עוגת גבינת שמנת לימונית
מצרכים:
תבנית משומנת 26
1 ק"ג גבינת ש מ נ ת 5% (לא רכה) יכול להיות של גד ניו יורק או טרה, או סימפוניה.
1/4 1 כוסות סוכר דק (חדש של סוגת)
מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל
5 ביצים ש ל מ ו ת
5 כפות קמח ר ג י ל
כף מיץ לימון טרי+גרודת לימון שלם
אופן הכנה:
שמים במיקסר לפי הסדר:
גבינות
סוכר
שמנת
ומערבלים דקה במהירות בינונית
מוסיפים ביצה אחרי ביצה ומערבלים לקרם
בסוף מוסיפים:
קמח (כל פעם כף ומבליעים)
לימון
מיץ לימון
מערבבים לבלילה חלקה ויוצקים לתבנית משומנת
אופים בתנור שחומם מראש בחום 150 מעלות שעה ורבע (לא פותחים את התנור) אבל…..
אם פני העוגה משחימים אחרי 40 דקות. תבדקו…תניחו מעליה בזריזות ניר כסף ב ר פ י ו ן ותמשיכו באפיה כרגיל.
אחרי האפייה מעבירים סכין בין דופן התבנית לעוגה (לא עד הסוף)
מצננים במקרר 8 שעות לפחות לפני שפורסים
מקשטים כיד הדמיון
תהנו
תודה רבה.
התגעגעתי למתכונים הנהדרים שלך.
חורף בריא
אפשר בבקשה לצלם את קופסת הגבינה של טרה ולשלוח תמונה?
תרשמי בגוגל גבינת שמנת 5% טרה ותראי את התמונה.
שלום לך, מה מייצב את העוגה? האם כמות מסוימת של קורנפלור תייצב אותה? אני מקדימה תרופה למכה, לפני ההכנה, או שמא אין צורך לדאוג ולסמוך עלייך כרגיל…
הי טובה,פשוט אחרי האפייה, שימי את העוגה במקרר להתייצבות. (כ-3 שעות).
בריאות ואהבה
בוקר טוב,
יופי…יופי… יש עוגה שלא מצריכה גבינות שמנות, שמנות להקצפה וכו'.
נוכל להנות מעוגה טובה ולשמור על הבריאות.
נשמח לקבל מתכונים ברוח זו. :lol:
בשמחה
פירגה יקרה,
תודה עבור המתכון הזה ובכלל – על המתכונים הנפלאים שלך!
אם אני לא משיגה סוכר דק, האם סוכר רגיל לא יתאים? ישנה את המרקם?
תודה!
שירי
שירי מקסימה שלום,
אולי פשוט תוסיפי עוד סיבוב של חצי דקה במיקסר לסוכר השמנת והגבינה. זה לא ישנה כל כך….
המשך טעים ביחד
תודה! המשך יום נעים ויצירתי
תודה על המתכון. כמה שאלות, בזמנך הפנוי:
1. אם אעשה בסדר שונה, ואקציף קודם את הבצים עם הסוכר, האם בדרך זו אוכל לקבל יותר אווריריות? או שאין לזה משמעות?
2. מדוע החשיבות לסוכר דק? מה יהיה ההבדל במרקם עם סוכר רגיל?
תודה על זמנך
אוסנת
הי אוסנת,
כך הכנתי,כך שאין לי מושג לגבי שינויים. את יכולה להמר כראות עינייך.
אשמח לתובנות אחרי השינויים.
בהצלחה
האם גבינה(רגילה) 5% של תנובה לא תתאים?
אבקש תשובה מהירה כי אני רוצה להכין אותה עכשיו
בתודה מראש.
לא.
כתבתי שמנת.
בהצלחה והנאה
תודה לך
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך.
יום טוב .
יום טוב ושקט
היי פירגה.
עוגה טעימה מאוד בטעם עדין שלא רוצים להפסיק לאכול.
תודה.
רננה הי,
בהנחה שעשית ונהנית,תודה רבה על המחמאה
ברור שעשיתי אחרת איך אדע מה הטעם?……..
ובטוח אחזור על המתכון הזה שוב.
רננה ערב טוב.
יופי שבחרת להכין את העוגה הטעימה.
כיף שחזרת לשתף
תודה רבה לך
היי פירגה, העוגה נראית נפלא.
האם לדעתך ניתן להשתמש בתחיף סוכר (כמו סוכר) במקום סוכר דק?
אודה לתשובתך.
ערב טוב דגנית.
כדאי לך לראות בקטגוריה: ללא סוכר את עוגות הגבינה ששם ולא ללכת על לא בטוח.
היי פירגה המקסימה!
העוגה ניראת נפלא האם צריך להניח תבנית עם מים בתנור כפי שנהוג באפיית
עוגות גבינה או שלא .
תודה זיוה יקרה,
לא כתבתי לא נראה שצריך.
אוהבת :lol:
תודה דליוש
פירגה יקרה,
ביצים בגודל L או XL??
תודה.!
שירי,אני אף פעם לא כותבת גודל.מה שיש לך.
תודה!
תודה ! נראה טעים טעים! וגם לא כבד בשומנים!
אני רוצה להכין את העוגה אבל התנור שלי אופה רק בטורבו .
האם לדעתך אפשר לאפות את העוגה בטורבו??
המון תודה!
הדס,עוגות גבינה בד"כ לא אופים בטורבו.
אם את מנסה בכל זאת, תפחיתי את משך האפייה ושימי לב תוך כדי……
בהצלחה
תודה ושבת שלום!
בוקר טוב.
העוגה נהדרת.
הכנתי ליום הולדתי ולקחתי לעבודה אף אחד לא עמד בפיתוי.
תוך דקות ספורות התבנית היתה ריקה.
תודה .
נהדר טליה,תודה שחזרת לשתף ולשמח אותי.
תמשיכי להכין שכולם יהנו
כתבת "גבינת שמנת 5%"
האם גבינת סקי 5% טובה לצורך העוגה הזו?
לא יעקב,כתבתי גבינת שמנת .
יש גבינות שמנת 5%.