עוגיות זהובות,ריחניות ,רכות וגבינתיות . שמרו בפריזר ותהנו בכל שעה שתרצו. הכמות בערך 35 עוגיות.
מצרכים:
3/4 כוס שמן
מיכל שמנת לבישול 10% = 200 מ"ל
חבילה קטנה קמח תופח – 1/2 2 כוסות
250 גרם גבינה מגוררת מסוג פרמז'ן או קשקבל
מעט מאד מלח במידה וצריך
אופן הכנה:
ללוש עם פחות קמח ותוך כדי לישה להתחיל להוסיף קמח עד שהבצק נשאר דביק אבל לא מדי.
לשמור שעה במקרר אבל אפשר גם להכין מיד.
להכין כדורים קטנים .
כל כדור ללחוץ בכף היד בלי לגלגל ולהניח על ניר אפיה בתבנית גדולה.
לאפות 20 דקות בחום 175 מעלות.העוגיות נשארות זהובות ורק נוטות מעט לצבע החום.
להשאיר אותן מעט בתבנית שיתקררו ואז לשלוף.
ניתן להקפיא בקופסת פלסטיק ולהפריד בין השכבות עם ניר אפיה.
תהנו.
נראות נהדר :lol:
תודה אילניתי,שבוע טוב
איזה מעדן ליום חורפי. אבל אין גבינה צהובה ארומטית. במקום להזעיק חילוץ – גירדתי גבינ"צ סתמית יצא משהו, רק בלי הריח והטעם של הגבינות הנ"ל. הנזק יתוקן עם השיפור במזג האוויר…
ובינתיים, שבת חמימה ומפרגנת (= שתפרגני לנו מעדנים)!
תודה רבה טובה,העיקר שאהבתם.
המשך טעים ושבוע נפלא לך
היי פירגה,
נראה יופי של מתכון ,
אולי אפשר גבינה לבנה בלבד , בלי גבינה צהובה ?
הי פירגה,
איך יצאו לך צורות מוארכות כמו של קרואסון?
האם מתחת קצת את הכדור ששיטחת?
האם כדאי למרוח ביצה מלמעלה ולפזר קצת שומשום?
שבוע טוב וחמים…
נשמע מעולה.
נשמע נהדר, טרם הכנתי , רק שאלה אפשר להחליף את השמנת המתוקה במשהו אחר לא כל כך שמן??
אם כן האם תוכלי לענות לי מתוך נסיונך.
תודה מראש ציפי
ציפי חמדתי שלום
אם את מתפשרת על איכות הטעם,אז תכיני עם יוגורט.
בהצלחה והנאה.
היי פירגה! אני רוצה להכין את העוגיות אך רוצה להבין אם לשטח את העוגיות ביד
וליצור צורה ארוכה מפני שבתמונה העוגיות שלך נראות בצורת אליפסה
תודה מראש ולילה
רבקה זה בדיוק מה שכתבתי במתכון:
להכין כדורים קטנים .
כל כדור ללחוץ בכף היד , ולהניח בתבנית על ניר אפיה.
לכן הצורה של האליפסה. בהצלחה ובהנאה
;) אפשר להבריש ביצה ולפזר שומשום.
היי, האם ניתן לעשות זאת עם קמח קוסמין
רותיה,לא ניסיתי.
שלום פירגה. זו אני, עשיתי את זה יום חמישי בערב. הקפאתי ושישי חיממתי קלות והגשתי. טרפו טרפו וטרפו. אני מאמצת אותך בתור האמא הוירטואלית שלי מעכשיו ולעולמים!
ליאלי יקרה חיבוק תודה.
עם המון אהבה שימשיך להיות כיף ,נעים ובעיקר טעים ביחד.
שנה טובה ונפלאה לכולכם