התוספות מצטברות על פני האורז כמצע צבעוני ומרהיב.
אפשר לוותר על הצימוקים והשקדים ולהוסיף עוד כוס ירוקים.
מצרכים:
2 כוסות אורז בסמטי (אריזה כחולה (עדיף)
כוס צימוקים+50 גרם שקדים מולבנים (אפשר לשלב חמוציות מתוקות וצנוברים)
כוס עשבי תיבול טריים (בצל ירוק: תרד, שמיר:נענע:פטרוזיליה:כוסברה:סלרי)
מלח לטעם או מלח ואבקת מרק עוף, אפשר להוסיף פפריקה וכורכום
פלפל שחור לטעם
קורט אגוז מוסקט
רבע כוס שמן (אפשר פחות)
4 כוסות מים רותחים
2 כוסות אורז בסמטי (אריזה כחולה (עדיף)
כוס צימוקים+50 גרם שקדים מולבנים (אפשר לשלב חמוציות מתוקות וצנוברים)
כוס עשבי תיבול טריים (בצל ירוק: תרד, שמיר:נענע:פטרוזיליה:כוסברה:סלרי)
מלח לטעם או מלח ואבקת מרק עוף, אפשר להוסיף פפריקה וכורכום
פלפל שחור לטעם
קורט אגוז מוסקט
רבע כוס שמן (אפשר פחות)
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר את כל המצרכים חוץ מהמים ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב עד לצבע זהוב .
2. מוסיפים את המים הרותחים . מערבבים. לא ממשיכים את הבישול על הגז.
3. מיד מעבירים הכל לתבנית עמוקה (מיועדת להגשה ומתאימה לאפיה) ועוטפים אותה היטב בניר כסף
לחורר בניר 5 חורים עם קיסם עץ.
4. לאפות בתנור שחומם מראש-בחום 170 מעלות כ-30 דקות או עד שמוכן ורך
1. מכניסים לסיר את כל המצרכים חוץ מהמים ומטגנים 5 דקות תוך ערבוב עד לצבע זהוב .
2. מוסיפים את המים הרותחים . מערבבים. לא ממשיכים את הבישול על הגז.
3. מיד מעבירים הכל לתבנית עמוקה (מיועדת להגשה ומתאימה לאפיה) ועוטפים אותה היטב בניר כסף
לחורר בניר 5 חורים עם קיסם עץ.
4. לאפות בתנור שחומם מראש-בחום 170 מעלות כ-30 דקות או עד שמוכן ורך
"טיפים"
1. האורז יוצא טעים להפליא גם בלי התוספות.
2. יש אפשרות לבשל את האורז על הגז
תהנו
תהנו
היי פירגה,
האם אפשר להחליף את האורז הלבן לאורז מלא ?
תודה על תשובתך.
פירגה היקרה
איזה צימוקים התכוונת; בהירים או כהים?
תודה וחג שמח
שרי
שרי הי
הכנתי עם בהירים
לבריאות וחג שמח
מכירה את המתכון הוא מעולה אנחנו משלבים ומגוונים את האורז עם מה שיש ..אפונה..בצל..גזר..תפו"א ,תירס וכו…
אנסה אותו מחר. נראה פשוט טעים וקל להכנה.
מקווה שהאורז יוצא אחד אחד.
פירגה,
אתר מדהים, טעים ופשוט קל להכנה!!!!!
מאחלת לך לשנה החדשה, המון בריאות, אושר, נחת מהילדים והנכדים וכמובן התגשמות כל חלומותייך.
:lol: :lol: :lol:
הי תמי,אחרי 30 דקות אפייה, תטעמי שהאורז רך, במידה ולא, צקי מעט מים רותחים מאחד הדפנות, כסי שוב ותמשיכי לאפות מכוסה.
בד"כ אחרי 30 דקות האורז אמור להיות רך ואחד אחד.
מקווה שתהנו מהאורז הטעים.
תודה על הברכות וגם לכם,שנה נפלאה וגמר חתימה טובה
וכמה זמן בבקשה על הגז גבירתי?
תודה רבה ויום נעים