מפתיע בטעמים . רק מי שאוהב את ניחוחות החלבה .
מצרכים:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה-לפרווה ריץ'
4 כפות טחינה גולמית
4 כפות סילאן
כף אבקת אינסטנט פודינג וניל או אחר
אפשר להוסיף 2-3 כפות חלב/יין/מים –לפי הצורך
כף ליקר שיש בבית
מיכל שמנת מתוקה להקצפה-לפרווה ריץ'
4 כפות טחינה גולמית
4 כפות סילאן
כף אבקת אינסטנט פודינג וניל או אחר
אפשר להוסיף 2-3 כפות חלב/יין/מים –לפי הצורך
כף ליקר שיש בבית
אופן ההכנה:
לערבל במיקסר את השמנת הטחינה הסילאן והאינסטנטנ פודינג לקרם יציב ולצקת ל- 4 כלי הגשה קטנים
אופציה לקישוט:תותים,שוקולד מגורר או לפזר שערות חלבה וסילאן .
תהנו
פירגה היקרה:
אני לא מבינה איך אף אחד עוד לא הגיב על המתכון המופלא הזה… :eek:
טוב, אם כך- אני יותר משמחה להיות הראשונה לומר:
וואו,מעולה, מדהים :!:
לקח לי 5 דקות לערבל, עוד שתי דקות להתלקק עם השאריות שבקערה ועוד שלוש דקות, לשטוף את הקערה (שכבר היתה די נקייה כאמור…) ,את המקצפים ואת הכף.
הכנתי כגלידה ושמתי במקפיא
מה עוד אומר? כל כך מעט עבודה וכל כך כל כך טעים!
תודה
נ.ב.
היה לי רק וויסקי בבית (ולא היה אף ליקר) על כן השמטתי אותו… יצא מצויין ובטעם עז של חלבה.
קרסניצקה יקרה
תודה על המחמאות
פשוט בבלוג הקודם לא היתה אפשרות תגובה נוחה והרבה העדיפו לא להכנס להגיב.באתר הנוכחי הבן שלי שיפר את אופן התגובות ולכן ההיענות גדולה יותר. זה נפלא שמגיבים ועושה לי טוב.
יש המון מתכונים ישנים מעולים ואני מקווה שלאט לאט כולם יוחמאו.
צהריים טובים לך פירגה יקרה
אני מאוד רוצה להכין את הקינוח המדהים הזה לערב החג – את יכולה להגיד לי כמה מנות יוצאות מהכמות הזו?
תודה רבה וחג שמח :?
שרית חמודה כ-3 עד 4 מנות אבל אם את שומרת כשרות תבררי לגבי הטחינה.
חג שמח
תודה רבה ינוסה בקרוב!!! :lol:
פירגה יקרה: :P
מה שלומך?, איך עברו כל החגים?…
רציתי לספר שהכנתי את המוס כבר כמה פעמים ובשתי וריאציות מוצלחות ביותר.
בפעם הראשונה- הכנתי אותו כחלק מעוגת גלידה: הכנתי תחתית מפירורי ביסקוויטים, עליה שמתי את המוס הנהדר הזה, עם מעט שברי אגוזים- והקפאתי. כשהתקשה מעט, הוספתי מעל- גם מוס נוטלה והחזרתי למקפיא.. יצא סוף הדרך ואפילו לא הספקתי להכין ציפוי שוקולד- לפני שהוא נזלל בתאווה על ידי יושב הבית השני והאהוב.
הוריאציה השנייה- היתה על פי בקשה של אבי, שטעם אותו במתכון המקורי, ליקק את השפתיים והתעניין, האם אפשר להכינו גם משמנת 15% … מיד התנדבתי למצוא תשובה לקושיה והתשובה היא, כן, בהחלט!
גם במקרה זה- הכנתי כגלידה. הכל אותו דבר, רק שחסכנו כמה אחוזי שומן (די זניח בהתחשב בשאר המרכיבים, כן?…)
יוצא (אולי..) קצת פחות מוקצף… אבל טעים טעים (כך אמרו 6 אנשים) וגם אחרי יומיים בפריזר (לא נשאר שם יותר מזה…) לא גידל שיכבה של קרח.
בקיצור,
יש לך פה מתכון מעולה ומנצח!
תודה.
קרסניצקה יקרה
תודה שאת משתפת אותי ואת כולנו ;) בשידרוגים הנהדרים.
נשמע פצצות.חהחהחהחהחה
בד"כ מוסים הם מפתח להכנת עוגות גלידה/מוס על כל הגוונים והסוגים.
תודה על הפירגון וההמלצות
הי פירגה היקרה!
ברצוני להכין את המוס מחר בבוקר לא.ערב כ"קינוח רושם" ;) ….
האם לאחר ההכנה , להכניס למקפיא או למקרר יספיק?
המון תודה,
המתכונים שלך הם שם דבר אצלנו!
תודה גיל
את המוס למקרר ולזלול באותו יום.
תהנו
בס"ד
הי פריגה ,
מה אפשר במקום סילאן ?
אראל,לא הכנתי עם תחליף
פירגה יקרה,
אבקש את עזרתך
אני מחפשת מתכון שלך מזמן, מוס גבינה לבנה עם תוספות, לא זוכרת במדויק את השם של זה,זה לא בוואריה,אני זוכרת שהתמונה היתה שזה בקעריות זכוכית שקופה, זכור לך?
אני רוצה להכין, אני צריכה את המתכון ולדעת מה לקנות
תודה מראש
חיבוקים,רותי
פירגה
זה היה שכבות של גבינה ושכבה של שוקולד, אם אני זוכרת נכון
תודה
רותי
רותי אני גם לא זוכרת
כנסי לקטגוריה עוגות גבינה קרות ותעברי על כולם.אולי התמונה תזכיר לך.
ערב טוב
תודה רבה על תגובתך הזריזה, אגיע הביתה , אחפש בקלסר שלי,
שבת שלום
שלום פירגה,
גיליתי את האתר הזה לפני כמה חודשים ואני פשוט נהנית מכל מתכון ומתכון. את פשוט מדהימה!!!!! אני לא מפסיקה להמליץ עלייך לכל החברים שלי.
והמתכון הזה בנתיים הוא הדובדבן על הקצפת. הכנתי לשבת וקיבלתי כל כך הרבה מחמאות שאני כבר מחכה לשבועות ולהכין שוב ולסחוט עוד מחמאות.
תודה רבה רבה
שרונה
שרונה יקרה תודה.את מקסימה
ואגב ;) יש עוד המון "דובדבנים" באתר.חהחהחהחהחה
אני מקווה שתכיני ותהני מעוד מתכונים ותמיד תשתפי אותי בעשייה שלך. מאחלת לך שפע מחמאות :oops:
חג שמח וטעים לכולכם
בחודשיים האחרונים הכנתי את המוס הזה לפחות 6 פעמים ותמיד זכה להצלחה רבה הן בקרב הישראלים והן בקרב הגרמנים. לאחרונה הכנתי את את עוגת סופלה השוקולד של קרין גורן. במתכון שלה היא משתמשת בממרח חלבה, אני השתמשתי במקום במוס שלך מעל העוגה ופיזרתי גם גרגירי רימונים, יצא מאוד טעים. אגב, אפשר להשתמש בדבש במקום סילאן, ביחוד בברלין, שאין סילאן בכל פינה. אבל אין ספק שעם סילאן זה יוצא יותר טעים.
חג שמח!
הי מאיה יקרה
סילאן=דבש שניהם סוג של דבש ותמיד ניתנים להמרה (גם בעוגות דבש)
תודה על המחמאות למוס המיוחד שלי.
חג שמח לכולכם ושנה מתוקה
פירגה יקרה..
אני מתכננת להכין את המוס לערב החג ( בתכנון גם מוס שוקולד ומוס בננות, כולם מתכונים מופלאים שלך..), אצלנו חלווה\טחינה היא מצרך הכרחי ואהוב…
יש לי ממרח חלווה ודבש מוכן… האם אפשר לדעתך להשתמש בו במקום טחינה גולמית וסילאן???
המשך ערב נפלא.
אביטלי,תכיני כמו שאני הכנתי שלא יהיו הפתעות
האם אפשר את הקינוח כפרווה?
האם יש לך בקטגוריית קינוחים- קטגוריית פרווה?
יש המון. כנסי לקטגוריות.כל מתכון שיש חלב תמירי במים או יין.כל מתכון שיש שמנת מתוקה תמירי לריץ'.
בהצלחה וחג שמח.
פירגה יקירתי,
הכנתי לחג את המוס הנפלא הזה.
מראש הכפלתי כמויות ויצא מוס מדהים.
אני הקפאתי את המוס מספר שעות עד להגשה
והיה לו מרקם של גלידה רכה ונהדרת.
תודה על מתכון "קלי קלות" נפלא!!
מלי,תודה רבה על ההמלצה.
זה מוס נהדר וטעים ביותר. גם לנו.
תהנו וחתימה טובה לכולכם
שלום פירגה
שנה טובה וגמר חתימה טובה:)))
במתכון של מוס טחינה וסילאן, האם לא צריך להקציף את הקצפת – רק לערבל את כול המוצרים יחד?
יחד עם הליקר ו כפות מים/חלב? – כי לא רשום בהוראות המתכון מתי להוסיף את הליקר ושתי כפות המים.
תודה
נורית, זה כן להקציף את ה כ ל ביחד לקרם.
אפשר גם להוסיף בסוף אחרי שהקרם מוכן.
חג סוכות שמח
פירגה יקרה
אני רוצה להכין למחר בערב את הקינוח ל- 15 אנשים. האם פשוט להכפיל את כל הכמויות פי 4?
כדאי להכין יום קודם? כמו כן, חשבתי לקשט עם שערות חלבה ופיסטוקים קלויים, הולך?
תודות וחג שמח לך ולבני משפחתך
ענת
ענת ערב טוב
פשוט להכין כמה פעמים. המנה שרשמתי היא ל-4 או 5 תלוי בגודל.
הקישוט נחמד,כל אחד וטעמו.
חג שמח וטעים ובילוי בכיף
טעים!!!!! הכנתי לערב חג והתענגתי על כל "טעימה", תודה!!
ענבר,באהבה גדולה.
תודה ואיחולי שנה טובה וחג שמח.
מתכון מעולה.
ההכנה קלה והתוצאה טעימה, יפיפייה ומיוחדת.
תודה פירגה.
תודה רבה מירה,תהנו.
שבת שלום.שבת שקטה
היי פירגה. רציתי לשאול אם מתאים להכניס לבלילה שערות חלבה.
רבקה בקר טוב
לדעתי כדאי לפזר את שערות החלבה מעל למנה ולזרזף מעל השערות קצת סילאן.
חג שמח וטעים לכולכם
שערות החלבה לא קשורות למצרכים שבמתכון,זה תוספת…..