עוגת כיף טעימה לכל המשפחה והחברים (פרווה)
מצרכים:
את כל המצרכים שמים בקערה ומערבבים עם מקצף ידני
3/4 כוס שמן
1/2 כוס חלבה מפוררת לגושים קטנים= 80 גרם
3 ביצים שלמות טרופות במזלג
1/2 1 כוסות סוכר
3/4 כוס קוקוס
1/2 2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כוס מים
שקית סוכר וניל
קליפת לימון או תפוז (לא חובה)
חשוב:
אחרי הערבוב צריכה לצאת בלילה לא נוזלית מדי ובעיקר לא קשה. אפשר במידת הצורך להוסיף עוד כ-2 כפות קמח ולא יותר.
לצקת ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות
לאפות בחום 175 כ-40 דקות או עד שמוכן.
תהנו.
הי פירגה
מה אפשר לשים במקום קוקוס? פשוט אצלינו קוקוס לא מתקבל בברכה
תודה וערב נעים
מיכל,שימי פרג או יותר קמח.
הבלילה אמורה להיות די רכה ולא נוזלית מדי.
בהצלחה ויום נפלא לך.
פירגה יקרה,
גם בעלי לא מחסידי הקוקוס…. מאידך אוהב מאוד חלבה.
במקום קוקוס – כמה חלבה היית מוסיפה וכמה קמח ??? – כמויות !!!
תודה שאת כאן בשביל כו…לנו
שולחת לך חיבוק וירטואלי
מירי יקירתי,בקר אור
את יכולה להוסיף 1/2 כוס קמח. לדעתי לא להוסיף עוד נוזלים.
תודה יקירה על המתכון .. :lol:
ערב טוב פירגה.
עוגה נהדרת עם ריח ניפלא
מתכון נהדר תודה.
הי נינה,ערב טוב
תודה על התגובה הטעימה לעוגה.
לבריאות ובאהבה
שאלות לפני ההכנה…….
למה כוס מים?
למה לא כוס מיץ תפוזים?
עושה רושם נהדר.מיוחד.
בתודה.
הי אסתי, היא נהדרת וטעימה.
את יכולה להכין עם איזה נוזלים שאת רוצה.
בהצלחה והנאה.
היי פירגה
זה זמן רב אני מחפשת מתכון לעוגת חלבה. תודה על המתכון מקוןה לאפות לסוף השבוע :P :P
יהודית,תעדכני אם אהבתם
ערב טוב פירגה
איזה מתכון נפלא
האפ אפשר להוסיף שקדים טחונים במקום הקוקוס
ואם כן, כמה, 1/2 כוס או 3/4?
תודה :lol:
בקר טוב סוזן
בדיוק אותה כמות של הקוקוס.
בהצלחה ותהנו
תבורכי במעשיי ידייך עוגה נפלאה כמו תמיד אין פשלות קלה להכנה ;) ;) ;) ת ו ד ה
הי ציפי יקרה,תודה רבה מקרב לב,
שימחת אותי מאד. תהנו והמשך טעים ביחד
שלום רב.
עוגה שכייף לאכול.
תודה.
תודה רבה טליה , צהריים טובים,
תהנו,לבריאות.
המשך טעים ביחד
האם ניתן לצפות את העוגה ? מה דעתך ? במידה וכן איזה ציפוי יתאים ?
ערב טוב אילן,
העוגה יוצאת מאד רטובה ולחה. אין צורך.
שלום פירגה
אפשר להכין עם קמח כוסמין ואם כן
איזה כמות
תודה רבה ציפי
הי ציפי,אני אישית לא מכינה.
פירגה היקרה אפשר עם כמו סוכר :shock: :shock: :shock:
הבוגלריה בקר טוב,
אני הכנתי עם חצי סוכר חום וחצי תחליף ויצא סבבה.
אני לא יודעת לגבי המרה כוללת של תחליף.
פירגה יקרה האם ניתן להחליף חלבה במקריצפן, חתיכות או מגורר?
תודה לאה קליין
פירגה יקרה האם ניתן להחליף חלבה במרציפן? מגורר או חתיכות?
תודה לאה קליין
לאה,לדעתי ניתן להמיר למרציפן.
לבריאות
עוגה מעולה !!!!!!!!
רחלי יקרה,תודה על ההמלצה.
לבריאות ושבת שלום
עוגה מעולה!!
ואואוואואואוווווו
רחלי, יופי של המלצה ;)
תודה רבה תהנו.
פירגה אני שוב כאן הולכת על העוגה הזו תודה רבה אין עליייך ים של חיבוקים :lol:
הי לאה,בכיף,מקווה שתהנו.
שיהיה יום נפלא וטעים ;) :lol:
בוקר מואר בבריאות ובהמשך להמצאת מתכונים טובים, פירגה !
פתאום קם אדם בבוקר ומתחשק לי להכין את העוגה הזאת. ראיתי
ששאלו אותך לגבי תחליף לקוקוס בשקדים. האם הכוונה היא להוסיף שקדים במירקם
גרוסים, טחונים או לקמח שקדים ? לגבי הסוכר – האם את שמת מתוך הכמות הכללית
שלשת רבעי כוס סוכר חום והיתר תחליף סוכר ? אם אני רוצה לשים חצי מהכמות סוכר חום
ולהשלים בסוכר לבן, האם זה בסדר מבחינת המתיקות ? ולבסוף האם כמות הנוזלים הכללית היא
כוס וחצי, אין טעות ? בתודה והמשך יום טוב !
מרים,את מחליפה שקדים במרקם של קוקוס.
סוכר שימי אותה כמות ולהבא תחליטי אם להוסיף.אני לא בטוחה בטעם שלכם.
נוזלים מה שרשום.
יום טוב,מוצלח וטעים
פירגה היי ! סליחה שאני נודניקית אבל לא ברורה לי התשובה. אני לא טוחנת לבד את השקדים.
ובשוק קיים שקדים במירקם גרוס או אבקת שקדים [קמח שקדים], אז לאיזה מהם הכוונה ?
ולגבי הסוכר, אני לא רוצה לשנות את הכמות. שאלתי היא האם מתוך הכמות שרשמת 1/2 1 כוסות
סוכר. אני יכולה לשים מחצית הכמות סוכר חום ולהשלים בסוכר לבן לקבלת 1/2 1 כמות בסה"כ. מקווה
שלא בילבלתי לך את המוח יותר מדי ואת סליחתך מראש אבקש. תודה !
מרים הי,
התשובה בעינה עומדת.
השקדים צריכים להיות במרקם של הקוקוס. צריך לטחון / לעבד למרקם של קוקוס.
הסוכר אותה כמות איזה צבע שאת רוצה. ותוכלי להבא לדעת אם זה מספיק מתוק לכם.
בהצלחה
מעולה !
אני נמצאת בדרא״פ והכנתי אותה .
די חששתי בגלל שלפעמים הכמויות משתנות במקומות אחרים בעולם
תלוי בסוג המרכיבים.. אבל זה הצליח וממש קצר מחמאות..
שוב תודה.
נורית,לבריאות ומאחלת לכם שהות נעימה וטעימה.
אומנם הפחתתי את כמות הסוכר לכוס אחת ( לא אוהבת כ״כ מתוק) וזה עדיין יוצא מעולה..!
נורית הי, באמת הסוכר זו שאלת טעם אישי ותמיד אפשר להפחית.זה לא ישנה את יתר המרכיבים ועדיין יצא טעים.
לבריאות ורק טוב