dscf8457 - עוגיות שיש שחור ולבן

עוגיות שיש שחור ולבן

dscf8457 1 - עוגיות שיש שחור ולבןהעוגיות הנפלאות של קרין גורן כוללות אמנם שוקולצ'יפס….
אבל ….הכלה והנכדה שלי מכינות אותן בלי השוקולד צ'יפס.
העוגיות פשוט נחטפות.

בצק ל-50 עוגיות:
250 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה (180 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
לתערובת הבהירה:
1/4 כוס קמח (40 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס מריר (200 גרם) (כאמור לא נוספו לעוגיות)
לתערובת הכהה:
1/4 כוס קקאו (40 גרם)
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן (200 גרם) (כאמור,לא נוספו לעוגיות)

אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
מכינים את שתי התערובות ומצננים:
מחלקים את הבצק ל-2 קערות באופן שווה. לקערה אחת מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
לקערה שנייה מוסיפים קקאו ומערבבים היטב. אפשר לעצב את העוגיות מיד, אבל עדיף להעביר את שתי התערובות למקרר לשעה-שעתיים (כשהבצק קר הוא פחות דביק ויותר נוח לגלגול).
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
בידיים רטובות מגלגלים כל אחת מהתערובות לכדורים בקוטר 3 ס"מ. מצמידים כל זוג כדורים (בצבעים שונים) ומגלגלים מעט (בעדינות! תוך שמירה על הדוגמא) ליצירת כדור אחד גדול.
מניחים באופן מרווח (חשוב) על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות משתטחות מעט, יציבות מסביב ורכות במרכז, ומתחילות להזהיב בשוליים (שופטים לפי שולי התערובת הבהירה, כמובן). מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
תהנו

8 תגובות על “עוגיות שיש שחור ולבן

  1. היי, נראה מעולה. האם ניתן להחליף חמאה בשמן? אם כן באיזו כמות?

  2. דבר אחג לא ברור. התוספת לתוספת בהיאה או כהה נכנסת לבצק עצמו או מה? לא ממש הבנתי

    • רגינה בקר טוב
      כן,נכנס לבצק
      ראי פה מה שכתוב המתכון:

      מחלקים את הבצק ל-2 קערות באופן שווה. לקערה אחת מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
      לקערה שנייה מוסיפים קקאו וכמובן גם מערבבים היטב.

  3. שלום,
    האתר שלך פשוט כייפי,הוראות ברורות,תמיד מקבלים תשובה לשאלות
    פשוט מהנה,יישר כוח.
    ולשאלתי: האם מדובר בקמח ללא אבקת אפיה?
    תודה וכל טוב,לך ולכל עם ישראל.

    • תודה אילה.
      כיף לקבל פירגון שהאתר כייפי.
      הכל באהבה עד אין קץ,וללא גבולות.
      לא צריך אבקת אפיה,וכך העוגיות יוצאות שטוחות,דקיקות,מאד מאד קריספיות שעושה אותן להכי טעימות שיש.
      תכיני שתהנו גם אתם smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *