קלופס צמחוני באהבה לכל הצמחונים.
המצרכים בקערה:
בצל קצוץ מטוגן ב-4 כפות שמן
400 גרם תירס מעוך חלקית במועך ה"פירה" (לסנן לגמרי מנוזלים מיותרים)אפשר תירס סנפרוסט מחומם.
1/2 מיכל שמנת חמוצה = 100 מ"ל
1 ביצה
1/2 כוס קמח תופח
1/2 כוס פירורי לחם
פטרוזיליה קצוצה לטעם
פלפל שחור ומלח
150 גרם גבינה צהובה רצוי לא להחליף
לערבב . אפשר להוסיף 2 כפות זיתים קצוצים אבל לא חובה.
4 ביצים קשות
לרפד תבנית אינגליש קייק בניילונית קוקי ולהשאיר שוליים בולטים מחוץ לתבנית.
לרסס את כל הניילונית "קוקי" בשמן. לצקת לתבנית וליישר.
להטמיע לאורך בשכיבה 4 ביצים קשות שלמות שהבלילה תכסה אותם לגמרי.
לפזר למעלה פירורי לחם (בנוסף למה שרשום לעיסה) , פפריקה,תבלין פטרוזיליה יבשה.
לאפות בחום 175 שעה ,לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות עוד 30 דקות. לקרר 10 דקות לפני פריסה.
לאכול חם. זמן אפייה לפחות שעה וחצי…שימו לב.
תהנו
יצא לך 100מם :lol:
דליושה,יצא מיוחד וטעים מאד.
תודה
הי פירגה זה נשמע נהדר ואני ממש הולכת לנסות.
שאלה- מה במקום תירס אפשר לשים או להפחית בכמות התירס ולהוסיף משהו אחר, לא פטריות למשל.
תודה
מירי,פשוט לא ניסיתי להמיר את התירס,אז אין לי תשובה ברורה.
אולי פשוט לנסות עם ירקות אחרים. כמובן להמר.
אני מתכוונת לנסות להחליף את התירס באפונה.
נראה מה יצא
יצא לך בטעם אפונה.
מקווה שתאהבו .
תעדכני אחרי טעימות,תודה
נראב מעולה,
יש אפשרות להפוך לפרווה? :P
ענת,אולי באופן הגיוני שלי ;)
להחליף את החלבי ב2 תפוחי אדמה מעוכים+2 כפות סלט חומוס
את כל יתר המצרכים להשאיר כפי שרשמתי.
כרגיל,,,,,נהדר..ותודה מכול בני מישפחתי…
באהבה
היי פירגה
לאיזה ירק היית ממליצה להמיר את התירס? חשבתי על פטריות ובצל
תודה
אתי,לא יודעת איך יצא כי לא ניסיתי.
אולי שווה לך לנסות נשמע שילוב טעים?