dscf7791 - פשטידת בצל ושקדים

פשטידת בצל ושקדים

dscf7796 300x225 - פשטידת בצל ושקדים

פשטידת בצל ושקדים-פירגה

חשבתי שזה שילוב מתאים,ולדעתי לא טעיתי.אם תחליטו לנסות,תשתפו אותי בתוצאות.

מצרכים:
תבנית 24
ניר אפיה לתחתית
6 בצלים אדומים
4 ביצים
כוס אבקת שקדים
3/4 כוס קמח
שקית אבקת אפיה
כפית סילאן
5 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
2 כפות פירורי לחם לתחתית

אופן הכנה:
מרתיחים סיר עם מים .
פורסים את הבצל לחצי וחותכים פרוסות דקיקות
מבשלים את הבצל כ-10 דקות ומשאירים בסיר עם המים עוד חצי שעה. מסננים כרבע שעה שכל הנוזלים יתנקזו.
שמים את הבצל המסונן בקערה ומוסיפים את יתר המצרכים. מערבבים.
יוצקים הכל על ניר האפייה ופירורי הלחם שבתבנית.
אופים שעה בחום 175
תהנו.

19 תגובות על “פשטידת בצל ושקדים

  1. בוקר טוב פירגה. מה פירוש אבקת שקדים ?
    מה זה אבקה??
    המשך יום נעים ותודה על כל המתכונים הנפלאים

    • מירי ממוש,זה אבקה משקדים טחונים. את יכולה לטחון בבית או לקנות בטבע עדן מוכן.
      יום נפלא מתוק ומחובק לך. smile

  2. היי פירגה,
    שתי שאלות:
    1. מה הכוונה יוצקים הכל על נייר האפייה ופירורי הלחם שבתבנית? האם שמים בתחתית התבנית את נייר האפיה ועליו מפזרים 2 כפות פירורי לחם? בלי לערבב את פירורי הלחם קודם עם משהו אחר?
    2. האם אפשר לוותר על אבקת השקדים ועדיין ייצא טעים? בבית שלי לא מתלהבים משקדים…
    תודה

    • נועה כמו שאמרת. ניר ומעליו הפירורים ומעליו העיסה. לא לערבב עם כלום.כמו שכתבתי.

      זה לא שקדים ממש זה אבקה כמו קמח והטעם לא מורגש. לא להחליף כי זה פשטידת שקדים.
      באהבה והצלחה smile

  3. שילוב מעניין. את מ'זה יצירתית! אולי כדאי לנסות.
    אני מכינה המוןןןןןן פשטידות בצל. רק אתמול הכנתי מ 20 קילו בצל….
    מה מוסיפה אבקת השקדים? היא מורגשת?
    היא לא מצרך זול….

    • בילי,
      הפשטידה מאד מיוחדת לטעמי. אין טעם מורגש של שקדים,אבל מרגישים משהו אחר וטעים.

      התפקיד שלי,להכין וליצור משהו אחר מהחלומות שלי…חהחהחהחהחה
      חיבוק ולשיקולך אם להכין. smile

  4. נהדר
    אני רוצה לנסות להיום
    במה אפשר להמיר את הקמח ואת פירורי הלחם?
    תודה ושבת שלום

    • ענת, אני ממש לא יודעת. שמעתי פעם שממירים לקוואקר? אין לי מושג…..
      מקווה שתסתדרי smile

      • הי פירגה
        אני ממירה את הקמח בקמח חומוס + קמח קינואה.
        תודה על המתכון כי אני לא אוכלת גלוטן והמתכון מתאים מצוין.
        קמח שקדים הוא קמח מצוין לאפיה – לכל החוששות. הבעיה היא שהוא יקר אבל אפשר לטחון בבית.
        שבוע טוב ואפיה נעימה

  5. פירגה יקרה שחום לך, אני רוצה להכין את בפשטידה היום, האם ניתן לוותר על שלב הבישול במים של הבצל. נראה לי יאבד את טעמו.

  6. פירגה חשבתי שאולי כדאי להשאיר את הבצל חי, לטגן אותו להוסיף את כל שאר החומרים ולאפות…..

    נראה לך מתאים????

    תודה, ליאתי :lol:

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *