הכינה הבת שלי לחג השבועות האחרון.
תבנית קיש מספר 26
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים קרים או לפי הצורך
מלית:
כף חמאה
בצל קצוץ
3 סלסלות פטריות מסוגים שונים
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול 3/4 כוס חלב
2 ביצים
2 כפות קמח
מלח ופלפל ואפשר קצת בזיליקום או קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה:
הכנת הבצק: שמים במעבד מזון את כל המצרכים ומעבדים לתערובת פירורית.
מוציאים לשיש מקומח ומעבדים לכדור. שמים במקרר לשעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לגודל קצת יותר גדול מהתבנית ומעבירים לתבנית.
מהדקים לתחתית ולדפנות.
אופים בחום 175 כ-20 דקות עד שיהיה אפוי לגמרי.
הכנת המלית:
מנקים את הפטריות ופורסים לפרוסות עבות. אם הפטריות שקניתן קטנות אין צורך לפרוס .
מחממים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל והפטריות עד שכל נוזלי הפטריות מתאדים. אם יש לכם בקבוק יין לבן מותחל במקרר – הוסיפו כמה טיפות (והמשיכו לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים). מורידים מהאש ומצננים מעט.
בקערה טורפים שמנת מתוקה, חלב ביצים וקמח. מוסיפים את הפטריות והגבינות והתבלינים: מלח פלפל שחור ובזיליקום.
יוצקים את הבלילה כולה על הבצק האפוי.
ניתן להוסיף עוד חופן גבינות מעל לכל לפני האפייה. (קשקבל או פרמז'ן או עמק)
אופים כ-30 או עד 45 דקות. (תלוי בסוג התנור שלכם) אז לבדוק בבקשה.
תהנו
יאמי :lol:
תודה דליוש
נפלא האם אפשר להכין ללא הבצק, ובתחתית לשים פרירורי לחם :P :P תודה וכל הכבוד לביתך ליאת :P התפוח אינו נופל רחוק מהעץ :P :P
ציפי, אני ממש לא בטוחה :oops:
פעם ראשונה שניסיתי לעשות קיש. ניסיתי להתגבר על הפחד שלי מבצקים והצלחתי!
מתכון מעולה :lol: תודה רבה!
יצא מאוד פריך וטעים. ובכלל הקיש הכי טעים שאי פעם אכלתי.
בטוח אני אנסה את הבצק הזה עם מליות אחרות.
20th, 2015 at 07:41
מיכל הי,תודה
שימחת אותי מאד. איזה פירגון.
שיהיה לך המשך טעים וקל.
בקר נפלא לך
אפשר להכין קיש עם בצק שקם?
ערב טוב ענת, כדאי להיצמד לבצק קיש. לא כל כך ממליצה להכין עם בצק שק"ם. אבל כמובן שאפשר , אבל זה לא ייתן אותה מתכונת של טקסטורה.
בהצלחה