d7a6d79cd799 d79ed7a1d7a4d7a8 5 1 640x410 - צלי חגיגי עשיר צבעים

צלי חגיגי עשיר צבעים

d7a6d79cd799 d79ed7a1d7a4d7a8 5 2 - צלי חגיגי עשיר צבעיםאפשר להכין יום קודם. מתכון חגיגי עשיר צבעים וטעמים בהשראתה של גיסתי .

הצלי מתבשל על הגז על הלהבה הכי נמוכה 3 שעות.
מצרכים:
בשר כתף מספר 5 כ-2 וחצי קילו פרוס פרוסות עבות
2 סלסלות פטריות שמפיניון גדולות- קוטמים רגל
8 גזרים בינוניים  +  3 שקיות ערמונים בואקום

15 בצלים קטנים בגודל כדור פינגפונג – מקולפים -משאירים שלמים

1/2 שורש סלרי
עלי פטרוזיליה טריים
8 שיני שום חצויים
שקית אבקת רוטב צלי או קובית קנור בטעם צלי
פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום , כף דבש/סילאן ,מלח מוסיפים רק אחרי טעימה.
אופן הכנה:
טובלים את פרוסות הבשר בקמח מ-2 הצדדים. אפשר לוותר על הקימוח.
שמים בסיר גדול רחב 8 כפות שמן זית ומחממים.
מניחים את פרוסות הבשר – הופכים מדי פעם עד שישחימו.
מוציאים לקערה.
מפזרים מעל לבשר את תוכן רוטב הצלי (אבקה) או קובייה של קנור בטעם צלי ומערבבים היטב שכל נתחי הבשר יספגו מהאבקה.
משאירים את הבשר בצד עד שמטגנים את הירקות
מגרדים את תחתית הסיר ומכניסים את הירקות למעט הפטרוזיליה והשום.
כדאי את הפטריות להכניס לסיר ממש לפני תום הבישול ע"מ שיישארו שלמות.
מערבבים ומזהיבים את הירקות .
מחזירים את הבשר והערמונים
מעליו הפטרוזיליה והשומים
מוסיפים רק כוס מים אחת ומרתיחים
מורידים ללהבה קטנה וסוגרים היטב את הסיר.
מבשלים 3 שעות כשהסיר מכוסה היטב במכסה תואם. למעט כוס המים שהוספתי לא הייתי צריכה להוסיף יותר נוזלים. במשך הבישול מצטברים עוד נוזלים והצלי "שוחה" בהם.
תהנו

סרטון יוטיוב הוכן על כל שלביו ע"י אבי שקדי.חג שמח

http://www.youtube.com/watch?v=poctQ949oQw&feature=youtu.be

45 תגובות על “צלי חגיגי עשיר צבעים

  1. שלום
    אני מאד אוהבת את האתר שלך,ומשתמשת בהרבה מתכונים לשמחת בני ביתי.
    תמשיכי ליצור מתכונים נהדרים.
    שנה טובה וחג שמח

  2. תודה על המתכון המדהים – רוצה לנסות
    איך פורסים את הבשר לפני הבישול? בד"כ מוכרים אותו או חתוך לקוביות או חתיכה שלמה

    • סימה הי,
      אם אין לך אפשרות לבקש מהקצב האישי שלך לפרוס את הבשר יפה כשהוא קפוא…..
      יש עוד דרך.
      תקמחי את כל הגוש ותטגני אותו מכל הצדדים .
      אחרי הבישול תקררי ותוציאי את הגוש בנפרד בלי רוטב, למקרר לכל הלילה.
      למחרת כשהגוש קר לגמרי…..תפרסי אותו יפה ותכניסי אותו חזרה לסיר מסודר. כך גם תחממי לפני הארוחה.
      smile

  3. פירגה יקרה
    בוקר טוב מתחיל עם ביקור באתר שלך. אין אפס אין אכזבה. בריאות טובה פירגה ושנמשיך להנות ממעשי ידייך

    • תודה יוני
      ברכות על בריאות טובה אני אוספת אלי בחרדת קודש.
      המשך טעים ביחד smile

  4. הקוביה של קנור מיותרת ומוסיפה טעם זר ותעשייתי. כדאי לוותר על תוספות מלאכותיות כאלה. הצלי יצא נהדר בלעדי התוספת הזאת

  5. היי פירגה

    במתכון צלי בשר יש פיטריות , אני לא יכולה לאכול פיטריות מה אפשר להוסיף במקום בדי להעשיר את המתכון

    תודה

  6. פירגה מקסימה אחת!
    גם אנחנו חוגגים כאן על המתכונים שלך
    וזה הזמן לומר תודה וגם סליחה שאני לא
    חוזרת לדווח על איך יצא..
    אגב לשאלתה של חני אפשר להוסיף ערמונים
    יוצא מדהים!!!

    • ענת יקירה
      אלפי אנשים נכנסים כל יום לאתר שלי וברור שלא כולם כותבים,תרגישי נוח.
      לא צריך להגיד סליחה,מה פתאום?
      אני עושה מאהבה ומעומק ליבי אל ליבכם ואל בטנכם ;) :lol: :lol:
      ערמונים יעשו את ההבדל, נפלא.

      חג smile שמח

    • תודה ענת
      אני מברכת גם אותך ואת משפחתך בשנה מאושרת והרבה נחת לכולכם smile

  7. תודה על המתכון אעשה אותו לראש השנה שיהיה לך שנה טובה והרבה בריאות משום מה לא מקבלת יותר לאיימל את המתכונים -בכל זאת מגיעה אלייך :lol:

    • מלכה,בוודאי זה יסתדר בקרוב.
      שנה נפלאה,מאושרת והמון נחת ובריאות smile

  8. שלום פירגה ושבת שלום . :lol: המתכון נראה מאוד מבטיח ואני מתכוונת להכין אותו לחג . אבל כבר קניתי פרוסות עבות של אוסובוקו עגל חלב …. נראה לך מתאים ?
    ואכניס ציר בקר במקום מים ?
    ערמונים משומרים או טריים ?
    תודה ושבת שלום לך

    • ציפי,
      אפשר להכין עם ציר בקר .
      ערמונים אני קונה במארז וואקום (מארז שעולה בערך 8 שקלים) בחג אני שמה 3-4 מארזים.

      שימי לב שזמן הבישול לאוסובוקו עגל חלב יותר קצר,לדעתי שעה וחצי יספיקו בהחלט.
      smile שנה טובה

  9. מכינה היום. נראה פשוט קל וטעים.
    שנה טובה ומתוקה והמון מתכונים טעימים.
    תודה רבה לך פירגה.

  10. היי פירגה,
    מכינה את הצלי הזה במהלך כל השנה, כמובן עפ"י המתכון וההוראות שלך.
    והתוצאה – טעים מאוד מאוד, כולם נהנים ומשבחים …..
    חג שמח לך ולכל משפחתך smile smile

  11. פירגה בוקר טוב,
    רציתי לשאול אם ניתן לאפות את כל התבשיל 3 שעות בתנור במקום על הגז.
    בברכת שבוע טוב וחג שמח smile

  12. רציתי לבקש ממך , היות וחג השבועות מתקרב , לשלוח אלי מתכונים קלים ומהירים כולל עוגת גבינה ואודה לך מאד על כך. המתכונים שלך מוגשים בפשטות , כך שכל אחד ' אחת יכולים להבין ולהכין ועל כך תבואי על הברכה , מאחלת לך בריאות וטובה והמשך פורה כפי שאת עושה עד היום ! עד מאה ועשרים וחג שבועות שמח לך ולמשפחתך ! :lol:

    • הי אתי
      כל העוגות שלי קלי קלות וכל ילד יכול להכין.
      תכנסי לקטגוריה בצד שמאל לעוגות לשבועות ותבחרי לפי התמונה עוגה לחג. תדפדפי בכיף,ותהני.
      לבריאות וחג שמח וטעים smile

  13. היי פירגה,
    רוצה להכין את המתכון הזה לחג – נשמע משהו משהו.. האם אפשר להכין עם פילה מדומה במקום מס' 5?
    תודה ושבת שלום

    • סוזן,לדעתי כן. אבל….
      ליתר בטחון תשאלי את הקצב בסופר או בקצביה אם פילה מדומה מתאים לבישול ארוך על הגז…..פשוט שלא יהיו הפתעות.
      בהצלחה smile

  14. פריגה בוקר טוב עכשיו צלי על הגז וריחות מהממים ואשתי מכינה חלה ועוגת תפוחים ודג מושט מטוגן שתהיה לך שבת שלום ומבורכת

    • תודה רבה חיים .
      צהריים טובים.
      אני מקווה שהכל יערב לכם.
      שבת שלום לך ולבני ביתך smile

  15. היי פירגה, אני מעוניינת להכין את הצלי הזה לפסח, האם אפשר לוותר על הקימוח?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *