הנכדות בחופש ובא להן לאפות. הוכנו מלא תבניות של כעכים עם זעתר והופ….מתחסלים תוך כדי הכנה.
הכעכים קריספיים ,ממש מתפצחים בפה ובטעם של עוד.
מצרכים:
150 גרם מרגרינה בטעם חמאה – רכה
1/4 כוס שמן
ביצה שלמה
1/2 1 כוסות מים מהברז
כפית מלח
כף תבלין זעתר
קילו קמח תופח
אופן הכנה:
לשים בצק לא דביק (ניתן להגיע לבצק המושלם עם תוספת של מים או קמח בזמן הלישה)
מכינים שרוכים או עיגולים
טובלים בזעתר
אופים בחום 190 כ-15 דקות.(שימו לב בתנור שלכם שלא יישרפו).
תהנו
מתכון מצולם מתחילתי ועד סופו ביו טיוב אצל אבי שקדי(בקרוב עוד מתכונים מצולמים)
וואו -כבר מכינה , מריחה את ריח האפיה בבית. :lol:
הבנת את הענין,חהחהחהחה,,תכיני ותהנו
האם אפשר להחליף את המרגרינה/חמאה בשמן צמחי רגיל :lol: ???
לא יודעת :oops:
מעולה.תהנו :lol:
בהחלט,ובמושלמות
נראה מדהים!!! ינוסה מחר. :lol:
מחכה לשמוע איך יצא?
למה מלמעלה זה נראה כמו סומסום ולא כמו זעטר? או שאני טועה :? :lol:
למה טועה? זה מה רואה…..
הזעתר גם בתוך הבצק וגם מתחת לשומשום ב צ י פ ו י.
השומשום לא חובה.לשיקולך ואהבתך :lol:
תגדילי את התמונה ואז תראי יותר טוב את הזעתר.
הגדלת התמונה ע"י לחיצה עליה עם העכבר.
פירגה היקרה. איך אפשר לעשות מקמח מלא?
אני ובעלי ובתי ניכנסנו לדיאטה .של דיאטנית.
וקצת רוצים גם נישנוש קטן.
:| :cry: :cry:
תכיני כמות קטנה ותראי אם טעים. בעקרון,אני יודעת שמשלבים קמח מלא עם רגיל חצי חצי כדי שיצא אכיל.
בהצלחה בדיאטה
פירגה שלום,
האם כף תבלין זעתר זה טחון כמו אבקה ?
ענת,זו לא אבקה,זה נראה כמו טחון דק. כמו שיש פטרוזיליה ושמיר בתבלין.
תודה
היום מנסה
ענת, תזכרי,לא גדולים ולא עבים ולאפות שיקבלו גוון חום.אפשר לשמור חלק בפריזר.
תהנו
פירגה אין עלייך תמיד חושבת על האחרים
באהבה,כמו תמיד תודה.
האם צריך למרוח את הכעכים בביצה ואז לפזר את השומשום?
אפיתי בדיוק לפי המתכון ויצאו לי כעכים לבנבנים שהשומשום מעליהם מתפזר מיד כשנוגעים בהם.
מה עושים?
נגה,2 דברים
אפית מעט זמן ולכן לבנים.תאפי בסבלנות שיקבלו צבע ח ו ם וכך הם יהיו גם קריספיים.
לגבי הדבקת השומשום,אפשר להבריש לפני כן ביצה.
בהצלחה
תודה פ-ירגה הדיאטה.גם בגלל הסוכר.
פירגה יקרה
עדיין לא ניסיתי, האם אין צורך להוסיף אבקת אפיה?
כתבתי קמח תופח אז כבר יש.
הכנתי צילמתי והתמוגגתי,למען הדיוק,אצלי הכעכים היו בתנור כ25 דקות עד להשחמה והשתמשתי בחמאה.
הנה הקישור למתכון המצולם-http://www.youtube.com/watch?v=Nhh0YLTI3ws
אבי,
את הקישורים שאתה שולח אין אפשרות לפתוח.
בכל אופן,נכנסתי לראות דרך הגוגל…שזה מאריך מאד את הגישה.
אני מצרפת קישור ליוטיוב שלך גם במתכון שבאתר וגם בפייסבוק שלי מתחת למתכון .
תודה על השיתוף, ערב טוב
איך מגיעים לפייסבוק שלך?
טוב,מצאתי לבד,האתר בפייסבוק מקסים,לא פחות מאשר האתר הזה,וזה מצויין ומאוד נוח לפרסם שם את הקישורים.
מזמן לא השתמשתי באתר הזה אבל הנה לכזה מתכון אי אפשר לסרב..בעזרת השם אכין מחר ,ניראה מבטיח
תודה פירגה. מקווה שאת מרגישה טוב
כוכבה, תודה רבה חמודה
ברוכה השבה
תכיני ותהנו וכיף שחזרת לבקר.
הי פירגה
לא ראיתי מלח האם להוסיף
אצלינו מוסיפים כוסברה גרירים טחונים לבצק ככפית אחת
ועל הכעכים םמעלה מפזרת מעט כוסברה גרגירים שלמים
זה עניין של טעם
תודה
רחלי
כן ראיתי יש מלח אפשרי להוסיף קצח ומעט גבינה צהובה לתוך הבצק
מרגרינה בטעם חמאה נקראת מחמאה
רחלי
כן,זה כבר כעכי גבינה. תודה רבה
לבריאות
היי פריגה האם הביצה היא בתוך הבצק או רק להברשה מעל הכעכים?
המצרכים כולם בבצק
בלי קשר…את יכולה להבריש עוד ביצה ולפזר שומשום .
הי פירגה,
רוצה להכין בקרוב. רק שאלה: למה עם מרגרינה ולא עם חמאה? זה משפיע על התוצאה?
תודה מראש!
הי מ.
לא נראה שיש מניעה להכין עם חמאה.
לא הכנתי עם חמאה לכן אין לי תשובה לגבי התוצאה.
שלום לך אם אין קמח תופח כמה אבקת אפיה שמים לקילו קמח??????????.
הי שושי
לא מנסיון אישי,אבל קראתי שעל קילו קמח רגיל שמים 2 שקיות אבקת אפיה.
בהצלחה