d7a1d797d79cd79120d7a4d799d7a8d792d795d7a91 - סחלב שוקולד

סחלב שוקולד

d7a1d797d79cd791 d7a9d795d7a7d795d79cd793d7991 1 - סחלב שוקולד

את הסחלב הרגיל כולנו מכירים ואוהבים. פשוט העשרתי  אותו עם שוקולד.
הנסיון הצליח מעבר למצופה .כולנו אהבנו והתלקקנו.
המצרכים:

2 כוסות חלב – אפשר גם חלב סויה מועשר סידן
1/2 כוס מים מהברז
2 כפות גדושות קורנפלור
100 גרם שוקולד מריר
כף קקאו
1/2 כוס סוכר
אפשר להוסיף 2 כפות ליקר או ברנדי לטעם

לציפוי:
כף קוקוס אגוזים וסירופ שוקולד

אופן ההכנה:

לשים את הקורנפלור והמים בכוס ולערבב היטב עד שאין גושים

לשים בסיר:
2 כוסות חלב
100 גרם שוקולד שבור לקוביות
כף קקאו
1/2 כוס סוכר
לבחוש בהתמדה ולהביא לסף רתיחה.
ברגע שמתחיל לרתוח,לערבב שוב את הקורנפלור עם המים ומיד להוסיף לסיר ולערבב כל הזמן עד שיסמיך.
ברגע שמסמיך לסגור את הלהבה ולהעביר מיד לכלי הגשה לפני שיתקשה.

לקשט בסירופ שוקולד קוקוס ואגוזים

"טיפים"
בחורף נהדר חם ומהביל
בקיץ לשים במקרר ולאכול קר.
תהנו

וכאן בתוך תפוז הכינה ש712,  שרית שמעצבת את ההגשה כמו באגדות

שרית כותבת לי:   המתכון הוא שלך , אך השתמשתי בשוקולד תפוז 74%  ,  הוספתי 2 טיפות תמצית תפוזים { קניתי אצל גרובשטיין בדרום ת"א } , ובסוף כשכיביתי את האש הוספתי 2 כפות ליקר תפוזים . { אחרי הכיבוי , כדי שהאלכוהול לא יתנדף בבישול . }
d7a1d797d79cd791 d7a9d7a8d799d7aa - סחלב שוקולד

תהנו

תהנו מהסחלב כפי שהכינה פירגה:

 

28 תגובות על “סחלב שוקולד

  1. קר לי וישר חיפשתי אצלך סחלב :lol:

    סחלב רגיל, עושים בלי תוספות השוקולד?

  2. הרגע הבן שלי לקח הדפסה של המתכון הזה…הוא בטוח לא יוותר על השוקולד ;)
    את מככבת אצל כל אחד מאיתנו :lol:

    ואגב, בשבת נוסף לכל הכוכבים שהכנתי כאן ממתכונותייך
    הכנתי את עוגת המיץ תפוזים נוסטלגית-נעמי
    בחיים לא יצאה לי עוגה כל כך אוורירית (אפילו שהכנתי אותה בתבניות אינגליש קייק)

    • ה ל ל ו י ה לדודה נעמי.
      אמסור לה את המחמאות.

      הסחלב שוקולד בטוח יהיה מעדן מנצח במהלך החורף הגשום והקרוב.

      אני כבר הכנתי גם עם מיץ תפוזים+ליקר תפוזים במקום חלב .צבע מדהים.

      אז לעבודה ולטעימה :lol:

  3. אז ככה…החלטתי לעשות את הגרסה הרגילה
    (כי אני לא יודעת מה עבר עליי כאשר ברגעי השעמום של התור בקופה התחלתי לקרוא את אחוזי השומן והקלוריות של חבילת השוקולד שייעדתי למתכון הזה :cry: )

    התחלתי והנפש כל הזמן צעקה "שוקולד שוקולד" laugh

    גייסתי את הבכור לחפש שוקולד…ולא היה

    כל כך התעצבתי..החלטתי להכניס כף קפה laugh laugh laugh זה יצא מר עד שהגעתי לכמות נורמלית של חלב…

    ואני פירגה, בסה"כ רציתי שוקולד ללא שוקולד… :twisted: בסה"כ רציתי להיות ממושמעת כי הרופאה אמרה לי שהכולסטרול שלי כבר לא טוב אלי laugh

    אוף אוף אוף
    נראה לי שאולי אני אכין רק עם כף שוקולד למריחה
    אולי ככה נחייה בשלום הכולסטרול אני והנפש ;)

    עכשיו אני רואה שרשמת על מיץ תפוזים…מה סחלב ממיץ תפוזים?

    • יקירתי היית יכולה להכין עם שוקולד של מרמולייט.

      כנסי לאתר ———–לחפש . ורשמי את המילה: מלבי
      תקבלי מלבי תפוזים ועוד כמה אפשרויות……
      סחלב/מלבי זה למעשה די דומה.
      נשיקות smile

  4. פירגוש אתמול בערב הכנתי שוב את הסחלב הטעים.

    ממליצה לכולם ,לרוץ להכיןןןןןןןןן

  5. תודה על הטעים הטעים הזה , נהניית ומתפנקת לי { ויותר מידי …..} עם המשקה הנפלא שמחמם בימים קרים { וגם לא כ"כ קרים ……} את הגוף והכי הכי מרומם את הנפש … אוהבת מאוד !

    מומלץ בחום , רוצו חיש להתפנק …….. שווה ביותר !!!

    smile

    תודה על הפירגון ,לכבוד הוא לי שתמונתי מככבת באתר כה מכובד !

    אוהבת ,
    שרית-ב

  6. היי. אתמול בערב הכנתי…
    יצא נהדר אבל קצת יותר מידי מתוק לטעמי, בפעם הבאה אשים פחות סוכר…
    :lol:

  7. צהריים טובים!
    הכנתי עכשיו את הסחלב, היה לי קצת רוטב של דובדבנים שבישלתי מלפני כן לעוגה הפוכה אז שמתי קצת בתחתית הכוס ומעל זה שפכתי את הסחלב. הרוטב עלה והקיף את הסחלב וזה נראה נ-ה-ד-ר! קצת אגוזים גרוסים ודובדבן אחד מלמעלה והוצאתי להצגה בויטרינה שלנו. עכשיו רק צריך לחכות ולראות מה תהיינה תגובות הלקוחות המקומיים… :lol:

    • שירה תודה smile ואשמח לשמוע את התגובות אחרי הטעימות smile זה נשמע מעולההההההההה

  8. וואו!!! לא האמנתי שייצא כ"כ טעים, ובכ"כ מעט זמן!
    מתכון נהדר, שימח ופינק אותנו מאוד. :lol:

    2 כפות גדושות קורנפלור הסמיכו את המשקה מהר מאוד. נראה לי שפעם הבאה (בטוח תהיה פעם הבאה…) אשים מעט פחות (אולי לא גדושת? :? )

    המון תודה וחג שמח smile

    • כן,תשימי פחות ותלמדי להבא מה הכמות המדוייקת. זה לא צריך להיות קשה אלא סמיך.

  9. פירגה היקרה מאוד!

    איזה כיף שיש אותך! כל פעם שאני במטבח ולא מוצאת מה להכין אני רצה לאתר שלך ומוצאת!!!! :lol:
    תודה!
    לגבי הסחלב, מהי הכמות המתקבלת? אנחנו זוג ואני לא רוצה להכין יותר מזה…
    שוב תודה, smile
    מיטל

  10. זה לא סחלב , זה משקה שוקולד חם, סחלב מכיל מרכיב שמיוצר מפקעות שורש צמח הסחלב, ובמשקה זה אין את המרכיב הזה, וכמו שמלבי מכיל קורנפלור עם תמצית שושנים משקה זה מכיל קורנפלור עם שוקולד, לכן אינכם יכולים להציג משקה שוקולד כסחלב, זה מאכזב לראות משהוא כל כך מיוחד ומוצג כל כך יפה ולגלות שאין בכלל את המרכיב ההכרחי כדי להיקרא משקה סחלב.

  11. smile שאלה חוצפנית : האם ניתן לבתר על הסוכר? או להחליף לממתיק? חצי כוס סוכר זו כמות גדולה מדי עבורי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *