dscf7986 - מרק עדשים ובורגול

מרק עדשים ובורגול

dscf7986 1 - מרק עדשים ובורגולמרק מפתח לחורף חם ורגוע

המרק במקור מראש פנה מחברה

מצרכים:
סיר מרק ל-12 איש
300 גרם עדשים בצבע אדום (כתום) , שטופות לא מושרות.
1/4 כוס בורגול עבה , שטוף,לא מושרה.
2 בצלים גדולים + 2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
2 גזרים מקולפים
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
כפית מרק עוף/כף חוויאג' למרק
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה:
לקצוץ את הבצלים ולהזהיב בשמן (לא יותר מהזהבה קלה)
להוסיף גזרים מקולפים מגוררים על פומפייה גסה ולערבב כדקה עם הבצל
להוסיף את העדשים וחצי סיר מים (אחר כך מוסיפים עוד מים)
להרתיח ולפי סמיכות המרק להוסיף מים.לבשל בסבלנות עד שהעדשים ממש רכות.
להוסיף את התבלינים והפטרוזיליה.
בסוף…..
כשהמרק מוכן להוסיף את הבורגול והשום לבשל עוד מספר דקות
לטעום ולשבח טעמים
אם המרק נשאר גם למחרת,הוא בד"כ מסמיך, אז…להוסיף עוד מים רותחים
תהנו

"טיפ"
את העדשים והבורגול עדיף לקנות במשקל

44 תגובות על “מרק עדשים ובורגול

  1. פירגה יקרה מתכון מדהים אבל לא היה לי בורגול אז שמתי איטריות דקות יצא מדים תודה רבה רבה

  2. היי פירגה, גיליתי את האתר שלך רק עכשיו בחיפוש אחר עוגת השוקולד המושלמת…
    אני צריכה מתכון טעים ומוצלח והכי חשוב מהיר לעוגת שוקולד להיום בערב…
    אשמח לעזרה ממך בתודה מראש, ליאת

    • ליאת הי,ברוכה הבאה
      לצערי הדאר לא הגיע כי היתה תקלה ורק עכשיו אני עונה על שאלותיכם.
      הסתדרת בינתיים? אגב, בצד שמאל יש קטגוריה של עוגות שוקולד שרובן בחושות ונפלאות.
      בהצלחה והמשך טעים ביחד.

  3. נראה נפלא… :lol:

    רק שאלה….הבורגול מתבשל תוך כמה דקות ? צריך להשרות אותו לפני כן? :?
    תודה מראש

  4. פירגה יקרה,
    כרגיל – מתכון טעים טעים טעים. הכנתי ויצא נהדר. תודה רבה רבה!
    אבל – העדשים האדומות לא התפרקו נשארו די שלמות.
    הוספתי זמן וחייכתי, ושוב הוספתי – והן נשארו שלמות….
    די התאכזבתי כי אני אוהבת שהמרק סמיך יותר ובגלל שהן
    נשארו שלמות זה לא קרה sad

    את יודעת במקרה מה הסיבה?

  5. מרק מעולה במקום בורגול מוסיפה גריסי פנינה בתחילת הבישול יוצא סמיך וטעים ,
    נהנית מהמתכונים שלך
    :lol: :lol:

    • במשקל תמיד עדיף לקנות כשמדובר בקטניות.
      במיוחד עדשים,הצבע שלהם חזק ודומיננטי ויפה בבישול.

  6. ביום חמישי הכנתי פעם ראשונה ומאז עוד שלוש פעמים – המרק יוצא משגע ומחוסל מיד. העדשים שקניתי על משקל באמת בצבע כתום עז , יותר מהחבילות בסופר. אצלי התבשל ונהייה רך תוך 20 דקות. מתכון מומלץ מאווווד

    • תודה אביבה,פשוט נפלא. אני כל כך שמחה שאהבתם את המרק.
      תמשיכי להכין שכולם יהנו smile

  7. הכנתי את המרק עם שינוי במקום בורגול גריסי פנינה ובמקום פטרוזיליה כוסברה .
    המרק יצא טעים מאוד.
    פירגה – המתכונים שלך טעימים מאודדד. smile

    • תודה רבה סמדר יקרה,יופי שטעים לכם ואני שמחה שחזרת לשתף אותי.
      המשך טעים ביחד smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *