מצרכים:
חבילה גבינה "טוב- טעם" או מיכל שמנת חמוצה
3 כוסות קמח תופח ולשמור עוד קמח לזמן הרידוד
ביצה שלמה
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
ללוש לבצק נוח לרידוד . אם צריך,מוסיפים מעט קמח
לחלק ל-3
המצרכים למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות חלבה מפוררת
2 כפות סוכר או לפי הטעם
2 כפות דבש
לערבב.
לרדד מלבן. למרוח מלית על כל העלה.
לגלגל לכרוכית.
לחתוך פרוסות די עבות. צריך סכין חדה כדי לפרוס יפה.
להכין בצלוחית:
כפית קינמון
3 כפות סוכר
לערבב.
להניח על תבנית גדולה של התנור ניר אפיה ולהבריש אותו ממש בטיפונת שמן
(בדרך כלל אני לא משמנת ניר אפיה,אבל פה זה מתבקש).
לטבול כל פרוסה בסוכר וקינמון ולהניח על התבנית עם ציפוי הקינמון למעלה . להשאיר מרווחים.
לאפות בחום 175 מעלות עד שיזהיב. לא לתת לעוגיות להשחים. הן צריכות להשאר זהובות ורק התחתית חומה.
תהנו
להלן הקישור ליו טיוב של אבי שקדי שהכין את המתכון מצולם על כל שלביו .טעם עם בני ביתו שהחמיאו מאד.
מרשים ב י ו ת ר.
בדרך להכין.
אשתף.
אסתי חמודה,אשמח לשמוע חוות דעתכם.
תודה באהבה
עד סוף השבוע אעלה סרטון של המתכון,בינתיים תוכלו למצוא מספר מתכונים מצולמים של פירגה כאן
http://www.youtube.com/user/shkedyclips
נהדר, וסחטן על הכושר,כבוד. :lol:
סוף סוף…הכנתי.
מיוחדת במינה.
שווה.בטעמה שווה בהכנתה.
אפיתי כהמלצתך.
בפעם הבאה אאפה טיפה יותר .
מיליון תודות.
ד"ש חמה מבעלי
שבתשלום
אסתי יקרה
תודה רבה ושבת שלום. ד"ש מיוחדת לבעל שנהנה.אין כיף ועונג גדול מזה לפנק את בני המשפחה
חיבוק
שאלה:
בסרטון ניראה שהבצק מאוד רך ומתגלגל לא כל כך יפה
האם כדאי להכניס לחצי שעה במקרר ?
אורנה בקר טוב
תמיד אפשר להכניס למקרר.
אפשר להוסיף עוד קצת קמח לזמן הלישה ולהרגיש את הבצק.
בהצלחה