dscf7998 - אורז מלא עם בצל וערמונים

אורז מלא עם בצל וערמונים

DSCF7998 - אורז מלא עם בצל וערמוניםלהוסיף את הערמונים לאורז ול"חבל" קצת בתיבול המסורתי.

מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 כוסות אורז מלא שטוף ומסונן
ערמונים מוכנים לאכילה = 150 גרם
כף תבלין פטרוזיליה/שמיר
בצל קצוץ גס
4 כוסות מים מהברז
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת חוויג' למרק
קורט כורכום
פלפל שחור

אופן הכנה:
לקצוץ את הבצל והערמונים
לטגן אותם בשמן , להוסיף את האורז ולטגן תוך כדי ערבוב כדקה .
להוסיף מים ותבלינים ולהרתיח.
לטעום ולשפר את הטעמים כל אחד וטעמו.
לסגור מכסה ולבשל 50 דקות
אחרי 50 דקות לסגור להבה ולכסות את הסיר במגבת לעוד 15 דקות
תהנו

28 תגובות על “אורז מלא עם בצל וערמונים

  1. פירגה … נשמע מדהים!!!
    במיוחד שמדובר באורז מלא (ובריא ) משודרג…
    אקנה ערמונים…. אכין
    ואדווח(:
    תודההה

  2. אחלה ערמונים! אפשר גם אורז רגיל? :lol: ;) ;)
    אהבתי 2 מתכונים ביום, המשיכי כך! :lol:

  3. ערמונים נשמע מעולה! נמאס מהאפונה וגזר באורז…
    אפשר אורז רגיל?

    אהבתי 2 מתכונים ביום… המשיכי כך! :lol: :lol: smile smile smile

    • הי עירית
      אפשר להכין עם אורז רגיל אבל אורז רגיל צריך רק 20 דקות בישול באותה מתכונת.
      תכיני ותהנו. smile

  4. היי פירגה,
    ראשית תודה על המתכוון המרשים, קיבלתי תיאבון .

    השאלה שלי,
    איפה קונים ערמונים מוכנים ?

  5. היי פירגה,
    נראה יופי של מתכון.
    עשית לי חשק להכין.

    השאלה שלי,איפה משיגים ערמונים מוכנים לאכילה?

  6. הי,
    הכנתי ויצאמ נפלא.אנחנו אוכלים הרבה אורז מלא עם ירקות מאודים( גזר בצל )
    ומגישעם עם אגוזים וכוזברה טריה. האורז עם הערמונים נפלא גם הוא.
    תודה, smile

    • הי אתי, גם אנחנו בעד אורז על כל צורותיו . יש לי קטגוריה גדולה רק למאכלי אורז.
      כוסברה לא נכנס אלי הביתה כי אף אחד לא אוהב ואני תמיד ממירה בפטרוזיליה.
      לבריאות והמשך טעים smile

  7. פירגה יקרה,

    את מתכון האורז והערמונים,חשבתי לאחר הטיגון,
    להעביר אותם לתנור ,בתבנית פיירקס ,ולהוסיף את המים והתבלינים שבמתכון .
    מה דעתך פירגה, על האפשרות הזו –
    זה מתאים גם לאפייה בתנור ?

  8. היי פירגה,
    הכנתי את אותו המתכון , אבל טיגנתי את הבצל עם פטריות,והוספתי ערמונים.
    בכול מקרה,זה מתכון שיוצא נפלא.

  9. שלום פירגה,
    הולכת להכין את זה היום ורציתי לדעת אם צריך לטגן את הערמונים הרבה זמן או להוסיף אותם אחרי שהבצל כבר מטוגן לטיגון קצר.
    תודה רבה,
    מירב.

    • שלום מירב
      לא צריך לטגן הרבה.הם כבר מוכנים.טיגון קצרצר יספיק.
      בהצלחה ובהנאה smile

  10. שלום פירגה,
    יצא טעים כרגיל. טינתי בצל והוספתי גם פטריות, וכמות קצת יותר גדולה של ערמונים.
    לא היה לי מספיק אורז מלא אז שמתי אורז מלא כוס ורבע ועוד קצת פריקי. יצא מעושן וטעים :P

  11. שלום פירגה עשיתי היום את האורז יצאה
    מצויין הוספתי פיטריות ובסוף פטרוזיליה קצוצה תודה

להגיב על רבקה קופר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *