מרק צבעוני , כייפי לסתיו , סמיך וטעים
המצרכים וההכנה:
4 – 2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות
דלעת , גזרים, בטטות – במשקל עד 1/2 1 קילו.
בצל אחד ושן שום אחת
3 כפות רסק עגבניות
תבלינים: כף או יותר מרק עוף, כף פפריקה מתוקה, כף מלאה סוכר,
מעט פלפל שחור גרוס. את המלח מוסיפים בתום הבישול.
רעיון שלי לקישוט ולא חובה ליישום: מחתיכה קטנה של דלעת בטטה וחצי תפוח אדמה (לפני בישול) לחתוך רצועות דקות לטגן ולהזהיבלשמור בצד לקישוט המנות.
למלא סיר גדול 3/4 גובה מים להכניס את הירקות.
לבשלם עד לריכוך מלא.
למעוך בבלנדר מוט או בלנדר רגיל או מועך "פירה" או מזלג את כל התכולה בסיר ואם חסר מים להוסיף מים רותחים.להרתיח ולהנמיך להבה.
להוסיף ל ס י ר:
בצל בינוני קצוץ מטוגן, את הרסק והתבלינים. לערבב לטעום ולשבח טעמים.
לסגור להבה ולכתוש שן שום מעל למרק
לקשט כל מנה אישית בפטרוזיליה טריה ורצועות הדלעת , הבטטה ותפוחי האדמה המטוגנים ששמרנו בצד.
תהנו
נראה מצוין.
אני אוהבת גם את המרק הכתם של קנור. אני קוראת לו מרק "שלושת הכתומים"
מרק שלושת הכתומים – בטטה, דלעת וגזר
המרכיבים :
הירקות: גזר – 3, בטטה – 1 בינונית, דלעת – 300 גרם, כולם קלופים, קוביות גדולות
בצל קצוץ, סלרי גבעול קצוץ או שנים, פלפל חריף קצוץ
אבקת מרק טעם עוף – כפית, לדלל במים קרים, מלח, פלפל, שמנת
אופן ההכנה :
לבשל גזר במים עד שכמעט רך. להוסיף בטטה ודלעת ולבשל עד שמתרכך
להעביר ירקות ונוזל לבלנדר ולרסק עד למרקם חלק
בינתים לטגן בצל, להוסיף פטריות ולטגן, להוסיף רוטב סויה
להחזיר לסיר, להוסיף תבלינים ואבקת מרק, לערבב להרתיח, להקטין אש ולבשל 3 דקות בערך.
להוסיף שמנת מוקצפת,לערבב ולהגיש.
קישוט : אפשר לקשט בשמנת. אפשר לקשט בגרעיני דלעת קלויים, ובעלה פטרוזיליה .
וריאציה– להוסיף למרכיבים עוף מחולק למנות. (ללא שמנת.) לטגן עוף לפני הבישול. לבשל שעה.
נראה נפלא.
תודה על המתכון הטעים.
מועדים לשמחה פירגוש
הי נירוש,
תודה רבה ומועדים לשמחה גם לך ולבני ביתך
בשורה לסכרתיים – טעים גם ללא סוכר.
חג שמח והמשיכי לענג במתכונייך…
בכיף, ערב נפלא וטעים לך
אני צריכה להכין מרק ל30 איש את יכולה לעזור לי עם הכמויות? לכמה מנות מתאים המתכון שלך? המון תודה מראש על כל המתכונים הנפלאים שלך
חיה ערב טוב,
תכיני כפול ב-2 סירים זה יספיק.
לבריאות ובהצלחה
פירגה תודה רבה ותודה על המתכונים הנהדרים שלך