d7a7d795d7a7d795d7a1d799d7aa3 - עוגת שוקולד קוקוסית

עוגת שוקולד קוקוסית

d7a7d795d7a7d795d7a1 d7a7d7a8d79d d7a9d795d7a7d795d79cd793 d7a7d795d7a7d795d7a1 d797d793d7a9 300x225 - עוגת שוקולד קוקוסית

שוקולדה קוקוסית-פירגה

d79bd795d7a9d799d799d7aa d799d795d79d d794d795d79cd793d7aa 800x600 300x225 - עוגת שוקולד קוקוסית

שוקולדה קוקוסית-פירגה

עוגות שוקולד הן אהבתי הגדולה . תראו זאת בהמשך הצפייה במגוון הגדול והטעים שהכנתי . כמעט כל השוקולדיות שלי הן בחושות ועסיסיות ושוקולדיות במיוחד. לכל אחת תוספת מיוחדת . הפעם בטעם שוקולד קוקוס אחת העוגות הכי מוחמאות ברחבי הנט.

d79bd795d7a9d799d7aa d799d795d79d d794d795d79cd79cd793d7aa 800x600 300x225 - עוגת שוקולד קוקוסית

שוקולדה קוקוסית-פירגה

מצרכים בקערה:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח רגיל
כוס קוקוס
שקית אבקת אפיה
כוס שמן
2 ביצים
ל ע ר ב ב.
להוסיף 2 כוסות מים פושרים ושוב לערבב ערבוב יסודי . חשוב לערבב היטב עד שהבלילה נראית כמו קרם שוקולד דליל.
לצקת לתבנית עגולה מספר 24 משומנת
לאפות בחום 175 מעלות כ- 30 דקות או יותר לפי הצורך

מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה:
לחמם בסיר קטן 1/2 מיכל שמנת מתוקה רגילה או פרווה רק עד לסף רתיחה.
לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל ומיד לצפות. כדאי לחורר את העוגה שהרוטב ייספג היטב.
מעבירים את העוגה אחרי צינון למקרר.

"טיפים"
1.לפני האפיה-כדאי להטיח את העוגה בקלילות על השיש ולמצק אותה כדי למנוע בה בקיעים

2. אפשר להמיר את כוס אבקת השוקולית לכוס אבקת קקאו ולהוסיף עוד כוס סוכר

d79bd795d7a9d799d7aa d795d79cd799 d794d799d797d799d793d79413 300x225 - עוגת שוקולד קוקוסית

הכינה וצילמה: ולי היחידה 1

תהנו

103 תגובות על “עוגת שוקולד קוקוסית

  1. פירגה, הכנתי את העוגה הזאת במתכונת
    הפסחית שלה, והיא היתה מעולה.
    בדרך כלל אני לא אוהבת את העוגות שאופים בפסח כי הן גרגיריות או קפיציות ולא ערבות לחיך. אבל העוגה הזאת – כמו כל העוגות הכושיות שלך – פשוט מעולה. אנשים ליקקו את השפתיים!!! תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך.

  2. פירגה יקרה,

    אחרי שהכושית העסיסית הפכה לעוגת הבית שלנו והוכנה פעם אחרי פעם (נו, הלכה הדיאטה, אבל לפחות עם טעם טוב), החלטנו לגוון היום עם הכושית הקוקוסית. בצורה לא מפתיעה יצא פשוט משובח!!! שוב חיסלו את העוגה תוך פחות מיום ואנחנו כבר זוממים על שאר הגיוונים.

    תבורכי ושבת שלום!

  3. היי פירגה
    אולי תוכלי לעזור לי?
    אני מחפשת מתכון שאימי ז"ל נהגה לאפות כשהיינו ילדים,
    זאת היתה עוגת שוקולד שהיא היתה מחלקת ל-2 חלקים
    חלק אחד היא היתה יוצקת לתבנית, על זה היה איזשהוא קצף אולי של חלבונים עם סוכר וקוקוס
    את זה היא היתה מורחת בזהירות על התערובת שבתבנית
    על הקוקוס היא היתה שופכת את יתרת התערובת של עוגת השוקולד
    ואחרי האפיה כמובן קרם שוקולד.
    אני כל כך רוצה להכין את זה ואין לי כבר ממי לקבל מתכון…
    תודה מראש

    • איריס יקרה ראי בקטגוריות:
      עוגות פרווה או עוגות שונות
      יש שם את עוגת הקוקוס הנוסטלגית של אמא שלי.
      היא נקראת עוגת שכבות בקוקוס ויש שם גם תמונה יפהפיה

      למרות שלא בדיוק כמו שכתבת,זו עוגת שוקולד עם שכבת קוקוס מוקצפת מעל.
      מורחים שוקולד מריר טבעי אבל לא על המקצפת אלא על הבצק.
      עוגה מדהימה,מיוחדת והכי חשוב….טעימה משהו….

      עוגת שכבות בשוקולד מומס וציפוי קוקוס
      עוגה מאד ישנה נוסטלגית ונהדרת שהיתה חבויה באחת המחברות המשפחתיות
      שלי.
      מורכבת שכבות של בצק קליל וטעים ומעל שוקולד וציפוי קוקוס
      בתמונה העוגה כפי שהכינה וצילמה טראפל
      תודה טראפל.

      המצרכים וההכנה לבסיס העוגה:
      5 חלמונים
      5 כפות סוכר
      5 כפות שמן
      3 כפות קוניאק
      5 כפות קמח תופח

      לערבב בקערה ולצקת לתבנית משומנת מספר 24. לאפות בחום 175 כ-20 דקות או עד שמוכן.

      מיד כשהעוגה חמה לפזר עליה:
      200 גרם קוביות שוקולד מריר ולמרוח לקרם.
      השוקולד יימס על העוגה החמה ויהיה קל למרוח.

      המצרכים והכנת ציפוי קוקוס:
      100 גרם קוקוס
      כוס סוכר
      החלבונים שנשארו מהבצק
      להקציף 5 חלבונים. כשמתחיל להקציף להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף לקצף יציב.
      להוסיף בתנועות קיפול את הקוקוס ולצקת על השוקולד .

      ליישר .
      לאפות שוב כ-10 דקות או עד להזהבה.
      "טיפ"
      1. אפשר להחליף את הקוקוס באותה כמות של אגוזים גרוסים.
      2. אפשר להוריד מכמות הסוכר בציפוי הקוקוס . העוגה מתוקה.
      תהנו

  4. פירגה היקרה !!
    תודה רבה !!
    נראה לי שזה המתכון
    פשוט אימי היתה מורחת את הקוקוס באמצע כמו שתיארתי קודם.
    וואו אני ממש מתרגשת, שימחת אותי מאוד מאוד
    מחר אחרי ההכנה אעדכן אותך איך יצא

    תודה ענקית מכל הלב !!

    • איריסקה, אני שמחה שאני יכולה לעזור ולהביא ממורשתי.
      העוגה באמת טעימה וגם קל מאד להכינה.
      בבקשה ובשמחה רבה smile

  5. היום הכנתי את העוגה לילדים בפעם ה… לקחתי להורים לארוחת ערב יצא מעולה רך ועסיסי , העוגה הפכה להיות עוגת הבית והעוגה התורנית לאורחים לא צפויים .עוגה מעולה הכנה מהירה נגמרת בשנייה כן ירבו כאלה
    תודה שבת שלום את מדהימה

    • עינבי, תודה על ההמלצה והשיתוף.
      אין דבר שלא הצליח לך להצביע. מי שהכין יודע שהיא עוגה מעולה :lol: ;)

  6. לפירגה היקרה!
    כרגיל לא אכזבת העוגה הקוקוסית מ ש ג ע ת בטרוף לכל המתלבטים או המתלבטות אל חשש אצל פירגה אין לא טעים או לא מוצלח כל אחד וטעמו הוא אבל אין ספק שהמטבח שלי השתדרג בזכות האתר המדהים שלה בלי להכיר אותך פירגה יקירה אני אוהבת ומעריצה אותך תמשיכי תמיד להפתיע אותנו smile

    • חניתה יקרה
      אני גם מקווה שאין מתלבטים לעוגה הזו .
      אגב, בקטגוריה : פסח תראי את הכושיות במהדורה כשרה ויש להן הצלחה א ד י ר ה.
      תודה על כל המילים היפות.אוהבת אותך :lol:

  7. היי פירגה- כתבתי לך היום גם במתכון של העוגת קינמון עם סיליאן, והנה אני כותבת שוב.
    אך הפעם בלי לבלבל את המוח……..חחחחח

    פירגה העוגה שלך מצוינת!!!! היא מתארחת אצלי כל יום שישי לכבוד שבת.
    והיא פשוט מדהימה! המרקם טעים ונימוחי כמו שאנחנו אוהבים .

    תודה תודה.

    אה.. כמובן ושכחתי לציין כמה קל להכין אותה ב2 דקות יש לך עוגה. :lol:

    • אביבוש יקרה, לבריאות ובכיף ותודה ממל'ה
      התמוגגתי ממך היום.חהחהחהחהחהחה
      שבת שלום וטעים :lol:

  8. פירגה שבת שלום,

    איזה עוגה :!: :!: :!: קערה וכף עץ, מצרכים שיש בבית, ערבוב וזהו. הוספתי את הציפוי למעלה, פשוט נהדרת. נכנסה מיד לרפרטואר.

    תודה
    ריקי
    :lol: :lol: :lol:

    • ריקי תודה מתוקה.
      זו אחת העוגות שאני מאד מאד אוהבת והמצאתי לה גם מהדורת פסח נפלאה.
      תהנו ושיהיה לכם יום נפלא smile

    • יש אותה גם במהדורת פסח. כנסני לקטגוריה חגים: פסח
      ותכיני אותה בחג.
      המלצות מפה עד השמיים……מ ע ו ל ה.
      תודה smile

  9. פירגה בוקר טוב
    אתמול הגעתי לאתר שלך בפעם הראשונה, כמובן שהתלהבתי ובערב אפיתי יחד עם בתי בת ה-4 את עוגת השוקו-קוקוס. מה אני אגיד לך? חמש דקות עבודה, ויצאה עוגה מ ע ו ל ה !!! עוגת השוקולד הטעימה ביותר שאפיתי עד היום , ואני אופה הרבה. מיד נכנסה לספר המתכונים, אני מחכה שהיא תיגמר כדי שאוכל לנסות עוד מתכונים שלך!! תודה רבה והמשיכי כך!!
    יום נהדר וטעים ;)

    • סיגל ברוכה הבאה חמדתי
      נהדר שהצטרפת לאתר שלי.
      אני גאה מאד באוסף העוגות הבחושות שלי באמת קשה להאמין שהן בחושות.כולן עסיסיות וטעימות.
      אני משתדלת כל הזמן להגדיל את הטעמים שכל אחד ימצא משהו שטעים לו ולבני ביתו.

      אגב, דאגתי גם לפסח והכנסתי במתכונת כשרה לקטגוריה:פסח מגוון עוגות בחושות לא קטן ולא פחות עסיסי וטעים. את מוזמנת לראות ולהתרשם.החג אוטוטו ממשמש ובא……
      תמשיכי לעדכן אותי ואותנו smile
      שיתוף טעים smile

  10. הכנתי את העוגה הטעימה ,אבל שמתי שתי כוסות קמח בשל הדלילות. האם כוס קמח אחת העוגה תהיה יציבה? יוצא כל כך דליל שחששתי.

    • יעל,לא צריך להוסיף עוד קמח למרות הדלילות.העוגה מתייצבת אחרי האפיה .
      עודף קמח ייבש אותה.
      בהצלחה ותהנו smile

  11. פירגה יקרה,

    את מוכרחה להנציח את חותמך ולהוציא ספר, אין עלייך !!!

    התלות במחשב מעצבנת ….וספר הרבה יותר נגיש ונוח

    איזה כייף שיש אותך !

    • ליליאן,תודה מתוקה
      הבעיה שבמחשב יש לי אלף ו……..מתכונים ובספר יש רק כמה עשרות.
      בכל אופן,תודה,תודה ותמשיכי להנות מהאתר.
      הבן שלי שיכלל אותו שיהיה נגיש וקל למצוא כל דבר.
      יש מנוע חיפוש מעולה.תיעזרי בו.
      אם אני ליד המחשב,אני אעזור לך.
      נשיקות ושבת שלום smile וטעיםםםםםםםםם

      • פירגה יקרה,

        האתר מעולה

        מבטיחה שאם בכל זאת ביום בהיר יבוא לך להוציא ספר עב-כרס
        אשמח מאד לסייע בכל הניתן בהפקתו

        ברגע זה אצלי בתנור עוגת שוקולד קוקוסית, מיותר לספר לך איזה שכרון חושים – הטעם הריח המראה
        חגיגה בעיצומה ! את מוזמנת….משעול תוכינון – אילת :lol:

        • ליליאן יקרה
          כיף לך שאת באילת.
          אני מרגישה וירטואלית גם את הביססססססססס.חהחהחהחהחה ;)
          תודה ותהנו smile

  12. פירגה יקרה!
    העוגה המדהימה מככבת אצלנו כבר חודש ויותר בקביעות
    עוגה קלה להכנה, טעימה ביותר ועסיסית עם טעם של עוד.
    יישר כח על כל המתכונים הנפלאים היי ברוכה את וכל משפחתך
    שנה טובה ומבורכת לך ולבני משפחתך!

    • לבנה יקרה
      אמת ;) אני גאה במבחר העוגות הכושיות שלי שכולן נולדו לאותה משפחה טעימה.
      גם לכם ברכות וחג שמח smile

  13. חחח דווקא עשיתי חיפוש על עוגת קוקוס ולא מצאתי את זו :P
    בכל אופן, עשית אותי שמחה !! אולי אכין אותה כבר היום..
    רק ליתר ביטחון (נו לא באמת חשבת שלא תיהיה לי שאלה ;) ) במקום הציפוי החלבי אפשר לשים ציפוי אחר? ו-2 תבניות אינלגיש קייק יתאימו ?
    חן חן : )

    • כן מירב,שאלות זה טוב כשאני יודעת לענות. לא תמיד

      בכל אופן הנה קרם פרווה שיתאים לך ותכיני אותו כמו שרשמתי דליל מאד שיחלחל לתוך העוגה

      2 תבניות אינגליש קייק יספיקו.תמלאי קודם רק 1/2 תבניות ואחר כך אם יישאר עוד..אז תמשיכי למלא.
      בכל מקרה אסור שיעלה על 3/4 גובה התבנית.

      קרם שוקולד פרווה :
      לבשל בסיר בינוני:
      4 כפות מים
      4 כפות סוכר
      2 כפות קקאו.
      מורידים מהאש ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור ו-100 גרםחמאה/ מרגרינה.
      מערבבים לקבלת קרם ויוצקים חם על העוגה.

      לכושית צריך קרם דליל מאד לכן, להוסיף יותר מים תוך כדי עירבוב שהקרם יהיה ממש דליל כמו סירופ
      ואז לצקת אותו חם על העוגה החמה כדי שיחלחל פנימה.

      בבקשה. smile

  14. עוגה מהממת,מכינה כבר כמה שבועות ברציפות לאור הבקשות החוזרות.פשוט מושלמת!!!!! :P

    • שירית תודה רבה וכולי גאווה על המבחר היצירתי של הכושיות באתר שלי.
      מחר או מחרתיים שימי לב תצטרף העוגה ה-18 למשפחת הכושיות שלי.
      יש לי מדי פעם חלום להוסיף למשפחה עוגה שאין כקודמתה,ומיד כשעולה לי המתכון בחלום,אני מיישמת ומכינה באמת בגאווה גדולה.
      אגב, העוגה כושית קוקוסית הוסבה גם לחג הפסח והיא להיט לחג הממשמש ובא.
      העיקר,תהנו ושיהיה תמיד טעים smile

  15. שלום לשכנתי הוירטואלית.הכנתי את העוגה ביום שישי לפי ההוראות.ואחרי שהעוגה התקררה היא התפוררה לי בחיתוך.אולי את יודעת למה?דרך אגב לא פרסמת היום שום מתכון מקווה שהכול בסדר

    • לא יודעת למה. תקראי שוב ותבדקי למה התפוררה.
      הכל בסדר ויהיה מתכון היום או מחר smile תודה smile

  16. יש לי רק רבע כוס קוקוס
    האם להוסיף יותר קמח?..
    וכמה….
    :lol:
    תודה

  17. עוגה מדהימה ניסיתי היום יצא מדהים
    האמת את הסוכר הורדתי לשלושת רבעי כוס כי אני סוכרתית ויצא מתוק מספיק וטעים מאד אני גרה בחו"ל אז השמנת הצמחית שהשתמשתי בה מתוקה ככה שהציפוי יצא מתוק מספיק
    עוגה רכה ועסיסית הכנתי גם את סלט הכרוב הססגוני ואין מילים גם מרהיב במראה וגם טעים ביותר
    כמה טוב שמצאתי אותך
    תודה רבה מכל הלב פירגה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • אורנה איזה יופי :lol: אני מקווה שתמשיכי להכין מהמגוון העצום שבאתר שלי ותשמחי את באי ביתך.
      מאחלת לשתינו המשך נפלא וטעים
      ו smile ברוכה הבאה

  18. הי פירגה, רציתי לומר שניתן להכין את העוגה מקמח מלא והיא יוצאת מושלמת (מפחיתים מעט מהקמח בשביל לשמור על אווריריות) וכן הורדתי מכמות הקוקוס כי לא כולם אוהבים…
    בקיצור יצא מושלם והתחסל מהר!!! smile ;) :lol:
    ושוב תודה על המתכונים המעולים שלך…

    • חגית הי ותודה רבה
      כבר כתבו לי שהכינו אותה עם קמח מלא.אני שמחה מאד כי זה ירצה הרבה חברים שמעדיפים אותו.
      לבריאות והמשך טעים smile

  19. פירגה יקרה
    לא ידעתי מה להכין ומיד נגשתי לפה
    וכל החומרים היו בבית איזה כיף
    הבנות פה נהנו
    וגם שלחת לחברה מהעוגה ומהעוגיות בבצק הלבן
    תודה
    פשוט כיף להכין מהמתכונים שלך הכל פשוט ומובן

  20. שבת שלום יקירתי
    בגלל שאת כוהנת הבישול שלי ושל ביתי אני מרשה לעצמי לשאול אותך שאלה כללית:
    בעוגיות גלילה או כרוכיות כשכתוב שיש להוסיף שמנת מה להוסיף במקום מיץ תפוזים או מים זה בגלל רגישות לחלב
    תודה smile smile

  21. פירגה הי
    הכנתי את העוגה והיא מדהימה אבל מה אני רוצה להכין אותה בלי הקוקוס כי חלק מאיתנו (במשפחה) לא אוהבים את החתיכות בפה של הקוקס , מה אני צריכה לשים במקום הקוקוס
    תודה רבה וחג שמח
    סילבי

  22. שלום פירגה יקרה,הכנתי את העוגה והיא היתה טעימה ביותר (כמו כל מתכונייך).אפיתי אותה בתבנית חד פעמית ושאלתי האם אפשר לאפות אותה בתבנית מתפרקת .השאלה נובעת מהמרקם הנוזלי של העיסה ואני חוששת שהיא לא תנזל החוצה.מה דעתך? :?
    מאחלת לך המשך חג שמח smile

  23. שלום פירגה
    אני נהנת מאוד מהמתכונים באתרך ורבים ממשפחתי בעקבותי
    אתמול הכנתי את העוגה כפי הוראות המתכון,אך לצערי תחתית העוגה יצאה לא אפויה וכן גם לא תפחה.
    מה יכול לגרום לכך?
    תודה מראש

    • ברור שאני יודעת למה לא הצליח ואיפה טעית

      כתבתי מספר פעמים ואני מדגישה כל הזמן

      את הכושיות שלי צריך לערבב ה מ ו ן זמן עד שהמרקם של הבלילה נהיה כמו של קרם שוקולד ואחיד.

      תכיני שוב,לא להתייאש. העוגה הזו היא אחת הטעימות שבאתר……..בהצלחה

  24. האם אפשר להכין את העוגה בתבנית אינגלישקייק ארוכה?
    ואם כן
    צריך למלא חצי או עד למעלה כמעט?
    (וב2 תבניות? )
    סליחה ותודה

  25. פירגה יקרה,האם גם עם קמח יש להשהות את העוגה על השיש 40 דקות או רק עם קמח מצה?
    תודה לאה

  26. פירגה יקרה,
    יש לי את המתכון של העוגה הזו כושית בקוקוס עוד מלפני 5 שנים (מהפורום בתפוז)
    חיפשתי עוגת יומולדת שאוכל להכין ליומולדת של בעלי לפסח ואיתרתי את המתכון הזה ואני חייבת לשתף ולהגיד שהיא מ-צ-ו-י-נ-ת!!! רכה ובדיוק במתיקות הנכונה. הילדים וגם בעלי ליקקו את האצבעות וכבר העברתי המלצות לגיסתי.
    לשמחתי מצאתי אותה כאן בשם קצת שונה.
    ובהזדמנות מאחלת לך ולמשפחתך חג שמח ושנה נפלאה smile
    לילך

    • לילך,יש בעוגות לפסח באתר שלי, את העוגה עם המרה שלי לקמח מצות. חבל שלא ראית את העוגות מלכתחילה. בהצלחה ובהנאה.
      חג שמח.

  27. עכשיו ראיתי באתר את המתכון של הכושית קוקוסית לפסח ונראה לי שזה המתכון הנכון :P
    בכל מקרה, מתכון מצוין ונראה לי שאני הולכת להכין אותה השבוע שוב… smile
    תודה רבה

  28. פירגה יקירה, חזרתי לדווח לך שהעוגה יצאה משגעת כולם בעבודה השתגעו עליה וכמובן ביקשו מתכון והפנתי אותם אלייך, אין לי מילים להודות לך פירגה אני מחר יכין שוב את העוגה לשבת למשפחה אז תודה רבה לך לילה טוב ושבת שלום ומבורך לך ולאוהבייך …תבורכי, יפה :lol:

    • יפה יקירה,
      שבת נפלאה לך ואני שמחה מאד שנהניתם מהעוגה.
      לבריאות ובשמחות smile

  29. היי פירגה הכנתי את העוגה יצאה טעימה מאוד חמותי טעמה ואמרה שזו העוגה הכי טעימה שאכלה . אני צריכה להכין לכתה של בני לפורים בתבנית חד פעמית גדולה. אני חושבת להכפיל כמויות , האם זה יהיה מספיק או לשלש ושוב תודה על המתכונים הנפלאים ושבוע טוב אירית

  30. היי פירקה עוגה טעימה מאוד כולם אהבו אני רוצה להכין לבית ספר בתבנית חד פעמית הכי גדולה האם צריך להכפיל או לשלש כמויות שבוע טוב אירית

  31. היי פירגה העוגה מאוד טעימה ואני רוצה להכין אותה לבית הספר בתבנית חד פעמית הגדולה ביותר האם אני צריכה להפיל את הכמויות או לשלש ? בתודה אירית

  32. היי פירגה, האם לתבנית חד פעמית גדולה צריך להכפיל כמויות או להוסיף עוד 50% על הכמות.
    בתודה אירית

    • אירית ערב טוב
      תכיני את הענקית שלי ותמירי ח ל ק מהקמח בכוס וחצי קוקוס.
      בהצלחה,עוגה נפלאה. smile

      • היי פירגה. תודה על התשובה המהירה. העוגה באמת מצוינת ולבני יש יום הולדת ואני צריכה להביא עוגה ליום ראשון . רשמת לי חלק מהקמח. את יכולה להגיד לי כמה בדיוק, כוס או חצי כוס. בתודה אירית

          • בעוגה הענקית בתבנית הגדולה את יכולה להמיר חלק מהקמח בכוס וחצי קוקוס.

  33. היי פירגה. שמתי 3 כוסות קמח ו- כוס וחצי קוקוס וציפיתי בקרם שוקולד. אני מקווה שזה בסדר או שעשיתי טעות. אני לא יכולה לטעום כי הכנתי אותה למחר ליום ההולדת של בני. מה דעתך ? את לא אומרת כמה קמח . למה הכוונה חלק מהקמח ?

    • את כותבת פה ולא בעוגה המדוברת. הענקית.
      בענקית יש 4 כוסות קמח? אז מתוך הארבע תמירי כוס וחצי לקוקוס, אז יישאר לך 1/2 2 כוסות קמח.
      אני מקווה שתאהבו את העוגה. smile

  34. היי פירגה, תודה על תשובתך אבל עשיתי אותה לפני שענית לי ושמתי 3 כוסות קמח וכוס וחצי קוקוס. האם זה בסדר ? אני לא יכולה לטעום אותה כי היא ליום הולדת מחר של בני

    • אירית יקרה,על איזו עוגה את מדברת? על הענקית?
      את פשוט כותבת פה כשיש עוגה אחרת לימי הולדת "מוגדלת" שאליה אני מתייחסת בתשובות שלי.
      אז איזו עוגה בסוף הכנת?.
      ואנא,רשמי את התגובות שאת כותבתבתוך המתכון עצמו כדי שאוכל לענות בבהירות.
      תודה לך smile

    • הי סמי,איזה כיף להוסיף עוד תגובה טעימה למתכון המעלף הזה.
      כיף לקרוא את כל התגובות ועושה חשק להכין מייד.
      תודה וחג סוכות שמח לכולכם smile

  35. היי פירג'ה,
    אני רוצה להכין את העוגה הזאת היא נראית מהמם!
    יש לי 2 שאלות:
    1- במה ניתן להמיר את המים? אפשר בשמנת מתוקה (או במיץ תפוזים)? (אני אוהבת עוגות שוקולד שבבלילה שלהם יש שמנת מתוקה).
    2- ראיתי שכתבת שצריך לערבב הרבה-למה? מניסיוני אני יודעת שדווקא בעוגות בחושות רצוי לערבב
    כמה שפחות-לערבב רק עד שיש תערובת אחידה. אחרת,הקמת מתחיל לפתח גלוטן והעוגה יוצאת דחוסה.
    מדוע את ממליצה לערבב המון זמן?

    תודה רבה!!! smile
    אלומה

    • הי אלומה
      העוגה נפלאה אבל מה? אסור לשנות בה כלום.
      להכין אותה עם מים ולבחוש המון זמן עד שהבלילה תיהפך לקרם שוקולד.
      זהו…..תכיני ואשמח לחוות דעתך.
      אם תחליטי לשנות משהו אחרי הפעם הראשונה? עלייך ;) ;)

  36. היי פירגה smile
    אוקיי,אנסה אותה בדיוק כמו שכתבת.
    אחזור לדווח (אכין רק ביום חמישי).
    תודה רבה רבה smile

    • ואם יערב לך,יש לי אותה מהדורה לחג הפסח והיא אחת העוגות הטעימות בחג.
      בהצלחה ואחכה לשמוע את חוות דעתך.תודה. smile

  37. היי פירגה,
    יש לי שאלה כוללת על העוגות כשאת רושמת לערבב האם זה ידני או במיקסר?
    בגלל שאמרת שיש לערבב טוב טוב אז אני מעדיפה במיקסר השאלה זה אם זה בסדר או שזה משנה את התוצאה הסופית?
    התשובה אולי ברורה מאליה אבל כמו שציינתי אני חדשה בתחום ;)

    • סטפני הי,

      במתכונים שלי אם המילה מיקסר לא כתובה אז הכל ידני. אפשרי במקצף יד. לא חשמלי.

      במידה ואני רוצה שימוש במיקסר המילה מיקסר תופיע בבירור במתכון.

      אני מקווה שתהני מהאתר ותעדכני אותי מדי פעם על התוצאות.

      ברכות ושהות נעימה ממני פירגה smile

      בהצלחה smile

  38. היי פיגרה היקרה !
    העוגה עכשיו בתנור , יש אפשרות להרטיב אותה לא בשמנת מתוקה ?

להגיב על מירי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *