dscf8397 - גביניות מופחת סוכר

גביניות מופחת סוכר

dscf8397 300x225 - גביניות מופחת סוכר

גביניות-פירגה

בצק מעולה על בסיס שמן ומים והפעם במלית גבינה מופחת סוכר.

ניתן להכין את הבצק עם מעט מלח ולהטמין בחובו מבחר מליות מלוחות לטעמכם.

ניתן להקפאה ולחימום קל מחודש.

הכמות ל-20 עוגות אישיות:

מצרכים לבצק:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
חלמון ביצה
כף שמרים יבשים
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים פושרים
3-5 כפות תחליף סוכר מכל סוג (ניתן כמובן להכין עם סוכר רגיל)

ללוש עד לקבלת בצק נוח וגמיש. במידה ויוצא פירורי,להוסיף כפית או שתיים מים וללוש שוב. לתת לבצק לנוח על השיש חצי שעה.

להכין ביצה להברשת המאפים לפני האפייה. (אפשר להשתמש בחלבון שנשאר מהבצק ולהוסיף עוד ביצה קטנה שלמה)

לחלק את הבצק ל-3 כדורים
לרדד כל כדור על משטח מקומח לצורת מלבן
כל מלבן לחתוך למלבנים יותר קטנים בערך 12X14

מלית גבינה:
500 גרם גבינה טוב-טעם
250 גבינה לבנה רכה 5%
3/4 כוס תחליף סוכר או לפי טעם אישי. (ניתן להכין עם סוכר רגיל)
כדאי להוסיף קליפת לימון/וניל או קצת צימוקים
לערבב למלית די סמיכה. (אפשר להוסיף קצת יוגורט)

למלא גבינה בנדיבות בקצה המלבן ולגלגל לכרוכית קטנה אישית.לא צריך לסגור את הקצוות.
להבריש ביצה את כל הגלילה (גם מהצדדים) הביצה תדאג שהמלית תישאר בפנים.
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או עד שישחים

"טיפ"  ניתן להכין בצורת מעטפה כך:

מרדדים לריבועים 12X12 שמים מלית באמצע.מפגישים 2 קצוות נגדיות וסוגרים חזק בצ'ופצ'יק.כמובן מברישים את כל המאפה בביצה טרופה.

תהנו

13 תגובות על “גביניות מופחת סוכר

  1. האם כף תחליף סוכר שווה במתיקות לכף סוכר?
    ואם כן באיזה סוג תחליף מומלץ להשתמש?

    • בקר טוב לאה
      לתחליפי סוכר יש מידות משלהם.
      על כל מארז כתוב בדיוק איך להמיר.

      (ממש לא כף=כף. למעט "כמו סוכר" .)

      אני משתמשת באבקה שנקראת סוכרה דיאט והתחליפים רשומים על המארז.

      בהצלחה smile

    • חגת,למשל: פרג / תפוחים.
      יש לי קטגוריה למליות מתוקות.כנסי להתרשם. המליות שם נפלאות ומיוחדות אחת אחת.

      בהצלחה smile

  2. שלום פירגה
    לא מזמן התחלתי לעקוב אחרי המתכונים שלך ואנחנו מאוד נהנים .
    ניסיתי את המתכון הזה והבצק יצא מאוד פירורי ולא ניתן היה לעבוד איתו .
    היכן שגיתי ?
    תודה על התייחסותך

    • ערב טוב עליזה smile
      אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים. תודה רבה לך שאת חברה באתר שלי.
      תמיד כשבצק יוצא פירורי מוסיפים כמה טיפות מים ושוב מעבדים.זה הסוד. :lol:
      בהצלחה והמשך טעים ביחד.

  3. היי פירגה
    כתבת 3-5 כפות לתחליף סוכר
    אם אני רוצה לשים סוכר רגיל – כמה כפות לשים?

    מודה לך מראש
    הדס

  4. בס"ד פירגה שלום.האם יש לך מתכון למילוי גבינה עם אינסטנט ויניל שדומה לגביניות שמוכרים בחנויות? אשמח למתכון .תודה רבה שרה smile

    • שלום שרה
      בבקשה מתוך הקטגוריה בצד שמאל מליות שונות:

      למלית גבינה ופודינג וניל
      750 גרם גבינת ריקוטה או מסוג טוב-טעם"/כנען או טובורג
      50 גרם צימוקים מושרים ביין או רום
      3/4 כוס סוכר
      2 שקיות סוכר וניל , קינמון או קליפת לימון
      3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
      לדלל מעט בשמנת חמוצה, או גבינה 5% בכמות של כף או שתיים.
      ל-3 כרוכיות

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *