מדהימה ביופיה . נחשקת ביותר.
המצרכים לבצק:
3/4 חבילה מרגרינה רכה או חמאה
חלמון ביצה
2 כוסות קמח תופח
1/4 כוס סוכר
כפית שמנת חמוצה 9% (היתר ישמש למלית)
ללוש לבצק נעים ורך
לשטח רק כחצי כמות מהבצק בתבנית עגולה מספר 26 שכבת הבצק צריכה להיות ד ק ה ולא עבה.
את יתר הבצק תקפיאו ותכינו עוגה נוספת במשך החג
לחמם תנור לחום 175 ולאפות את הבצק עד לצבע זהוב. לקרר את הבצק היטב.
המצרכים למלית:
באותה קערה בלי לשטוף (ניגוב קל) לשים:
4 מיכלי גבינה לבנה 5% = קילו
מיכל שמנת חמוצה 9% = 250 גרם
חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה)
כוס סוכר
ביצה שלמה
לערבב בעזרת כף
לצקת את הגבינה על הבצק. ליישר.
לאפות בחום 175 בתנור שחומם מראש 40 דקות
הגבינה נשארת לבנה ומעט רוקדת
מיד להוציא ולצנן.
ציפוי תותים:
מארז תותים חתוכים. להכניס לקערה
ולערבב בזהירות עם 6 כפות סוכר
להשאיר 30 דקות ולסנן
להשאיר בצד 2 כפות מהסירופ לג'לי ואת היתר להקפיא בפריזר להזדמנות אחרת.
כשהעוגה קרה לסדר יפה את התותים מעל לגבינה
להכין ג'לי אדום לפי הוראות היצרן
להוסיף לג'לי 2 כפות מסירופ התותים שהורדנו
לחכות 3 דקות ולצקת על העוגה
לצנן את העוגה לילה לפני ההגשה
תהנו
פירגה יקרה.
כשאת מניחה את התותים על העוגה ומצפה בג'לי, האם את משאירה את העוגה בתבנית ???
לדעתי עדיף להשאיר את העוגה בתבנית ולהוציא אותה רק כשמגישים אותה ???
אף פעם לא הכנתי עוגה עם ציפוי של ג'לי ואני חוששת שהג'לי ייזל לצדדים ???
תודה שאת כאן בשבילנו ומפנקת אותנו במתכונים חדשים וכרגיל טעימים ביותר ותמיד מצליחים בזכותך :lol:
מירי יקרה,בוודאי שבתבנית.
הג'לי מטבעו נקרש מהר ושומר על צורתו הנאה.
אל תפחדי.תכיני,זה מעדן של ממש.
את הג'לי מכינים עם מים רותחים?? 3 דקות מספיק לקרר את הג'לי לפני יציקתו?
פירגה יקרה, כמה זמן צריך לאפות את הבצק?
תודה רבה!
כל המתכונים שהכנתי מהאתר שלך יצאו מאוד מוצלחים!
אודליה,תודה רבה.
את הבצק לאפות עד לצבע זהוב וכדאי לבדוק כבר אחרי 20 דקות.
פירגה יקרה,
תודה על המתכונים המצויינים שתמיד מצליחים ומאד טעימים.
הצעה, במקום לאפות בצק כתחתית לעוגת הגבינה, אפשר להניח ביסקוויטים פתי בר.
ערב טוב לוזית,
את הג'לי להכין לפי הוראות היצרן,לחכות קצת ולצקת על התותים.
לא הכנתי עם ביסקוויטים.
תודה רבה והמשך טעים
פעם. עשיתי את הבצק והוא יצא קשה ויבש. האם יש לך המלצה נוספת בעניין?
את יכולה להוסיף שמנת
היי,
כמה זה 3/4 חבילה?
הכוונה מחבילה של 200 גר' או 100 גר'? :P
נעמה הי חמודה
3/4=150
חג שמח
בוקר טוב פיאגה נישמתי….שאלה האם אפשר במקום קמח אגיל לשים קמח מצה? או קמח תפוחיאדמה? אשמח לתשובה יום נהדר וחג שמח
לאה חמדתי,את יכולה להכין את זו, שמתאימה לפסח והיא נפלאה בטעמה…..
http://pirge.co.il/עוגות-ועוגיות/עוגות-גבינה-אפויות-במגוון-טעמים/עוגת-גבינה-רכה-בלי-קמח
יום נפלא וחג שמח
ערב טוב
הכנתי ליום הולדתו של בעלי שממש אוהב עוגות גבינה.
העוגה מעולה. גם הטועמים אמרו שהיא פשוט מעולה.
בעל ביקש שפעם הבאה הוא רוצה עוגה כזו שלמה ולא פרוסה אחת.
יישר כח.
ערב טוב שרונה.
תודה לבעל שמפרגן.
בשמחות ובמזל טוב.
היי פירגה.
היתה לי הצלחה גדולה עם העוגה הזו.
מאוד אהבנו אותה .יפה וטעימה מאוד.
רבקה,תודה רבה,חיבוק מהלב.
תמשיכי להכין מטעמים ולהנות
היי פירגה,
העוגה מוכנה ומחר אצפה אותה רק האם אפשר להשתמש בצנצנת של דובדבנים במקום התותים? והאם צריך להוסיף סוכר או שאין צורך? תודה :lol:
סוזן בקר אור,
אפשר דובדבנים.לטעום ובמידה והם חמוצים להמתיק בהתאם.
חג שמח
היי פירגה
תודה לך על התשובה המהירה :lol:
קניתי צינצנת דובדבנים ואני הולכת לצפות את העוגה
נראה לי הולך לצאת מעדן….!!!
חג שבועות שנח לך ולכל בני משפחתך
סוזן, כל העוגות שלי 10.חהחהחהחהחה
יופי שבחרת להכין אותה ועם דובדבנים יצא נפלא.
חג שמח וטעים לכולכם.
בוקר טוב פירגה,
העוגה הזאת אכן יצאה מעדן דלוקס :lol:
היא נטרפה בערב חג!!
תודה על המתכונים הנהדרים שלך..
סוזן בקר אור תודה רבה לך.
שמחתי לקרוא שהעוגה טעימה ושכולם אהבו.
לבריאות ועם המון אהבה
שלום פירגה,
האם אפשר להכין רק מחצית מן הכמות לבצק (כלומר לחלק את המצרכים לשניים ולאפות רק את השכבה המיועדת לעוגה זו)?
תודה
חגית,ברור שכן בהצלחה
היי פירגה.
העוגה הזו קצרה הרבה מחמאות היא טעימה ומרשימה.
מאוד אהבו אצלי את העוגה הזו.
תודה רבה.
נלה יקרה, לעוגה הזו יש הרבה גירסאות כיד הדמיון. מחליפים את הפירות ואת הציפוי לטעמים מתאימים ונהנים כל פעם מחדש.
לבריאות ובאהבה