026 - לביבות תרד

לביבות תרד

IMG 2088 - לביבות תרדממצרכים שיש בכל בית, מכינים לביבות טעימות להפליא.
מצרכים ל-12 לביבות:
500 גרם תרד קפוא של סנפרוסט
תפוח אדמה בינוני

ביצה
1/4 כוס קמח תופח
1/4 כוס פירורי לחם
בצל קצוץ
מלח, פלפל שחור, פפריקה.
הכנה:

תפוח אדמה מקולף, מגורר דק (לא מבושל) סחוט
מפשירים את התרד וסוחטים מעודף נוזלים
מטגנים את הבצל בכף שמן ומזהיבים
שמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים.
מטגנים על מעט שמן לביבה אחת ורואים אם חסר עוד כף קמח/פירורי לחם. אם חסר, מוסיפים ומערבבים שוב.
מטגנים את כל הלביבות .
תהנו.

16 תגובות על “לביבות תרד

  1. והרי המתכון
    קציצות תרד חריפות

    המרכיבים :

    עלי תרד- חצי ק"ג, קצוץ
    שום – שן
    ביצה – (או שתים)
    קמח מצה – 3 כפות
    מלח, פלפל, פפריקה
    פלפל חריף אפשרי
    מיץ לימון – מחצי לימון

    אופן ההכנה :

    להוציא גבעולים. להרתיח גבעולים במים 10 דקות.
    לרפד סיר בגבעולים.
    לקצץ את עלי התרד. לקצץ שום, ביצה או שתים, קמח מצה, מלח, פלפל, פפריקה. לערבב לעיסה. לצור קציצות.
    לחמם שמן, בשמן חם על אש קטנה לטגן קציצות קצת ולהפוך.
    לסדר על הגבעולים שן שום ואת הקציצות.
    להוסיף כוס מים על המחבת של הטיגון, ולצקת על הקציצות. להעמיד על אש קטנה. לשפוך על הקציצות מיץ לימון ומלח.
    רבע שעה על האש.

    • אפשר עם תרד טרי,לשים אותו במים רותחים 2 דקות להעביר למי קרח,לסחוט וזהו….. smile

  2. היי פירגה.
    תודה על המתכון. אמא שלי הכינה בעבר את הלביבות האלו עבור הבת שלי (נכדתה) כדי שתאכל הרבה ברזל. הבת מתגעגעת ללביבות אלו. עכשו אוכל להכין לה את הלביבות. smile smile smile

    • אני שמחה מירי,
      הן טעימות מאד. אפשר להשמיט את תפוח האדמה ולהוסיף קצת יותר קמח. smile

    • אני הכנתי עם המדליונים. הפשרתי,סחטתי וקצצתי קצת.
      אפשר עם כל סוגי התרד.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *