הנסיון הצליח מעבר למצופה .כולנו אהבנו והתלקקנו.
2 כוסות חלב – אפשר גם חלב סויה מועשר סידן
1/2 כוס מים מהברז
2 כפות גדושות קורנפלור
100 גרם שוקולד מריר
כף קקאו
1/2 כוס סוכר
אפשר להוסיף 2 כפות ליקר או ברנדי לטעם
לציפוי:
כף קוקוס אגוזים וסירופ שוקולד
אופן ההכנה:
לשים את הקורנפלור והמים בכוס ולערבב היטב עד שאין גושים
לשים בסיר:
2 כוסות חלב
100 גרם שוקולד שבור לקוביות
כף קקאו
1/2 כוס סוכר
לבחוש בהתמדה ולהביא לסף רתיחה.
ברגע שמתחיל לרתוח,לערבב שוב את הקורנפלור עם המים ומיד להוסיף לסיר ולערבב כל הזמן עד שיסמיך.
ברגע שמסמיך לסגור את הלהבה ולהעביר מיד לכלי הגשה לפני שיתקשה.
לקשט בסירופ שוקולד קוקוס ואגוזים
"טיפים"
בחורף נהדר חם ומהביל
בקיץ לשים במקרר ולאכול קר.
תהנו
וכאן בתוך תפוז הכינה ש712, שרית שמעצבת את ההגשה כמו באגדות
שרית כותבת לי: המתכון הוא שלך , אך השתמשתי בשוקולד תפוז 74% , הוספתי 2 טיפות תמצית תפוזים { קניתי אצל גרובשטיין בדרום ת"א } , ובסוף כשכיביתי את האש הוספתי 2 כפות ליקר תפוזים . { אחרי הכיבוי , כדי שהאלכוהול לא יתנדף בבישול . }
תהנו
תהנו מהסחלב כפי שהכינה פירגה:
קר לי וישר חיפשתי אצלך סחלב :lol:
סחלב רגיל, עושים בלי תוספות השוקולד?
ב ד י ו ק
זה ממוגג את הנפש ;)
הרגע הבן שלי לקח הדפסה של המתכון הזה…הוא בטוח לא יוותר על השוקולד ;)
את מככבת אצל כל אחד מאיתנו :lol:
ואגב, בשבת נוסף לכל הכוכבים שהכנתי כאן ממתכונותייך
הכנתי את עוגת המיץ תפוזים נוסטלגית-נעמי
בחיים לא יצאה לי עוגה כל כך אוורירית (אפילו שהכנתי אותה בתבניות אינגליש קייק)
ה ל ל ו י ה לדודה נעמי.
אמסור לה את המחמאות.
הסחלב שוקולד בטוח יהיה מעדן מנצח במהלך החורף הגשום והקרוב.
אני כבר הכנתי גם עם מיץ תפוזים+ליקר תפוזים במקום חלב .צבע מדהים.
אז לעבודה ולטעימה :lol:
אז ככה…החלטתי לעשות את הגרסה הרגילה
(כי אני לא יודעת מה עבר עליי כאשר ברגעי השעמום של התור בקופה התחלתי לקרוא את אחוזי השומן והקלוריות של חבילת השוקולד שייעדתי למתכון הזה :cry: )
התחלתי והנפש כל הזמן צעקה "שוקולד שוקולד"
גייסתי את הבכור לחפש שוקולד…ולא היה
כל כך התעצבתי..החלטתי להכניס כף קפה זה יצא מר עד שהגעתי לכמות נורמלית של חלב…
ואני פירגה, בסה"כ רציתי שוקולד ללא שוקולד… :twisted: בסה"כ רציתי להיות ממושמעת כי הרופאה אמרה לי שהכולסטרול שלי כבר לא טוב אלי
אוף אוף אוף
נראה לי שאולי אני אכין רק עם כף שוקולד למריחה
אולי ככה נחייה בשלום הכולסטרול אני והנפש ;)
עכשיו אני רואה שרשמת על מיץ תפוזים…מה סחלב ממיץ תפוזים?
יקירתי היית יכולה להכין עם שוקולד של מרמולייט.
כנסי לאתר ———–לחפש . ורשמי את המילה: מלבי
תקבלי מלבי תפוזים ועוד כמה אפשרויות……
סחלב/מלבי זה למעשה די דומה.
נשיקות
פירגוש אתמול בערב הכנתי שוב את הסחלב הטעים.
ממליצה לכולם ,לרוץ להכיןןןןןןןןן
אילניתוש,תודה על ההמלצה לסחלב שוקולדה :lol:
תודה על הטעים הטעים הזה , נהניית ומתפנקת לי { ויותר מידי …..} עם המשקה הנפלא שמחמם בימים קרים { וגם לא כ"כ קרים ……} את הגוף והכי הכי מרומם את הנפש … אוהבת מאוד !
מומלץ בחום , רוצו חיש להתפנק …….. שווה ביותר !!!
תודה על הפירגון ,לכבוד הוא לי שתמונתי מככבת באתר כה מכובד !
אוהבת ,
שרית-ב
שריתוש :lol:
לילה טוב יקירתי.אוהבת אותך
יצא מעולה מאוד אוהבת
הללויה רינה ;) שימחת אותי מאד
היי. אתמול בערב הכנתי…
יצא נהדר אבל קצת יותר מידי מתוק לטעמי, בפעם הבאה אשים פחות סוכר…
:lol:
שילונת תודה שחזרת לשתף
המשך טעים
צהריים טובים!
הכנתי עכשיו את הסחלב, היה לי קצת רוטב של דובדבנים שבישלתי מלפני כן לעוגה הפוכה אז שמתי קצת בתחתית הכוס ומעל זה שפכתי את הסחלב. הרוטב עלה והקיף את הסחלב וזה נראה נ-ה-ד-ר! קצת אגוזים גרוסים ודובדבן אחד מלמעלה והוצאתי להצגה בויטרינה שלנו. עכשיו רק צריך לחכות ולראות מה תהיינה תגובות הלקוחות המקומיים… :lol:
שירה תודה ואשמח לשמוע את התגובות אחרי הטעימות זה נשמע מעולההההההההה
פירגה שלום!
יש גם גירסה קייצית? וגם שאלה: אפשר לשים בכוסות חד פעמי?
תקררי
וואו!!! לא האמנתי שייצא כ"כ טעים, ובכ"כ מעט זמן!
מתכון נהדר, שימח ופינק אותנו מאוד. :lol:
2 כפות גדושות קורנפלור הסמיכו את המשקה מהר מאוד. נראה לי שפעם הבאה (בטוח תהיה פעם הבאה…) אשים מעט פחות (אולי לא גדושת? :? )
המון תודה וחג שמח
כן,תשימי פחות ותלמדי להבא מה הכמות המדוייקת. זה לא צריך להיות קשה אלא סמיך.
האם אפשר להכין מראש, לשמור במקרר, ולחמם כשמגישים לאורחים?
מיכל,זה מה שאני עושה.
פירגה היקרה מאוד!
איזה כיף שיש אותך! כל פעם שאני במטבח ולא מוצאת מה להכין אני רצה לאתר שלך ומוצאת!!!! :lol:
תודה!
לגבי הסחלב, מהי הכמות המתקבלת? אנחנו זוג ואני לא רוצה להכין יותר מזה…
שוב תודה,
מיטל
תודה מיטל
הכמות ל-2 אנשים.
תהנו.
זה לא סחלב , זה משקה שוקולד חם, סחלב מכיל מרכיב שמיוצר מפקעות שורש צמח הסחלב, ובמשקה זה אין את המרכיב הזה, וכמו שמלבי מכיל קורנפלור עם תמצית שושנים משקה זה מכיל קורנפלור עם שוקולד, לכן אינכם יכולים להציג משקה שוקולד כסחלב, זה מאכזב לראות משהוא כל כך מיוחד ומוצג כל כך יפה ולגלות שאין בכלל את המרכיב ההכרחי כדי להיקרא משקה סחלב.
תודה אורה יקרה.
אבל הכל יישאר כתוב ומצולם כפי שהרגש שלי מדבר אלי. :lol:
שאלה חוצפנית : האם ניתן לבתר על הסוכר? או להחליף לממתיק? חצי כוס סוכר זו כמות גדולה מדי עבורי
עדינה,אפשר תחליף