dscf8047 - פשטידת פלאים

פשטידת פלאים

dscf8051 300x225 - פשטידת פלאים

פשטידת פלאים-פירגה

פשטידת הפלאים שהביא גיל חובב ,גם אצלי במטבח. שדרוג נפלא למטה.

ואני בגלל שהשתמשתי בדפי לזניה שבורים,הפשטידה יצאה ממש כמו לזניה.ראו בתמונה.

מצרכים:
כל החומרים נמצאים תמיד בארון או במקרר, והפשטידה יוצאת טעימה להפליא באפס עבודה.

250 גרם פסטה קצרה לא מבושלת
250 גרם גבינת פטה מפוררת
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
רבע כוס שמן זית
שני שליש כוס פירורית דקה (פירורי לחם)
אורגנו יבש או זעתר לפי הטעם
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
1. משמנים תחתית ודפנות של תבנית פיירקס בגודל 20X20 או 20 X30 ס"מ. מפזרים שליש כוס פירורי לחם על התחתית והדפנות המשומנות.
2. מערבבים את יתר חומרי הפשטידה (חוץ משליש כוס פירורי הלחם שנותרה) ויוצקים לתבנית.
3. מפזרים מעל את פירורי הלחם הנותרים. אפשר לטפטף מעל עוד כמה כפות שמן זית אבל לא הכרחי.
4. אופים בחום בינוני שעה וחצי, עד שפירורי הלחם משחימים.
5. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

מהירה עוד יותר…… "טריק" בנוסח פירגה
להשתמש בדפי לזניה חתוכים קטן וזמן האפייה יתקצר לשעה בלבד. גם יוצא יפה יותר,ראו בתמונה .
התוספת שלי היא : כף סילאן , כוס זיתים ירוקים פרוסים והוספתי לתוכן עוד 100 גרם גבינה צהובה מגוררת.
תהנו

13 תגובות על “פשטידת פלאים

  1. בוקר טוב פירגה,האם להשתמש בפסטה שטוחה או שאפשר כל פסטה קצרה?
    מאחלת לך חג חנוכה שמח,הרבה אור ושמחה smile smile smile

  2. בוקר טוב פירגה,האם להשתמש בפסטה שטוחה או שאפשר כל פסטה קצרה?
    מאחלת לך חג חנוכה שמח,הרבה אור ושמחה smile smile smile smile

  3. האם צריך להשתמש בפסטה שטחה בלבד או שאפשר כל פסטה קצרה.מאחלת לך חג שמח ומלא אור ושמחה smile smile

    • רותי הי, אני השתמשתי בדפי לזניה שבורים ויצא ממש דוגמה של לזניה.הבת שלי חשבה שמדובר בלזניה.
      אבל כפי שרשום אפשר כל סוגי הפסטה הקצרה.
      חג שמח smile

  4. הי פירגה, הפשטידה נראית מעולה! אני גרה בישוב קטן ולא תמיד יש פטה במכולת. אשמח אם תשלחי אופציה חלופית.
    המון תודה וחג שמח!!! :lol: :lol: :lol:

להגיב על רותי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *