אבי שקדי -יוטיוב——- מכין את העוגה על כל שלביה ומזמין אתכם להכין ביחד איתו ולטעום בעונג: http://avishkedy.blogspot.co.il/2014/08/blog-post.html
הכנתי אותה עם בצק שמכיל שמן בלבד. העוגה גבינתית ונפלאה.הפירורים למעלה הם פירורי חלבה.
הכנת הבצק בקערה:
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/4 2 כוסות קמח תופח
ללוש את הבצק ואם הוא קשה/פירורי , תוסיפו לו כמה טיפות מים עד שאפשר יהיה ללוש אותו בנחת.
לרפד בכל הבצק תבנית אפיה משומנת בגודל 27X33. להדק את הבצק בגובה שווה
לאפות בתנור שחומם מראש, 175 עד שיזהיב ושיהיה מוכן. משהו כמו 10 דקות.
מלית גבינה :
4 חבילות גבינה לבנה רכה 5% = קילו
מיכל שמנת חמוצה 9% = 250 מ"ל
4 כפות קורנפלור
2 שקיות סוכר וניל
כוס סוכר
3 ביצים טרופות במזלג
לערבב היטב לבלילה ח ל ק ה ולצקת על הבצק האפוי
להמשיך לאפות בחום 175 כ-25 דקות.
הגבינה עדיין רוטטת טיפונת וזה בסדר , היא תתייצב בקירור.
ציפוי:
לערבב מיכל יוגורט או מיכל שמנת חמוצה = 200 גרם עם 2 כפות סוכר וליישר עם כף באופן שווה על הגבינה.
להמשיך לאפות עוד 10 דקות. לקרר.
לגרר חלבה.כמה שאתם רוצים.
לשמור את העוגה במקרר.
תהנו
נראה טעים טעים!!!
אם אין לי תבנית בגודל הזה, האם נראה לך שתבנית עגולה 28 תתאים??
שירי,נראה לי שכן. אולי את הבצק תדקרי עם מזלג שלא יתפח מדי.
בהצלחה והנאה.
תודה!!!
עוד מתכון לאוסף העוגות שלי
אפשר להחליף את השמן בחמאה?
כמות?
תודה רבה
3/4 כוס שמן=200 גרם חמאה
כשאני מכינה את הבצק עם חמאה הוא מספיק גם לתחתית (לא צריך עבה) וגם לפירורים מעל לעוגה.
בקר טוב
בוקר טוב
לא הבנתי מהו זמן האפייה?
תודה
כתוב:
10 דקות בצק
אח"כ 25 דקות נוספות עם הגבינה
אחר כך כתוב 10 דקות עם הציפוי (בלי החלבה)
תקראי שוב ;) :lol:
בוקר טוב. האם לקרר את העוגה לפני ציפוי?
את מתכוונת לחלבה? אפשר .
היי,
מס' שאלות ;) :
האם עדיף להחליף את השמן שבבצק בחמאה?
יש לי רק שמנת 15% האם זה משפיע על הפרופורציות בבצק?
אם משתמשים בקמח רגיל להוסיף כפית א.אפיה לכל כוס קמח?
ושאלה אחרונה האם ניתן לאפות בטורבו ואם כן כיצד לשנות את הזמן + טמפ'? תודה :)!!
הי שול,אני אופה הכללללללללללללללל בטורבו.
צריך שמנת כפי שרשום במתכון.
כוס קמח רגיל=1 כפית אבקת אפיה
יש באתר עוגה דומה עם מרגרינה/חמאה שאלת טעם אישי.
בהצלחה
פירגה תודה על תשובתך!
רק לא הבנתי: צריך שמנת חמוצה עם אותם אחוזים כפי שרשום במתכון – כלומר 9%? כי לא מצאתי – מצאתי רק של 15% אז לא אוכל להשתמש בה?
וביחס לטורבו – אני שמחה לשמוע – כי גם אני תמיד אפיתי רק כך – אז מה שכתוב במתכון [טמפ' 175 – 25 דק'] זה כבר מותאם לטורבו? ואם לא – אז אשמח לשמוע איזה שינוי צריך לעשות בזמנים ובטמפ'.
תודה גדולה מראש.
סליחה – שכחתי להוסיף שמתכוונת להכין אותה מחר לאורחים ועל כן חשובה לי תשובתך… תודה
שול הי,
את יכולה מעל 5% להשתמש בכל שמנת אחרת שאת רוצה.
אני אופה רק בטורבו.
תמיד תמיד לבדוק שהמאפה מוכן,לא להסתמך על זמן אפיה רשום…..
אוקיי אבל הטמפרטורה' שכתבת מותאמת לטורבו? כי ממה שאני יודעת כשזה טורבו צריך לאפות בחום מעט נמוך יותר…..
העוגה נראית נהדרת ואני רוצה להכין אותה לאורחים בעוד שבוע, אבל יגיעו מעט אנשים
ומספיקה לי תבנית 24.
איך להקטין את הכמויות?
המון תודה על מתכוניך הנהדרים :lol:
יעלה,לא להקטין,.
להכין,לכבד,ולהקפיא את מה שנשאר .
לבריאות והמשך טעים ובילוי כייפי עם האורחים שלך
כתבתי לך אתמול שאני משתמשת רק בטורבו, אז אכן.כן.
שבת טעימה
פירגה יקירתי
בדרך כלל אני מכינה עוגה דומה עם בצק פירורי פתי בר. הבצק שלך נראה לי טוב יותר
אנסה אותו
תודה על המתכון
נורית,ערב טוב
תנסי ואני מקווה שתאהבי.
אגב, יש לי עוד סוגי בצקים של עוגות גבינה אפויות באתר ויש גם קטגוריה:עוגות גבינה אפויות.
שבת שלום
עם החלבה רעיון אדיר
נראת חבל"ז :lol:
דליוש,אני אוהבת את השילוב ומקווה שגם את תאהבי אותו
הכנתי. יצא טעים מאוד. לא שמתי את החלבה, סתם כי לא בא לי. יצא טעים גם בלי זה.לא מתוק מדי. :lol:
הי הדס,גם טוב. העיקר להנות ;) :lol:
תודה ששיתפת.
היי פירגוש
אפשר עם ללא סוכר וכן חלבה
הבולגריה
אפשר
שלום פירגה
1. האם אפשר לשמור בהקפאה?
2. האם נחתך יפה לקוביות קטנות?
תודה
הי, אני מקפי אה בספלוני ניר קוביות קטנות.
תהנו מהעוגה הטעימה