבת את המטבח שלך ומכינה המון ממתכונייך.
    שאלה קטנה מדוע את מרבה להשתמש באבקת מרק שהינה דומיננטית מאד ומשתלטת כשיש תבלינים נהדרים ועשבי תיבול בריאים וטעימים יותר?

    שבוע נפלא! smile

    • הי רותיק,בקר אור לך.
      תודה רבה לך ותודה על ההערה.
      תראי,אני כותבת אבל עד כמה שאני מבינה וכבר יודעת מנסיוני,מי שלא משתמשת,לא משתמשת.
      אישית,אני קונה את האבקות הבריאות יחסית ויש בשוק מגוון חדש ומודעות חדשה.
      יש מתכונים שאני מציינת שאפשר להמיר לתבלינים (בחדשים יותר) ,כך שהאופציה קיימת בכל מתכון שלי.
      חיבוק ובריאות smile

  2. צהריים טובים פירגה,
    נראה מתכון מגרה אבל אנסה לטגן את הבשר קודם זה מקצר את זמן האפיה מה דעתך?
    תודה תמיד כיף לקבל מתכונים שלך

  3. שלום רב לכולם, שנים אני עושה את המאפה הזה ולא מטגנת או אופה את הבשר קודם אלא מכניסה הכל כמו שזה לתנור ביחד. הבשר למטה ותפוחי האדמה למעלה וזה יוצא מעדן. גם מורחת ביצה מקושקשת למעלה עם קצת מלח ופלפל וזורה על הביצה שומשום וזה יוצא טעים, שחום ויפה להגשה.

    • רינה ערב טוב
      הציפוי בביצה ושומשום נקרא פנטסטי . יאומץ smile

      תודה ששיתפת.

  4. היי פירגה… אין לי קרי. יש משהו לשים במקום? ועוד שאלה- לא לטגן את הבשר טחון ?

    • הי יפה,

      תבלי איך שבא לך ואיך שאת רגילה

      ולא לטגן את הבשר
      שבת שלום. smile

  5. היי פירגה.
    כף החומוס הוא הכרחי? ניתן להחליף למשהו אחר זמין יותר במקרר?
    חג שמח smile

  6. הכנתי את מאפה יצא מעולה פלוס מרק חומוס כול כבוד ואשתי אומרת שגם מכינה עוגות ומאפים נהדרים מוסרים המון תודה על מתכונים נפלאים

    • הי חיים,
      תודה לך,תודה לאשתך. תודה על המחמאות שעושות לי המון טוב ;) :lol: .
      בריאות ופינוק smile

    • אראלה, לא צריך לכסות. מדי פעם תציצי לראות שהבשר לא משחים מדי . אם כן, אפשר להוריד את המעלות מעט.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *