מאפה נוסטלגי ישן נושן . אוהבת לפתוח את הקופסה ולראות את החיתוכיות היפות מסודרות ומזמינות.
מצרכים לבצק:
חצי כוס סוכר
120 גרם חמאה או מרגרינה רכה
2 כוסות קמח תופח
4 חלמונים
1/2 כוס מיץ תפוזים+קליפת תפוז
כף ליקר או שרי לטעם
אופן ההכנה:
ללוש לבצק חלק ונעים ולהוסיף קמח תוך כדי לישה.
משטחים את הבצק בתבנית משומנת 27X33 ומיישרים אפשר לשטח בידיים לחות (לא רטובות)
דוקרים במזלג את פני הבצק שלא יתפח .
אופים כ-20 דקות עד להזהבה בחום 175
מצננים כ-5 דקות.
למרוח בנדיבות ריבה או ממרח תמרים ולתבל מעל במעט קינמון.
אפשר לפזר מעל לריבה אגוזים קצוצים או שוקולדצ'יפס
להקציף 4 חלבונים עם 1/4כוס סוכר. להוסיף ביד בבחישה עדינה 100 גרם קוקוס או אגוזים גרוסים
מורחים את הקצף על הריבה ומיישרים.
אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות. או עד שהקצף משחים .
"טיפים"
1. אפשרות להקציף את החלבונים עם הסוכר בלי האגוזים ולפזר את האגוזים לקישוט מעל לקצף – כמו בתמונה המצ"ב.
2. כשיש מתכונים בציפוי קצף ביצים וסוכר ואתם לא כל כך אוהבים את טעם וריח הביצים, תוסיפו אחרי ההקצפה של
הביצים, חופן או שניים של קוקוס או אגוזים ותערבלו בעדינות פנימה.
3. אפשר להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל ולהוסיף 2 כפיות אבקת אפיה
4. אפשר לפזר מעט קינמון מעל לממרח שבחרתם.
תהנו
מתכון נהדר..בדיוק חיפשתי מתכון דומה
תודה
מחכה ומצפה לתגובה אחרי טעימה
תודה
היי פירגה!
באמת מזכיר לי את המתכונים של פעם.
בצעירותי הייתי עושה מתכון דומה עם ריבה,
כשהציפוי היה קצף של חלבונים מעורב בקוקוס.
השבוע אני עושה את העוגה הזו.וניראה את התגובות.
עדנה,גם לי יש באתר עוד עוגות דומות לזו. אבל בכל זאת לכל אחת הטעם והייחוד שלה.
זו מאד עשירה ומרשימה.
תכיני,תשתפי ובהצלחה
אוייששששששש פירגה אני כל פעם מוקסמת מחדש מהמתכונים שלך :lol: :lol:
קבלי נשיקה ענקית – הכנתי את העוגה הילדים אהבו מאוד :lol:
לא נדבר על אבא שלי החלבי ליקק את האצבעות :eek: חחחחחחחחחחחח
לאה יקרה
תודה לך,
תודה לאבא ולילדים שאהבו
תודה ששיתפת
שלום פירגה
הייתי רוצה להשתמש בריבה אחרת אפשר? ולמה הכוונה ריבה האם אפשר עם חתיכות פרי
תודה
קונפיטורה,מעולה.