פשטידה עסיסית ועשירה במיוחד לאירועים חגיגיים
הכינה הבת הגדולה שלי.
מצרכים:
2 סלסלות פטריות (לקצוץ גס)
בצל גדול קצוץ
4 ביצים שלמות
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה
2 שמנת חמוצה = ס"ה 400 מ"ל (אפשר קלה של 9%)
גביע קוטג' 5% או 9% = 250 מ"ל
200 גרם גבינה מגוררת מסוג פרמז'ן
תבלינים: מעט אגוז מוסקט, מעט אבקת מרק עוף,מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
לטגן בחמאה את הבצל והפטריות ולערבב מדי פעם
לקרר היטב ולהוסיף את הביצים .
להוסיף :
100 גרם פרמז'ן ואת יתר המצרכים ולערבב
לצפות למעלה ביתרת הפרמז'ן
לאפות כ-50 דקות בחום 175
נפלא אפילו אחרי מספר ימים מהמקרר.
תהנו.
נשמע טעים. אפשר להחליף את החמאה או חלק ממנה בשמן? אם כן בכמה?
סמדר, לדעתי אפשר להמיר ל1/2 כוס שמן אבל להבדיל בטעם עם החמאה. אולי אפשר אפילו פחות
באיזה גודל תבנית?
ורדה הי,
עגולה או מלבנית/מרובעת
שלום פירגה
האם הכוונה ב- 150 גר חמאה, שבה נטגן הבצל והפטריות? :?
הכוונה למה שכתוב ל150
מעולה :lol:
תודה אילניתי
נקרא נהדר,
מה גודל התבנית המומלצת?
אורית בעגולה רגילה או מלבנית/מרובעת לא גדולה . אפשר גם בחד פעמי.
בוקר טוב!
פשטידה מעולה! אני עשיתי עם 100 גרם חמאה ורבע כוס שמן. אפשר להסתפק ב- 150 גרם' פרמזן, אם הוא אמיתי. לזה של תנובה אין טעם חזק
תודה רבה!!! :lol: :P
תודה מיכל,
גם אנחנו מאד אהבנו ולכן המלצתי בחום והעברתי שכולכם תכינו ותהנו.
לבריאות
יש אולי תחליף לשתי כוסות קמח? משהו יותר בריא
בובה,זה לא קשור לבריאות.
זה סוג של פשטידה כזו ,יוצאת כמו עוגה נפלאה.
:cool:
יש באתר מגוון פשטידות פטריות עם כמות מזערית של קמח,את מוזמנת להכין.
אחת הפשטידות הטעימות שהכנתי. נהננו מאוד וכמובן שבשישי הקרוב היא תעלה שוב על שולחן השבת. כמה קלה כמה נהדרת. שאפו
במילים פשוטות ומכילות המון פשטידהנפלאה טעימה יפה לאירוח. מ ו ש למ ת :lol:
הי ציפי תודה רבה לך.
איזו טלפטיה.עכשיו סיימתי להכין אותה.
שרק נמשיך להכין ולהנות,איזה כיף
יפה מאוד :lol: :lol: :lol: :lol:
:shock:
פירגה יקרה
הכנתי אתמול את הפשטידה לאירוח. המרתי עליך וכרגיל- הפשטידה היתה שוס ענקי!
טעימה בטרוף וגם יפה ואסתטית.
כל הכבוד :lol: :lol: :lol:
בקר טוב יעלה, בחירה נהדרת, אצלי הפשטידה הזו מככבת גם באירועים וגם בכיף במשפחה.
תודה שחזרת לשתף במחמאות