מתכון ישן ממחברת המתכונים של אמא של ברבאמא
מצרכים:
10 שזיפים אפשר מסוגים שונים (מתוקים)
להשריית השזיפים שמים מעט: סוכר+רום+וניל+קוניאק+קינמון
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה / מרגרינה
1 כוס סוכר
1/2 2 כוסות קמח תופח
אופן הכנה:
10 שזיפים – לחתוך ל-4 ולגלען
להשרות את השזיפים בקערה עם: סוכר+רום+וניל+קוניאק+קינמון ולהשאיר 1/2 שעה.
קערה 1: להקציף 5 חלבונים+1/2 כוס סוכר בהדרגה לקצף יציב.
קערה 2: 200 גרם מרגרינה/חמאה+1 כוס סוכר להקציף ולהוסיף את החלמונים אחד אחרי השני.
להוסיף את החלבונים המוקצפים מקערה מספר 1 לקערה מספר 2.
להוסיף לאט 1/2 2 כוסות קמח תופח.
לשמן תבנית 26 עגולה קפיצית – (אני משמנת בטחינה גולמית) לשים בתחתית במפוזר חלק מהשזיפים.
לשפוך מחצית מהבלילה על השזיפים-ולהניח במפוזר עוד שזיפים
לשפוך את יתרת הבלילה ולפזר למעלה שזיפים.
להכניס לתנור 170 מעלות לכ-35 דקות עד שקיסם יוצא לח .
לקרר,לשחרר את הדפנות ולהפוך. (לא חובה להפוך)
תהנו.
נשמע טוב, אפשר להמיר את המרגרינה בשמן? אם כן. כמה שמן?
לא ניסיתי עדיין להמיר . לא בטוחה.
אפשר להפחית בכמות המרגרינה?
לא יודעת,הגיונית? אפשר. אולי לנסות חצי כמות ולהוסיף קצת שמן?
מעולה.
רציתי להודות על המתכונים. אני עוקבת בהנאה ואף משתמשת במתכונים. חשבתי להציע כאשר יש מתכון בודד הנשלח בדוא"ל רשמו את שם המתכון בנדון וכך יכולים ישר לשלוח לתיבת "פירגה" בINBOX עם השם כשהוא בולט. אחרת צריך להכנס כל פעם לאתר ולחפש את המתכון לפי שמו. זו סתם הצעה לנוחיות המשתמשות. מה שאני עושה אני עורכת את ההודעה ושומרת אותה ישר עם שם המתכון.
תודה והמשך יום מקסים.
ליאורה,אני לא מטפלת בנושא הזה.מנהל האתר שלי יראה ויחליט אם ליישם.
תודה על כל פנים והמשך מוצלח ביחד
כשמערבבים את החלבונים המוקצפים עם החמאה וסוכר ואח"כ את הקמח, האם הכוונה לעשות את זה בקיפול כדי לא לשבור את הקצף או שתוך כדי פעולת המיקסר?
כשיש הקצפת חלבונים וסוכר תמיד תמיד יש קיפול.
אם יש מיקסר מודרני חדש שהמהירות שלו אפסית,אפשר לערבל איתו.
הכנתי את העוגה עם כוס שמן יצאה מעולה
תודה רבה על המתכון
תודה כוכבה.
לדעתי אפשר להסתפק ב-3/4 כוס שמן.
לפחות זו ההמרה שלי . 200 גרם מרגרינה=3/4 כוס שמן
נפלא שחזרת לעדכן.
את התגובה הראשונה "בזמן אמת"
חיבוק
אפשר שזיף משומר? אם כן, האם יש צורך להשרות גם אותו?
לא יודעת לגבי שזיפים משומרים.
:lol:
אוהבת עוגות שזיפים.
יאמי
מבינה אותך,יש בהן משהו מהבית,משהו חם וטהור. גם לי העוגות האלה עושות מ שהו בלב…
עוגה מצויינת!
בכיף ואהבה ירדנה
היי פירגה, ניסיתי לפני כמה זמן להכין עוגת שזיפים. השריתי את השזיפים בסוכר אך לאחר האפיה הם נהיו חמוצים מאוד. האם יש דרך למנוע את זה?
לי,תקני מלכתחילה זן מתוק.
צהריים טובים פירגה האם שמים את השזיפים בעוגה עם נוזלי ההשריה ?
אירית צהריים טובים,
בלי נוזלים
בהצלחה
:lol: