מבחר רטבים הכי פופולריים להכנה בבית. כפי שנרשמו באתר בא במייל http://www.baba-mail.co.il/content.aspx?emailid=33523&memberid=977283
להנאתכם.
קטשופ
הקטשופ הוא ללא ספק הרוטב הפופולרי ביותר בעולם, מתאים כמעט לכל דבר!
מרכיבים:
• 340 גר' רסק עגבניות
• 1/2 כוס סוכר חום
• 1/2 כפית גרגרי חרדל, כתושים
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית שטוחה של קינמון
• קורט ציפורן כתושה
• קורט פלפל צ'ילי כתוש (לא חובה)
• 2/3 כוס מים
• 4 כפות חומץ מיין לבן
הכנה:
• ערבבו את כל המרכיבים בקערה גדולה. ערבבו עד שכל הסוכר נמס.
• שמרו במיכל סגור במשך הלילה כדי שהטעם יתפתח.
• הקטשופ יישאר טרי במשך 3 שבועות.
————————————————————————————————————–
מיונז
המיונז הוא הרוטב המושלם לכריכים וסלטים.
מרכיבים:
• ביצה
• 3/4 כוס שמן זית
• 2 כפות חומץ מזוקק
• 1/2 כפית מלח
הכנה:
• ערבלו את הביצה, החומץ והמלח בממחה (בלנדר) על מהירות גבוהה במשך 10 שניות.
• הנמיכו את המהירות ושפכו לתוך הממחה את שמן הזית באיטיות.
• המשיכו לערבל כ-30 שניות עד ליצירת מרקם סמיך.
• המיונז ישאר טרי במשך 2-4 שבועות.
——————————————————————————————————
חרדל
החרדל הוא הרוטב שמתאים בדיוק עם הקטשופ והמיונז בכריכים ועם בשרים.
מרכיבים:
• 1/3 כוס גרגרי חרדל
• 1/3 כוס חומץ מיין לבן
• 1/3 כוס יין לבן יבש (אפשר גם מים)
• 1 כף סירופ מייפל
• 1 כפית כורכום
• 1/2 כפית מלח
• קורט פלפל צ'ילי גרוס
• 2-4 כפות מים חמימים (במקרה הצורך)
• 1-3 כפיות חזרת (לא חובה)
הכנה:
• ערבבו את כל המרכיבים, פרט לחזרת, בקערה. הניחו לתערובת לנוח במשך 3 ימים.
• רסקו את התערובת בממחה עד ליצירת מרקם חלק. במידה והחרדל סמיך מדי, ניתן להוסיף את המים.
• הוסיפו לממחה את החזרת.
• החרדל יישאר טרי במשך 6 חודשים, אך עדיף להשתמש בו בחודש הראשון.
———————————————————————————————————
רוטב אלף האיים
רוטב אלף האיים המפורסם הופך כל סלט לחווייה של ממש.
מרכיבים:
• 1/2 כוס מיונז (ניתן להשתמש במיונז הביתי)
• 2 כפות קטשופ (הקטשופ הביתי מומלץ!)
• 2 כפות חזרת
• 2 כפיות בצל קצוץ דק
• 1/4 כפית שום קצוץ דק
• 1 כפית חומץ לבן
• קורט מלח
• 2-3 טיפות רוטב טבסקו (לא חובה)
הכנה:
• ערבבו את כל המרכיבים בקערה עד ליצירת תערובת אחידה.
• קררו את הרוטב במשך שעה לפחות, כדי שכל הטעמים ישתלבו.
• הרוטב יישאר טרי במשך 3-4 ימים.
————————————————————————————————-
רוטב ברביקיו
רוטב הברביקיו הוא התוספת המושלמת למאכלי בשר. מומלץ למנגל של יום העצמאות!
מרכיבים:
• 2 בצלצלי שאלוט, קצוצים
• 1/2 גמבה אדומה, קצוצה
• 1 פלפל חלפיניו קטן, קצוץ
• 3 עגבניות תמר, חתוכות וללא זרעים
• 1/2 כף שמן קנולה
• 1/2 כפית פלפל לבן
• 1 כף רסק עגבניות
• 3/4 כוס קפה נמס חזק (ללא חלב)
• 2/3 כוס ציר ירקות
• 1/2 כפית אבקת בצל
• 1/2 כפית אבקת שום
• 2 כפות חומץ מיין אדום
• 1 כפית רוטב סויה
• 2 כפיות כמון
• תמצית עישון (היקורי)
• מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
הכנה:
• בסיר, טגנו את הבצלים והפלפלים בשמן על אש בינונית. תבלו במלח ופלפל.
• כשהבצל הופך שקוף, הוסיפו את העגבניות. בשלו במשך 5 דקות, או עד שהמיץ מהעגבניות התאדה.
• הוסיפו לסיר את רסק העגבניות. אחרי דקה נוספת שפכו את הקפה באיטיות לסיר.
• הוסיפו לסיר את שאר המרכיבים.
• כבו את האש, העבירו את התבשיל לממחה ורסקו אותו ליצירת מחית אחידה.
• החזירו את המחית לסיר ובשלו מעל אש בינונית במשך 15 דקות, עד שהמחית תהפוך לרוטב סמיך.
• תקנו את התיבול לפי הטעם.
• הרוטב ישאר טרי במשך 2-3 חודשים.
———————————————————————————————————–
רוטב צ'ילי מתוק
רוטב הצ'ילי התאילנדי הגיע לארצנו וכבש את המטבחים ברגע. כך תוכלו להכין את הרוטב הטעים בעצמכם.
מרכיבים:
• 1/2 כוס חומץ אורז (אפשר גם חומץ לבן)
• 1/2 כוס סוכר לבן
• 1/4 כוס מים
• 2 כפות שרי לבישול
• 3 שיני שום, כתושות
• 1-2 כפות צ'ילי גרוס
• 1 וחצי כפות קורפלור מומסות ב-4 כפות מים קרירים.
הכנה:
• בסיר, הביאו את כל המרכיבים, פרט לתערובת הקורנפלור, לרתיחה עדינה.
• הנמיכו את האש לבינונית והניחו לסיר לבעבע במשך 10 דקות, או עד שנפח הנוזלים יורד לחצי.
• הנמיכו את האש לקטנה, הוסיפו את תערובת הקורנפלור וערבבו עד ליצירת מרקם אחיד. המשיכו לערבב עוד כ-2 דקות.
• כבו את האש ותקנו את התיבול, הוסיפו סוכר או צ'ילי במקרה הצורך.
• רוטב הצ'ילי יישאר טרי במשך 2-3 חודשים.
—————————————————————————————————————-
רוטב וינגרט
רוטב הוינגרט מתאים במיוחד לסלטים עשירים בעלים ירוקים וטריים.
מרכיבים:
• 1/2 כוס חומץ מיין אדום
• 1/2 כוס שמן צמחי
• 1 שן שום כתושה
• 2 כפיות סוכר לבן
• 2 כפיות מלח
הכנה:
• הכניסו את כל המרכיבים לצנצנת סגורה.
• נערו את הצנצנת היטב עד שכל המרכיבים יתרכבו לתערובת אחידה.
• הרוטב הוא לשימוש מיידי, אך ניתן לשמור אותו במשך שבוע במקרר.
———————————————————————————————
רוטב שום שמיר
רוטב השום שמיר האהוב מתאים לסלטים, אך יכול לשמש גם במטבל מצויין בפני עצמו!
מרכיבים:
• 1 כוס מיונז (המיונז הביתי מומלץ לשימוש!)
• 1 כף שיני שום, קצוצות
• 2 כפות שמיר טרי
• 1 כפית אבקת בצל
• 2-3 כפות חלב
• מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
• ערבלו את כל המרכיבים בממחה עד ליצירת מרקם אחיד.
• תקנו את התיבול לפי הטעם.
• הרוטב ישאר טרי במשך 1-2 שבועות.
—————————————————————————————–
סחוג ירוק
אין כמו סחוג תימני אמיתי כדי להקפיץ כל מנה. מתאים במיוחד למלאווח או ג'חנון.
מרכיבים:
• כוס כוסברה טרייה וקצוצה
• 5 פלפלים חריפים ירוקים, קצוצים (ניתן להוסיף גם פלפל אדום אחד)
• 2-4 שיני שום גדולות
• 1/3 כפית כמון
• 1/3 כפית מלח
• 1 כפית מים
• 2 כפות שמן
הכנה:
• מרסקים במעבד מזון את הפלפלים והכוסברה.
• לוחצים את הירק הקצוץ לתחתית מיכל המעבד, מוסיפים את השמן והתבלינים ומפעילים שוב עד לקבלת המרקם הרצוי.
• הסחוג ישאר טרי במשך חודש.
——————————————————————————————————–
רוטב טריאקי
רוטב אסיאתי ומומלץ במיוחד לתבשילי עוף ואטריות.
מרכיבים:
• 1/2 כוס רוטב סויה
• 1/4 כוס מים
• 2 כפות יין אורז מתוק
• 1 וחצי כף סוכר חום
• 1/4 כוס סוכר לבן
• 1 וחצי כפיות שום כתוש
• 1 וחצי כפיות ג'ינג'ר כתוש
הכנה:
• ערבבו את כל המרכיבים בקערה קטנה.
• חממו את התערובת במחבת על אש בינונית, עד להמסה מוחלטת של הסוכר.
• הניחו לרוטב להתקרר.
• רוטב הטריאקי ישאר טרי במשך 1-2 שבועות.
——————————————————————————————————–
פסטו בזיליקום
רוטב הפסטו האיטלקי יכול להוות בסיס לרטבי פסטה מעולים, או כתוספת לכריכי בשר מושלמים.
מרכיבים:
• 2 כוסות עלי בזיליקום טרי
• 2 שיני שום
• 1/4 כוס צנוברים
• 2/3 כוס שמן זית
• 1/2 כוס גבינת פיקורינו או פרמז'ן, מגוררת
• מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
• רסקו במעבד מזון את עלי הביליזקום, השום והצנוברים, עד ליצירת תערובת קצוצה גס.
• הוסיפו 1/2 כוס שמן ורסקו עד ליצירת מרקם חלק. תבלו במלח ופלפל.
• במידה ואתם משתמשים ברוטב מיד, הוסיפו את שארית שמן הזית וערבבו אותו לתוך הרוטב יחד עם הגבינה.
• במידה ואתם רוצים לשמור את הרוטב, הזליפו מעליו את שארית השמן והקפיאו. הרוטב יכול להישאר במקפיא עד 3 חודשים.
————————————————————————————————————–
טפנד זיתי קלמטה
הטפנד הוא מחית זיתים אשר מוסיפה טעם מיוחד לכל כריך שיכלול אותו.
מרכיבים:
• 2 כוסות זיתי קלמטה, מגורענים
• 2 כפות צלפים
• 3 חתיכות אנשובי
• מיץ מלימון אחד
• 2 שיני שום
• 1 כף תימין יבש
• 1 כף אורגנו יבש
• 1/2 כוס שמן זית
• פלפל שחור גרוס טרי
הכנה:
• ערבלו את כל המרכיבים במעבד מזון, עד ליצירת תערובת אחידה.
• תקנו את התיבול לפי הטעם.
• הטפנד ישאר טרי במשך 1-2 חודשים.
———————————-
תבורכי :? :cool:
באהבה תהנו.
נפלא
בשמחה ואהבה
תודה :lol:
תודה רבה .מאד שימושי.
לרוטב שום שמיר אפשר להחליף החלב בגביע שמנת חמוצה.
לוזית,ממש לפי שיקול דעתך.
תודה פירגה על שלל הרטבים הנפלאים,
יש לי שאלה בקשר לכשרות הרוטב -בזיליקום:
האם משתמשים בתחליף גבינה צהובה,להכנת רוטב זה,שמורחים את הרוטב בכריכי -הבשר ?
או שמשמיטים את הגבינת-פרמזן המגוררת ?
שושי בקר טוב.
יש תחליפי גבינה.
את יכולה גם להשמיט כראות עינייך וטעמך.
לבריאות
תבורכי על המתכונים הנהדרים חג שמח :lol: :lol:
מרסלת,