d7a4d799d7a8d794 d7a9d79bd791d795d7aa1 - מאפה פירה סגור

מאפה פירה סגור

 

d7a4d799d7a8d794 d7a9d79bd791d795d7aa1 1 - מאפה פירה סגור

בסגנון פאי רועים במלית בטטות,פטריות וגבינות

מצרכים :
תבנית משומנת 27X33

8 תפוחי אדמה- אני מכינה עם הקליפה האדומה
4 בטטות לא גדולות
3 בצלים
2-4 כפות שמן
קילו פטריות שמפיניון קצוצות
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה פטה מפוררת
2 ביצים
2 כפות קמח/ קמח מצות
כפית אבקת מרק עוף
כפית אבקת מרק פטריות או אבקת מרק ירקות
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט

הכנת ה"פירה":
להכין "פירה" מ- 8 תפוחי אדמה – פירה גס
להוסיף ל"פירה":
בצל 1 ג ד ו ל קצוץ מטוגן ב-2 כפות שמן + מלח+פלפל שחור + 2 ביצים טריות + 2 כפות קמח + כפית אבקת מרק עוף/ירקות . מערבבים טועמים ומשפרים טעם.

לחלק את ה"פירה" ל-2.
לשטח חצי מהכמות של הפירה בתבנית ולאפות בחום 175 20 דקות או עד להזהבה

הכנת הבטטות:
מבשלים כ-10 דקות עד שאפשר להחדיר סכין – מקלפים ופורסים דק. מתבלים במלח ופלפל שחור

הכנת מלית הפטריות:
מזהיבים בשמן את 2 הבצלים שנשארו ומוסיפים אליהם את הפטריות הקצוצות וכף אבקת מרק פטריות מלח רק אחרי טעימה וקצת פלפל שחור וקורט אבקת מוסקט (בזהירות המוסקט מאד דומיננטי) . מטגנים עד שאין נוזלים. חשוב להיפטר מהנוזלים. טועמים ומשפרים טעם.

סידור השכבות בתבנית:

1.על תבנית משומנת מסדרים חצי מכמות הפירה – אופים בחום 175 עד שמזהיב כ-30 דקות
2.לפזר על הפירה קצת קמח מצות/פירורי לחם (הם יספגו את הנוזלים) בערך 2 כפות
3.מעל לפזר את הגבינות
4.מעל לגבינות לפזר את הפטריות
5.מעל לפטריות לסדר פרוסות בטטות
6.מעל לבטטות לסדר את שארית הפירה ולעשות קצת קוים עם מזלג (ליופי)

7. לפזר עירית או תבלין פטרוזיליה

8. לאפות בחום 175 עוד כ-45 דקות עד שהחלק העליון מזהיב כמו בתמונה.

תהנו

6 תגובות על “מאפה פירה סגור

להגיב על שולמית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *