d7a9d796d799d7a4d799d79d d794d7a4d795d79bd794 d798d795 d791d7a9d791d798 - עוגת שזיפים

עוגת שזיפים

הפוכה טו בשבט - עוגת שזיפיםמתכון ישן ממחברת המתכונים של אמא של ברבאמא

מצרכים:
10 שזיפים אפשר מסוגים שונים (מתוקים)
להשריית השזיפים שמים מעט: סוכר+רום+וניל+קוניאק+קינמון
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה / מרגרינה
1 כוס סוכר
1/2 2 כוסות קמח תופח

אופן הכנה:
10 שזיפים – לחתוך ל-4 ולגלען
להשרות את השזיפים בקערה עם: סוכר+רום+וניל+קוניאק+קינמון ולהשאיר 1/2 שעה.

קערה 1: להקציף 5 חלבונים+1/2 כוס סוכר בהדרגה לקצף יציב.
קערה 2: 200 גרם מרגרינה/חמאה+1 כוס סוכר להקציף ולהוסיף את החלמונים אחד אחרי השני.

להוסיף את החלבונים המוקצפים מקערה מספר 1 לקערה מספר 2.

להוסיף לאט  1/2 2 כוסות קמח תופח.

לשמן תבנית 26 עגולה קפיצית – (אני משמנת בטחינה גולמית) לשים בתחתית במפוזר חלק מהשזיפים.
לשפוך מחצית מהבלילה על השזיפים-ולהניח במפוזר עוד שזיפים
לשפוך את יתרת הבלילה ולפזר למעלה שזיפים.

להכניס לתנור 170 מעלות לכ-35 דקות עד שקיסם יוצא לח .
לקרר,לשחרר את הדפנות ולהפוך. (לא חובה להפוך)
תהנו.

22 תגובות על “עוגת שזיפים

    • לא יודעת,הגיונית? אפשר. אולי לנסות חצי כמות ולהוסיף קצת שמן? smile

  1. מעולה.
    רציתי להודות על המתכונים. אני עוקבת בהנאה ואף משתמשת במתכונים. חשבתי להציע כאשר יש מתכון בודד הנשלח בדוא"ל רשמו את שם המתכון בנדון וכך יכולים ישר לשלוח לתיבת "פירגה" בINBOX עם השם כשהוא בולט. אחרת צריך להכנס כל פעם לאתר ולחפש את המתכון לפי שמו. זו סתם הצעה לנוחיות המשתמשות. מה שאני עושה אני עורכת את ההודעה ושומרת אותה ישר עם שם המתכון.
    תודה והמשך יום מקסים.

    • ליאורה,אני לא מטפלת בנושא הזה.מנהל האתר שלי יראה ויחליט אם ליישם.
      תודה על כל פנים והמשך מוצלח ביחד smile

  2. כשמערבבים את החלבונים המוקצפים עם החמאה וסוכר ואח"כ את הקמח, האם הכוונה לעשות את זה בקיפול כדי לא לשבור את הקצף או שתוך כדי פעולת המיקסר?

    • כשיש הקצפת חלבונים וסוכר תמיד תמיד יש קיפול. smile
      אם יש מיקסר מודרני חדש שהמהירות שלו אפסית,אפשר לערבל איתו.

    • תודה כוכבה.
      לדעתי אפשר להסתפק ב-3/4 כוס שמן.
      לפחות זו ההמרה שלי . 200 גרם מרגרינה=3/4 כוס שמן
      נפלא שחזרת לעדכן.
      את התגובה הראשונה "בזמן אמת"
      חיבוק smile

    • מבינה אותך,יש בהן משהו מהבית,משהו חם וטהור. smile גם לי העוגות האלה עושות מ smile שהו בלב…

  3. היי פירגה, ניסיתי לפני כמה זמן להכין עוגת שזיפים. השריתי את השזיפים בסוכר אך לאחר האפיה הם נהיו חמוצים מאוד. האם יש דרך למנוע את זה?

להגיב על לא צריך לחכות אנ לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *