dscf5053 - מרק בצל עם שעועית ובורגול

מרק בצל עם שעועית ובורגול

dscf5053 300x225 1 - מרק בצל עם שעועית ובורגולמרק בטעמים , נפלא ומיוחד שמחמם את הנשמה בחורף.

מצרכים:
2 כוסות שעועית לבנה, שהושרתה במים לילה
3 כפות שמן זית
3 בצל, קצוץ דק
4 שיני שום מעוכות
2 רסק עגבניות קטנים 200 גרם ביחד
2 ליטר מים חמים מעורבבים עם 2 כפות אבקת מרק בצל
1 כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית חוויאג' למרק
כף סוכר
1/2 כוס בורגול מהשקית אבל שטוף במסננת

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר מרק גדול. מוסיפים ומטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את השום.
מוסיפים את יתר המצרכים ומרתיחים.
מוסיפים מים 3/4 מגובה הסיר. שוב מרתיחים.
טועמים ומשבחים את המרק בטעמים שרשומים.
מבשלים על להבה קטנה עם מכסה תואם לסיר, עד שהשעועית רכה מאד. אם צריך מוסיפים מים רותחים.
תהנו.

13 תגובות על “מרק בצל עם שעועית ובורגול

  1. פעם ראשונה שאני מגיבה לפני שהכנתי (רק השריתי את השעועית), אך הדמיון הקולינרי שלי מבשר מרק מנחם, עשיר בטעם, ריחני ובריא.
    גם כשהשמש -כמו היום-זורחת, מרק שעועית גורם נחת…
    להתראות בארוחת הערב

      • יש לי בפריז'ר שעועית לבנה מבושלת שהוקפאה.
        האם אפשרי להכין לפי הוראות המתכון בקיצור זמן הבישול של השעועית?

        • אורלי הי,
          בוודאי שאפשר.תקצרי את זמן הבישול רק עד שהשעועית ממש ממש רכה וזהו…
          תהנו smile

  2. שעכשיו יורד גשם וסוער הכנתי את מרק לארוחת ערב תודה מרק ממש מעולה ליום חורפי תבורכי :lol:

  3. אודה לך מאד פירגה עם תכתבי מתכון למרק גולאש חורפי וטעים !

    בשורות טובות והרבה בריאות

    אתי smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *