d797d79ed795d7a6d799d79d d7a1d799d7a0d799d799d79d d791d7a8d795d79f 800x600 - מעורב חמוצים

מעורב חמוצים

סיניים ברון 800x600 - מעורב חמוציםתוספת מתבקשת לכל ארוחה מעורב חמוצים ססגוני וטעים

ירקות לבחירה :
גמבה, פלפל ירוק, אפשר גם חריף, גזר, קישואים ,מלפפונים ירוקים, כרובית, סלרי, כרוב ירוק, כרוב אדום,
זיתים ירוקים וגם עוד ירקות שלא מוזכרים.

בין שורות המחמצים לסדר פרוסות לימון דקות והרבה שיני שום טרי.

המרינדה:

כוס חומץ על כוס וחצי מים מהברז+ על כל כוס נוזלים שמים כפית מלח. לערבב ולא להרתיח. לטעום ולשפר טעם.

את פרחי הכרובית להשרות דקה במים רותחים ולהעביר מיד למי קרח וזאת כדי לגרש דיירים לא רצויים.
את פרוסות הגזר לתבל במעט מלח לעשות לו מסג' ולתת לו לנוח כ-10 דקות וזאת על מנת לרככו.
את יתר הירקות פשוט לחתוך לחתיכות די גדולות.
למלא צנצנות בשורות צבעוניות ולצקת את התחמיץ שיכסה את הירקות עד למעלה.
תהנו

21 תגובות על “מעורב חמוצים

  1. מתי אפשר לאכול?
    כמה זמן להחמיץ?
    מה יש בקצה הצנצנת השמאלית?שמיר?
    ההחמצה בבית ,בשמש..?
    אין יותר שאלות.
    מחכה לתשובות.
    נראה מקסים טעים ומענין.

    • בקר אור אסתי יקרה
      אפשר לאכול מיד או מתי שרוצים לפי טעם אישי.
      אפשר להוסיף בסוף הצנצנת שמיר (אם אוהבים)
      ההחמצה על השיש בבית
      במקרר זה יישמר אפילו כמה חודשים. אבל אין סיכוי ;)
      smile
      יום טוב

  2. האם אין צורך להמתיק בסוכר / ממתיק מלאכותי ?? לשבור את החמיצות ??
    תודה על תשובתך פירגה יקרה !
    בוקר טוב ויום טוב לך ! smile :P

    • אתי בקר טוב
      לא בסוג הזה. יש סוג כמו הסיני שכן צריך.
      את הלימון לא לקלף,לשים עם הקליפה.
      חיבוק ליום נפלא. smile

  3. שכחתי לשאול – האם את הלימון יש לקלוף לפני שפורסים לפרוסות ??
    תודה על תשובתך המהירה , אתי :P :cry:

  4. האם אפשר להוסיף כורכום או עמבה? אם כן מהי הכמות לצנצנת השמאלית שבתמונה?
    (כדי שיקבלו את הטעם של החמוצים בפלאפליה). כרגע סיימתי להכין, מחכה לטעימה.. ברכות!

    • שלום מליסנדה,
      על 5 כוסות נוזלים אני שמה 1/2 כף עמבה. אפשר לטעום ולהוסיף לפי הטעם.
      תהנו smile

  5. האם אפשר להוסיף ירקות לציצנת אחרי שנאכל חלק מהירקות?
    כי הרי זה בעצם מים חומץ ומלח?
    או שצריך לחכות שכל הירקות יגמרו ולהתחיל מהתחלה

  6. הי דליה היקרה,
    תודה על תשובתך, החמוצים יצאו נפלאים, כל כך עדינים עם ניחוח הלימון… את גאונית!!!

  7. הכנתי בפעם ראושנה את חמוצים ועכשיו לכול ארוחה יש את זה כול כבוד לך :lol: :lol:

    • הי חיים, תודה רבה.
      אני שמחה לקבל מחמאות על הבקר.
      המשך טעים לך ולבני ביתך smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *