השם של המתכון , המתכון והתמונות נשלחו מאחותי המקסימה שמכינה ריבות מאד טעימות.
המצרכים:
1 קילו תפוחים
750 גרם סוכר
אופן הכנה:
מקלפים קילו תפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות (כמו בתמונה)
התפוחים לא צריכים להיות טריים או יפים. הזדמנות טובה להשתמש בתפוחים שעמדו זמן רב ולא נאכלו, או לקנות תפוחים "סוג ב'".
כל תהליך הבישול הוא על האש הקטנה!
את קוביות התפוחים שמים בסיר – כלשהו, אני שמה בסיר-מחבת שטוח וגדול.
על התפוחים מפזרים 750 גרם סוכר (3/4 חבילה). מניחים על הלהבה הגדולה של האש הקטנה, עד שמתחיל לבעבע.
אז מערבבת ומחכה לרתיחה. ברתיחה מקטינה את האש.
הסיר נשאר על הלהבה הקטנה של האש הקטנה כ-3 שעות. מדי פעם לערבב.
לאחר כשעתיים וחצי – במידה ומופיע קצף סמיך על הריבה יש להסירו.
לאחר 3 שעות להכניס מיד לצנצנות ולסגור היטב!
באותה צורה בדיוק אני עושה את כל הריבות:
ענבים, אפרסקים, אגסים, שזיפים. בדיוק!
רק שלריבות אלו, יש להוסיף ליבות של תפוחים (2 לפחות) כדי שלא יצאו מימיות מדי. זאת בגלל הפקטין שיש בתפוח והוא המייצב של המרקם.
תהנו
לא מוסיפים קצת מיץ לימון? ראיתי שבהרבה ריבות מוסיפים…
הי שושי,
לימון,קינמון…וכו'…עלייך ולפי טעמך האישי.
פירגה יקרה איזה סוג תפוחים משתמשים בחמוצים? או בצהובים?
מה עדיף?
תודה לאה
לאה,שימי מה שיש לך בבית.גם מעורבים.
נפלא ומה לגבי הכנת הקונפיטורה עם תחליף סוכר? אשמח לקבל הנחיה גם לטובת המתוקים…
שרה,לדעתי אין אפשרות להכין ריבה ללא סוכר בבית.זה הליך יותר מסובך.
בוקר טוב פרגה.
האם אפשר להכין עם תחליף סוכר?
תודה
ברטה
ברטה,
אני לא חושבת שאפשר להכין עם תחליף :|
האם חייבים לבשל שלוש שעות? שמעתי על קונפיטורות
שמכינים במיקרוגל. האם מכירה???
אני לא שמעתי על כך
מעולהההה
תודה דליוש
פירגה יקרה, "מעדן קונפיטורת תפוחים", הגדרה צנועה. פשוט נפלא! חגיגה מתוקה. תודה תודה על המתכון הנהדר.
חג חנוכה שמח, מלא אור וטעמים מופלאים.
תודה שרה,זה בדיוק מהמטעמים שהכי קל ופשוט להכין והם עושים עלינו הכי הרבה רושם וטעם טוב ומזמין.
תהני חמודה
שרה יקרה,
חג שמח ומלא אור וטוב