ממצרכים שיש בכל בית, מכינים לביבות טעימות להפליא.
מצרכים ל-12 לביבות:
500 גרם תרד קפוא של סנפרוסט
תפוח אדמה בינוני
ביצה
1/4 כוס קמח תופח
1/4 כוס פירורי לחם
בצל קצוץ
מלח, פלפל שחור, פפריקה.
הכנה:
תפוח אדמה מקולף, מגורר דק (לא מבושל) סחוט
מפשירים את התרד וסוחטים מעודף נוזלים
מטגנים את הבצל בכף שמן ומזהיבים
שמים את כל המצרכים בקערה ומערבבים.
מטגנים על מעט שמן לביבה אחת ורואים אם חסר עוד כף קמח/פירורי לחם. אם חסר, מוסיפים ומערבבים שוב.
מטגנים את כל הלביבות .
תהנו.
אפשר לאפות במקום לטגן ? יוצא טעים ?
פחות טעים, בטוח באחריות.
תטגני על טפלון. תרססי מעט שמן.
אמא שלי ז"ל היתה מכינה לביבות תרד חריפות.
והרי המתכון
קציצות תרד חריפות
המרכיבים :
עלי תרד- חצי ק"ג, קצוץ
שום – שן
ביצה – (או שתים)
קמח מצה – 3 כפות
מלח, פלפל, פפריקה
פלפל חריף אפשרי
מיץ לימון – מחצי לימון
אופן ההכנה :
להוציא גבעולים. להרתיח גבעולים במים 10 דקות.
לרפד סיר בגבעולים.
לקצץ את עלי התרד. לקצץ שום, ביצה או שתים, קמח מצה, מלח, פלפל, פפריקה. לערבב לעיסה. לצור קציצות.
לחמם שמן, בשמן חם על אש קטנה לטגן קציצות קצת ולהפוך.
לסדר על הגבעולים שן שום ואת הקציצות.
להוסיף כוס מים על המחבת של הטיגון, ולצקת על הקציצות. להעמיד על אש קטנה. לשפוך על הקציצות מיץ לימון ומלח.
רבע שעה על האש.
המתכון נקרא טעים מאד. תודה רבה
אפשר להכין עם תרד טרי?
אפשר עם תרד טרי,לשים אותו במים רותחים 2 דקות להעביר למי קרח,לסחוט וזהו…..
היי פירגה.
תודה על המתכון. אמא שלי הכינה בעבר את הלביבות האלו עבור הבת שלי (נכדתה) כדי שתאכל הרבה ברזל. הבת מתגעגעת ללביבות אלו. עכשו אוכל להכין לה את הלביבות.
אני שמחה מירי,
הן טעימות מאד. אפשר להשמיט את תפוח האדמה ולהוסיף קצת יותר קמח.
תרד קפוא, הכוונה למדליוני תרד? כי יש 2 סוגים.
תודה
אני הכנתי עם המדליונים. הפשרתי,סחטתי וקצצתי קצת.
אפשר עם כל סוגי התרד.
לגבי תרד קפוא, האם מדליוני תרד? כי ישנם 2 סוגי תרד קפוא.
תודה
המתכון בלי ביצים?
מתחת לתפוח אדמה כתוב ביצה……
מה אפשר לשים במקום ביצה לטבעונים?
פשוט תנסי בלי ביצה. אולי תוסיפי כף סלט חומוס מוכן.