d7a6d79cd799 d798d7a0d796d799d794d794 - צלי בקר חרוסת עם טנזיה

צלי בקר חרוסת עם טנזיה

 

 

טנזיהה - צלי בקר חרוסת עם טנזיה

צלי חגיגי לפסח עם חרוסת ופירות יבשים
מצרכים:
בשר מספר 5 במשקל 2 קילו או פחות חתוך לקוביות גדולות
1/4 כוס שמן קנולה
4 בצלים קצוצים
ראש שום נקי
2 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
מלח,פלפל,כמון, קינמון,כורכום, פפריקה מתוקה.
1/2 כוס יין אדום
4 כפות חרוסת מוכנה
100 גרם שזיפים מיובשים אפשר לשלב גם תמרים,צימוקים חמוציות
100 גרם משמשים מיובשים
50 גרם שקדים שלמים

בטטה מקולפת ופרוסה
4 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר משחימים בשמן את הבשר מכל הצדדים.מוציאים לקערה.
באותו סיר מטגנים את הבצל והגזר מזהיבים. מוסיפים את השום ומערבבים.
מכניסים את הבשר והמים. מתבלים ,מוסיפים את יתר המצרכים ומרתיחים.
טועמים .משבחים טעמים, ומבשלים על להבה קטנה מאד כ- 4 שעות או עד שהבשר רך.
לפני שמכבים את האש מוסיפים בטטה . מבשלים רק עד שרכה.

11 תגובות על “צלי בקר חרוסת עם טנזיה

  1. תודה פירגה על המתכון …. נראה מעולה.

    סופ"ש נעים וטעים. :lol:

  2. מה עם המרכיבים הללו? נשכחו מן הסתם…. 1/2 כוס יין אדום
    4 כפות חרוסת מוכנה
    100 גרם שזיפים מיובשים אפשר לשלב גם תמרים,צימוקים חמוציות
    100 גרם משמשים מיובשים
    50 גרם שקדים שלמים.

    • הי תמר,כשמכניסים את הבשר והמים מוסיפים הכל.
      תכיני ותהנו ממתכון בטוח וטעים.
      חג שמח לכולכם smile

  3. הי פירגה,

    מעת לעת את נעלמת לי…. ואני דואגת….

    שמחה מאד על חזרתך, ויצירתיותך הבלתי נדלית…..

    מוקירה מאד את פועלך ואת מי שאת…

    כל טוב, ובריאות טובה.

  4. הי פירגה,
    שמחה שחזרת אלינו…
    רציתי לשאול:האם לדעתך ניתן להכין בסיר ״בישול איטי״??
    תודה
    חג שמייח :twisted:

    • הי מיכל,
      אם אני לא באתר אני כל הזמן בפייסבוק. המתכונים שם רצים כל הזמן.
      סיר איטי זה כמו תבשיל קדירה? אם כן,, תכיני אותו זמן שאת מכינה צלי בקר.
      חג שמח smile

  5. שלום מיכל
    רציתי לשאול האם הכנת בסיר בישול איטי ?
    כמה זמן בישול ואיך יצא
    אשמח לתשובה אם תראי את ההודעה.
    תודה
    אסתי

  6. פירגה האחת והיחידה, לצערי אני לא מקבלת את מרשמיך כל יום אך אני דואגת להתעדכן באתר שלך. שאלה דחופה – אני רוצה להכין לשון כבושה לראש השנה. האם את חושבת שאפשר להכין כבר היום כלומר 5 ימים מראש ןלהקפיא? תודה על תשובה מהירה ושנה טובה ומתוקה

    • הי רחל יקרה,
      אין לי מתכוני לשון בכלל. צר לי, וגם אין לי תשובה.
      בכל אופן, שנה טובה ומתוקה לכולכם smile

  7. היי פריגה,
    האם ניתן לבשל את הבשר בסיר לחץ? מישהו ניסה? האם נותן את אותה התוצאה?
    בכמה זמן אם כן לדעתך?

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *