מקלות כאלה שמחזיקים ביד ונמסים מעונג
מצרכים:
מחבת גדולה ועמוקה
1/2 קילו חזה עוף טחון
כף מיונז או כף טחינה
כפית קטשופ
ביצה
2 פרוסות חלה רק התוך רטוב ומפורר היטב (חשוב לסחוט היטב מהנוזלים)
כפית פטרוזיליה יבשה+1/2 בצל מגורר
תבלינים: שימו רק מה שהילדים שלכם אוהבים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון,כורכום,קינמון,בהרט.שימו במינונים של קורטים.
אם העיסה רכה צריך להוסיף קצת קמח.
מכינים מהעיסה קבבים ארוכים באורך 16 ס"מ,לשטח מעט ולטגן מ-2 הצדדים.
תגישו מיד עם תוספת שהילדים אוהבים.
ניתן להכין עם הרוטב הסילאני שלי:
רוטב:
לטגן בצל דק ולהזהיב.
להוסיף 2 כפות סילאן
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
כף או שתיים קטשופ
להוסיף 2-3 כוסות מים רותחים ולערבב.
להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
לטעום ולשפר טעם.
לצמצם את הרוטב לחצי לפני שמכניסים את הקציצות.
לא צריך לבשל את הקציצות בתוך הרוטב, רק לשלב ולהגיש ביחד.
הרוטב מתאים גם לכדורי הדגים שלי.
תהנו.
הי שבת שלום,
אפשר להחליף את שתי הכפות מיונז למשהו אחר?
תודה
מלי
כף טחינה או סלט חומוס
אפשר להחליף בטחינה גולמית.
היי פירגה יש אפשרות לאפות במקום לטגן?תודה.
תנסי עם תוספת קצת טחינה בעיסה. זה ישמור על עסיסיות.
תניחי את הקציצות על ניר אפיה משומן ותרססי גם על הקציצות לפני ובאמצע האפייה.
פחות טעים מנסיון.
נראה ממש מפתה! אבל אם אני מכינה עיסה כזו היא לא מחזיקה כאשר היא כזו ארוכה… אני בקושי מצליחה לעשות בגודל של נאגטים…. איך את מחזיקה את זה כל כך ארוך? הרי העיסה לא חזקה כמו קבב
עובדה, לא מתפרק. ראי בתמונות.
בהצלחה.
תודה. רק עוד אחת קטנה ;) האם יש תחליף לחלה (חבל לי לקנות חלה, לא אוכלים אצלנו) האם אפשר קמח או פירורי לחם… או שזה ישפיע על המרקם?
אוסנת,אין תחליף במתכון הספציפי הזה.אבל,את יכולה לנסות עם לחם רגיל.
אני לא בטוחה בתוצאות,כי לא ניסיתי
תודה. מכינה ברגע זה…. עם לחם אעדכן אותך שמחה שהגבת מהר
הכנתי. :P שמתי טחינה במקום מיונז והשתמשתי בלחם במקום חלה. אז קודם כל זה יצא טעים ממש. אבל : הם לא היו נוקשים ברמה של מקלונים לנשנש. הם נשברו ל-2 או ל-3 והאמת שדי הזכירו קציצות עוף. התובנות שלי, כשאני מסתכלת על התמונה שלך, היא אולי להפחית בכמות הלחם ולוותר על פירורי הלחם. בכל מקרה תודה רבה :P
האם אפשרלהשתמש בפירורי לחם במקום בחלה.?
לא ניסיתי עם פירורים את המתכון הזה.
אסנת הי,תעדכני בבקשה
לטוב או לרע ;) :lol:
תודה על האיכפתיות. עדכנתי לעיל
תודה אסנת.
כשאת מכינה את העיסה,תדאגי שהיא תהיה די יציבה ולא רכה.
אפשר בנוסף ללחם להוסיף כף או שתיים קמח לייצב.
תמיד אפשר לטגן רק קציצה אחת ולראות איך היא מתנהגת בטיגון ואז לשפר.
בהצלחה
תודה רבה! הקמח רעיון מעולה! (האמת היא שכבר במתכון אחר המלצת לי לעשות את זה וזה עבד נהדר) אבל תודה רבה מאוד על האיכפתיות ועל המתכון. מכל הלב! :lol:
בשמחה,חיבוק
לילה טוב.
היי פירגה, הקציצות יצאו מדהימות.
הכנתי כמה מתכונים מהאתר בסוף שבוע
וחזרתי לפרגן
תודה רבה.
כל מתכון יוצא מדהים
קרן הי,
אני שמחה לקבל פירגון ומחמאות. תודה רבה.
המשך טעים ביחד
כרגיל המתכונים שלך "פצצה" אחד אחד. רצית לשאול אם אפשר להכין אותו מתכון עם בשר הודו טחון?
רחל בקר אור,
תודה חמודה ובוודאי שאפשר הודו. תכיני , לבריאות.
יום טוב
האם אפשרי ללא הבצל
אם טעים לך בלי,תעשי בלי
מתכון מעולה. טעים טעים. תודה
לבריאות.תהנו
ראה מצויין הולכת להכין
לא לשכוח לעדכן אותי