בקלי קלות ובאהבה.
מצרכים לבצק:
כוס שקדים טחונים דק לאבקה
כוס קמח רגיל
120 גרם חמאה בקוביות ק ר ה
3 כפות סוכר+קורט מלח+קורט קינמון
ביצה
כף מי קרח לגיבוש הבצק
מצרכים לקרם:
200 גרם שקדים טחונים דק לאבקה = כ 2 כוסות
50 גרם חמאה
1/2 כוס אבקת סוכר
כף דבש
4 כפות גדושות קמח רגיל
ביצה
כף ליקר אמרטו או אחר
בנוסף:
6-8 תפוחי עץ מקולפים חתוכים לרבעים ולפרוסות (או המרה למשמש/אגסים.)
כף סוכר חום
כף ליקר
כפית קינמון (לא חובה) אבל משתלב מהמם עם השקדים,אז לשיקולכם
הכנת התפוחים:
לשים בסיר את הפרוסות , לפזר עליהם סוכר חום וקינמון ומעט ליקר לערבב ד ק ה על להבה גבוהה ולסנן.
אופן הכנת הבצק:
להכניס למעבד מזון קמח+שקדים +סוכר+חמאה לעבד דקה ולהוסיף:ביצה ומים.לעבד לקבלת בצק חלק.
לעטוף בניילון ולשמור במקרר שעה.
לשטח בתבנית טארט 26 משומנת, רצוי מתפרקת( לרדד גם בדפנות).
לאפות בחום 180 מעלות אפיה עיוורת (חלקית) -10 דקות .
ל ק ר ר.
אופן הכנת הקרם :
לשים במיקסר : חמאה ואבקת סוכר ולהקציף . להוסיף: ביצה וליקר+הדבש ולהקציף.
בסוף להוסיף שקדים וקמח ולערבל באיטיות לקרם אחיד.
כשהבסיס האפוי קר,לצקת עליו את הקרם וליישר.לסדר מעל את התפוחים המסוננים ב ח פ י פ ה בעיגולים יפים
אופים בחום 175 כ-35 דקות עד הזהבת הטארט.
מיד כשמוציאים את הטארט,כשהוא עדיין חם, מזגגים (מברישים) בריבת משמש/מייפל .
מצננים היטב לפני הפריסה.
תהנו.
היי פירגה. נשמע מדהים. איפה קונים שקדים טחונים? השקדים בסופר זה לא ממש אבקה
לימור,למשל בטבע עדן
פירגה שלום
מה הכוונה אפיה עיוורת חלקית האם זו אפיה עם ה"משקולת" ולא להמשיך להשחים בהסרת ה"משקולת"
אפשר עם משקולת,אני פשוט דוקרת את כל הבצק עם מזלג ואז הוא לא תופח.
אפיה חלקית,כן.
אני יכולה להשתמש באבקת שקדים?????????????
תודה ליאת
פירגה יקירה
דחוף לי
אני יכולה להשתמש באבקת שקדים???????????
תודה
שלום רב
נראה נפלא. האם כמות הקמח בקרם השקדים נכונה?
רחל,יש נוזלים: ביצה, דבש, חמאה. הגיוני שכן.